Några fler spelare att signa för Löven?

I morse listade bloggkollegan fem nyförvärv som han har högt upp på sin önskelista inför kommande säsong, ni har svarat bra med kommentarer även i detta avseende. Men jag vill så klart inte vara sämre än bloggkollegan utan kontrar därför med ytterligare fem.

MegazoneNär nu varken #35 Ollikainen eller #47 Lindskoug blir kvar fattas så klart bl.a. två målvakter inför kommande säsong, där kunde ex.vis exlövet #66 Johan Mattsson i Timrå IK som statistiskt sett var ligans tredje bästa målvakt (92,40%, ingen höll dock nollan fler gånger än Johans fem.) vara ett bra alternativ. Nu är det väl knappast troligt att Johan skulle vilja komma tillbaka när klubben inför säsongen valde att satsa på Kevin. Men Johan är en stor målvakt, i bra ålder och kontraktet går ut efter säsongen. Ett mycket bra alternativ i mina ögon.

När det gäller lagbygget i övrigt finns så klart mycket att både hoppas på och önska, jag har tidigare bl.a pekat på att vi under den här säsongen hade ligans tredje äldsta lag, vi hade även väldigt få egna spelare i laget varför jag bl.a. gärna i ett tidigt skede skulle vilja se en hel del unga och hungriga spelare med gärna gröngul och iaf lokal bakgrund.

Vi har tidigare även kunnat konstatera att vi under säsongen inte hade tillräckligt snabba spelare där vi mot många av de andra lagen ständigt blev frånåkta. Något annat som bloggen redan inför säsongen hade farhågor om var bristen på fysiskt spelande backar likt #3 Hellström, eller ett par större powerforwards som dels bidrar med fysik och energi, sedan även har en förkärlek till att ta enklaste och raka vägen in på kassen. Det behövs ett par killar som inte är rädd för att ta sig in i den berömda hettan framför motståndarnas kasse.

Så, nu kontrar jag med mina fem för i dag.. bygger då på unga, tunga och hungriga, samt gärna kryddat med ett par lokala förmågor.

Genom Erlend en stor fysisk back, ändå lite etablerad i HA efter en säsong i Mora. Genom Messy skulle vi få en uppgraderad Olof Mårs som definitivt tar jobbet framför kassen, men inte heller drar sig för att låta sargen gunga. Pontus är inte heller någon som direkt kliver undan. Jag skulle även tro att Piteå-scoutade Lindquist som tränade med laget under uppehållet som är en spelare i sportchef Johanssons smak när det nu verkar som hart när hela laget ska byggas om.

Megazone

21 thoughts on “Några fler spelare att signa för Löven?

 • 9 mars, 2016 kl. 20:22
  Permalänk

  Några förslag enligt mig.

  Mv1: Brage eller Mattsson
  Mv2: Silwerfeldt-Öhman eller Werner

  Matushkin, Anton Öhman och Henrik Nyberg.

  Tycker det är en gåta att Nyberg släpptes.
  Dels väldigt prisvärd, dels väldigt populär och dessutom ville han stanna.
  Men framför allt påstår DJ och TJ att de vill ha skridskostarka spelare som är kapabla att sätta press högt upp i banan och erövra puck – av vilken anledning släpper man då just honom!?

  Men, men…det är inte enda gåtan dessa herrar ställt.

  Svar
  • 11 mars, 2016 kl. 20:32
   Permalänk

   Nyberg låter definitivt som ett namn för ”nya” Löven Matte, sedan var Henrik redan sedan tidigare en klar bloggfavorit. Vi hade mer än gärna behållit honom redan inför den här säsongen, men Dalle skulle väl iaf förhoppningsvis vara intresserad inför den kommande. Men jag tror inte TJ ska ha en skopa med sleven i just det här avseendet då beslutet att Henrik skulle skeppas väl togs tidigare..?! och på hans plats tog även Dalle in #90 Hutchings in så just där inget att klaga på. Men bygget har i övrigt lämnat en hel del att önska.

   Svar
   • 12 mars, 2016 kl. 20:14
    Permalänk

    Jepp, vi får hoppas han finns högt på DJ’s prospektlista för nästa säsong.

    Och helt rätt – TJ var oskyldig till detta eftersom det inträffade före hans inträde. Även helt enig om Hutchings – mycket lyckad värvning och scouting av DJ.
    Sen tycker jag inte man kan se Hurchings som Nybergs direkta ersättare eftersom det är två helt olika spelartyper med olika unika egenskaper, men det må så vara.
    Båda borde rymts i vårat lag tycker jag, och jag hoppas vi får se båda i vårt lag nästa säsong.

    Svar
 • 9 mars, 2016 kl. 20:47
  Permalänk

  Mitt förslag är:
  Mv: Brage
  B: Rasmus Bengtsson
  B: Matushkin
  F: Williams (VIK)
  F: Sebastian Dyk

  Där hoppas jag verkligen på Dyk!

  Svar
 • 10 mars, 2016 kl. 00:30
  Permalänk

  Sebbe Dyk o Hetta är ju klara för Pantern!

  Jag har ingen koll på div 1 spelare runt om men där får jag hoppas på bra scouting.

  Vill gärna se Borgman från ViK, grymt bra back över hela banan

  Jonathan Dalen hade varit spännande osså om han nu inte är SHL klar. Lån?

  Målvakter finns ju lite överallt men allt blir bättre med ett bra försvarspel o den delen var ju obefintlig i år.

  Skulle gärna se en Janne Urbas typ i Löven oxå nästa säsong. Hade hoppats på Qvist men där händer ju inte mer utvecklingsmässigt tydligen så den platsen borde ju bli ledig nästa år.

  Vi får väl vänta o se helt enkelt om det överhuvudtaget finns några som vill spela i Löven kommande säsong efter allt negativt som hänt/skrivits senaste säsongen/

  De sa nej till Dyk inför förra säsongen, de sa nej till Jesper Lindgren under säsongen o de säger nej till Lindskoug nu…

  Hmmm, jaja! Vi hörs av

  Svar
  • 10 mars, 2016 kl. 09:19
   Permalänk

   Borgman från VIK går till SHL, om inte aldrig till Löven.

   Dahlén ska spela i Timrå enligt egen utsaga om han inte signas av SHL-klubb. Om så så lånas han ut till Timrå.

   Urbas siktar på SHL eller spel utomlands.

   Dyk x 2 är klara för Pantern

   Kom gärna med några realistiska värvningar?

   Svar
   • 10 mars, 2016 kl. 14:55
    Permalänk

    Varför är du så sur idiot? Är det förbjudet att önska eller säga att man vill ha ”en Janne Urbas typ”?

    Lite mer distans till det hela Canoah tack.

    Svar
    • 10 mars, 2016 kl. 20:51
     Permalänk

     Sorry Gustav. Läste och skrev på telefonen, såg inte att du skrev ”Urbas-typ”

     Ser bara så många som önskar att vi ska värva de bästa spelarna från övriga HA-lag. Spelare som i princip är SHL-mässiga. Det kommer ju självklart inte att hända…

     Svar
     • 11 mars, 2016 kl. 00:17
      Permalänk

      Varför så snabb att klaga om du nu inte ens kan läsa allt som står? Skit då i att kommentera. Du kan ju inte ens be om ursäkt till rätt person!
      För övrigt så visste jag inte att Borgman absolut inte vill till Björklöven eftersom han inte nämns någonstans så vitt jag kan se. Har inte hört en ända shl klubb som han är aktuell för.
      Jonathan vet jag att Frölunda vill ha men farsan spelade ju här om du minns så jag får väl önska om en favorit i repris.
      Men det är ju klart…dina chansningar är ju bättre än mina 2 önskemål. ”Alla de bästa” jo jag tackar.
      Vi hörs!

  • 11 mars, 2016 kl. 08:03
   Permalänk

   Hej Rob,

   Ledsen om jag har sårat dig. Du har rätt, jag har uppenbarligen fel på synen. Jag är också arg och frustrerad på Löven och kanske agerar ut det på fel sätt.

   Men i samma andetag som du i ditt första inlägg skriver att du vill se Borgman och Dahlén i Löven. I nästa andetag säger du att vi får väl se om det överhuvudtaget finns några som vill spela för Löven kommande säsong.

   Du skriver nu:

   ”Varför så snabb att klaga om du nu inte ens kan läsa allt som står? Skit då i att kommentera. Du kan ju inte ens be om ursäkt till rätt person!
   För övrigt så visste jag inte att Borgman absolut inte vill till Björklöven eftersom han inte nämns någonstans så vitt jag kan se. Har inte hört en ända shl klubb som han är aktuell för.
   Jonathan vet jag att Frölunda vill ha men farsan spelade ju här om du minns så jag får väl önska om en favorit i repris.
   Men det är ju klart…dina chansningar är ju bättre än mina 2 önskemål. ”Alla de bästa” jo jag tackar.
   Vi hörs!”

   Om vi tar Borgman: http://www.hockeysverige.se/2015/11/30/fyra-shl-klubbar-jagar-den-allsvenska-succebacken-kul-att-hora/

   Dessutom har Borgman kontrakt med Västerås 1 år till

   Dahlén säger själv så här: http://www.ltz.se/ishockey/hockeyallsvenskan/efter-succegenombrottet-i-timra-ik-sa-blev-jonathan-dahlen-en-av-sveriges-hetaste-juniorspelare-1

   Jonathan Dahlén har ett optionsår kvar på kontraktet med Timrå IK, och än så länge har han inte tagit något beslut om framtiden.

   – Nu väntar jag in och ser vad det finns att välja på efter säsongen, jag har sagt att jag ska kolla på alla alternativ och inte bestämma mig förrän efter NHL-draften. Men i allsvenskan kommer jag inte spela med något annat lag än Timrå, slår han fast.

   Svar
   • 11 mars, 2016 kl. 17:30
    Permalänk

    Ja du är hyvens mannen!
    Jag hade förstått din irritation om jag hade önskat Stamkos el Ek65 men fan hallå. Kom igen…
    Ska vi namndroppa chansningar så finns det mängder vitryssar, letter o finnar som säkerligen skulle duga i allsvenskan.
    Jag ska sätta mig o läsa runt överallt i alla tidningar, forum, hemsidor så jag inte gör om mitt misstag
    Tackar

    Svar
    • 11 mars, 2016 kl. 22:28
     Permalänk

     Som du har sagt, det är dina önskningar. Alla har såklart rätt till det. Jag var sur och grinig när jag skrev inlägget och det har jag bett om ursäkt för. Hoppas du kan ta den och gå vidare.

     Svar
 • 10 mars, 2016 kl. 09:56
  Permalänk

  Några intressanta nordamerikaner som kan vara chansningar:

  Chad Costello (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=11913 som vi ville ha hit förra året)
  – Snabb, spelskicklig, målfarlig

  Tyler Barnes (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=19069)
  – Väldigt bra speluppfattning, målskytt

  Shane Berschbach (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=21592)
  – Intelligent hockeyspelare, lirade ihop med Barnes förra året, är LW och L, står fel på EP. Gärna som ett paket med Barnes isf)

  Austin Smith (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=18748)
  – Målskytt och hårt arbetande

  Svar
  • 11 mars, 2016 kl. 20:38
   Permalänk

   Av dessa känns spontant Smith som intressante namnet Canoah. Dels bättre stats än vad #90 Hutchings visade föregående år i samma liga och sedan då att Austin redan spelat i Europa med allt vad det innebär.

   Svar
 • 11 mars, 2016 kl. 09:49
  Permalänk

  Backar: Rasmus Bengtsson, Maxim Matushkin, Jesper Dahlroth
  Forwards: Henrik Nyberg, Pontus Johansson

  På backsidan måste kvalitet in och därför kommer det att kosta där. Därför har jag valt att prioritera billigare spelare på forwardssidan därför att jag också hoppas att vi får en ny tränare. En ny tränare kommer att kosta och således kommer vi inte att ha råd med några dyra förstärkningar på forwardssidan om vi lyckas behålla våra bästa spelare där.

  Svar
  • 11 mars, 2016 kl. 20:39
   Permalänk

   Nu verkar det som att coacherna blir kvar Fredrik, men jag håller med om att vi behöver lägga lite krut och dollar på backsidan.

   Svar
 • 11 mars, 2016 kl. 16:21
  Permalänk

  Men kalla någon idiot är okay? Dra inte ner den här superba bloggen på dagisnivå med Er pajkastning!

  Svar
  • 11 mars, 2016 kl. 20:41
   Permalänk

   Bra där Nisse på Åsen, klart vi ska hålla god ton och tack förresten ifall du gillar bloggen. Snart ny säsong med nya möjligheter.

   Svar
  • 11 mars, 2016 kl. 20:48
   Permalänk

   Absolut en hel del poäng i Danmark under säsongen dan, sedan då 27 år.. Jag tror att bygget till hösten kommer bestå av många unga och gärna hungriga. Men lite spets utifrån, möjligen en pjäs likt detta.

   Svar
   • 14 mars, 2016 kl. 09:07
    Permalänk

    Han är ju iaf ung jämfört med Öhman

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: