Några intressanta namn

Alltid intressant och kul med silly season, ingen skillnad den här våren och försommaren 2018. Så här långt en hel del gröngula spelare ut och ett gäng nya in i Björklöven, men hur skulle då coach Jocke Fagervall kunna komponera laget just nu?Så här långt 22 namn i vår trupp enligt eliteprospect.com, se nedan för Björklövens just nu tänkbara uppställning:

Målvakter

Mattias Pettersson (Oscar Masiello)

Första femman

#8 Pukka, #26 Stenqvist – nyförvärv, nyförvärv, nyförvärv

Andra femman

#37 J Andersson, #49 Backman – #? Selin, #54 Peterson, #14 Murphy

Tredje femman

#4 Emmerdahl, #28 Åkerström – #? Stål Lyrenäs, #13 F Andersson, #51 Ericsson

Fjärde femman

#12 Pavel, #? Tornberg – #20 Granlund, #? Söder, #33 Jonsson

Truppens övriga bredd består just nu i #10 Norberg, #21 Rainersson och #39 Åström. Sedan är det frågan hur man kommer inleda säsongen 18/19 när sportchef Grönberg tidigare deklarerat att även de egna unga ska ges chansen. Möjligen att det ”bara” blir två forwards till i denna trupp, men jag hade nog gärna sett ytterligare en back och minst tre forwards för en någorlunda ”komplett” trupp när vi sedan tidigare lånat in Stenqvist och Peterson.

Sedan har man ingen aning ifall det kan tillkomma en företagsspelare likt de senaste säsongerna, i fjol blev det ju Roope Talaja i form av supporterspelare där dock även företagen öppnade det berömda lädret.

Under veckan bl.a. en lägeskoll på hemsidan.com med sportchef Fredrik Grönberg (länk) där jag tolkar in ytterligare 3-4 forwards och möjligen en back. Helt klart dock att målvaktssidan är helt stängd. I intervjun med VK i fredags pratade Fredrik bl.a. om dyra spelare på den nordiska marknaden och även nordamerikanska spelare, det ska ha varit en av anledningarna till trippen att studera spelare och knyta viktiga kontakter vid B-VM.

När det gäller den tidigare föreslagna ökade spelarbudgeten inför kommande säsong, så motsvarar den numer beslutade ökningen med 13% och förklaras enligt Grönberg på följande sätt:

– Ja, förutsättningarna för budgeten kring A-laget är helt klar. Ser vi till spelarbudgeten som utgör en del av den totala budgeten så ökar vi den med 13 procent i jämförelse med föregående år. Något som motsvarar kostnadsökningen i de spelarkontrakt vi hade med oss till ingången av denna säsong.

#16 Roope Talaja, Supporterspelaren 17/18. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Viktigt dock att så snart som möjligt landa en av de tänkta till förstalinan som kan agera lite av lok och på så sätt dra med sig de övriga i en tänkt spets.

När det gäller storleken på truppen och antalet spelare i truppen är vi väl mest begränsade av ett för litet omklädningsrum (länk), annars skulle man sett till de obligatoriska skadorna och de förändrade lånereglerna gärna se nio backar i truppen och helst kanske 16-17 forwards i en något bredare trupp. Men utifrån Grönbergs svar i tidigare intervjuer kan vi nog begränsa truppen i vart fall inledningsvis max nio backar och 15-16 forwards.

Här kommer nu några intressanta namn sett till ifall vi ska landa ytterligare en back och säg tre till fyra forwards:

Backar

Kevin Gagné (Rögle BK) och sedan ett otroligt symbolvärde ifall ex.vis Alexander Hellström (Örebro HK) skulle vilja bryta upp och komma hem i ”förtid”.

Forwards

Brock Trotter, Alex Friesen (Leksand), Nicolai Meyer (IF Troja/Ljungby), Emil Lundberg (KHK), Daniel Muzito Bagenda (ECHL) samt så klart William Eriksson (MODO) möjligen tänkt som bredd och lite på tillväxt.

Av dessa är det så klart allra mest kittlande ifall det verkligen skulle gå att landa Brock Trotter och säg Nicolai Meyer, genom Brock ett verkligt hot med högerfattning och för att spets truppen nu gäller det trycka till lite på de allra sista platserna. Grönberg öppnade ju vid den senaste intervjun (länk) upp för ett möte med Viktor som var initiativtagare till Supporterspelaren 17/18 där vi till sist fick in Roope Talaja. För att en insamling skulle bli framgångsrik inför kommande säsong tror jag väldigt många skulle vilja veta vad pengarna är tänkt till..

..typ ett exempel: ”Brock Trotter är väldigt sugen att komma hit igen, men det fattas 400 000 kr i budgeten.. vill ni trogna och underbara fans hjälpa till för att göra denna värvning möjlig?”

Hur tänker du själv kring truppen och en ev. Supporterspelare i dag? Vilka spelare vill du se spetsa detta bygge och hur hade du formerat laget just nu.. Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Sedan kommer vi så klart även framöver under hela maj att veckovis redovisa aktuell ställning i vår tävling gällande två biljetter U Rock i augusti där du ska tippa på fem spelare som Björklöven kommer kontraktera t.o.m. maj månad. All info om tävlingen om du klickar på bilden nedan.

Vid lika antal korrekta spelare av er läsare under hela tävlingsperioden (t.o.m. 31 maj 2018) som alltså tippat på lirare som spelar i gröngult kommande säsong, kommer dag och tid för lämnad kommentar att bli avgörande. Så här skrev U Rock i en kommentar till bloggen:

”U Rock. Umeås stora rockfestival i Hedlundadungen Fredag 17 augusti. Headline ett återförenat Helloween.”

Kommentarer, tankar eller reflektioner till vårt gröngula bygge just nu? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

4 thoughts on “Några intressanta namn

 • 6 maj, 2018 kl. 17:51
  Permalänk

  Jag känner i alla fall att det är en förutsättning att jag vet vad eventuella bidrag går till. Supportspelaren ska vara en spets och inte bred. Hoppas på en lite spektakulära spelare som presenteras i veckan! Heja Löven

  Svar
 • 6 maj, 2018 kl. 19:23
  Permalänk

  ÄR brock aktuell pungar jag gärna 1 lax

  Svar
 • 6 maj, 2018 kl. 20:05
  Permalänk

  Jag tror också att om vi landar en namnstark hemvändare de kommande åren, t.ex. Berglund, Rahimi eller Hellström så får vi räkna med att de vill ha en OK lön. Då kan det säkert bli aktuellt med företagssponsring och det är klart, många kommer nog att vilja vara med och finansiera t.ex. en Kristoffer Berglund.

  Svar
 • 6 maj, 2018 kl. 21:29
  Permalänk

  Många skulle nog skriva om huslånen om Brock var på gång in, om detta skulle bli verklighet måste vi dra in passet för Grönberg innan så att han inte lämnar landet med pengarna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: