Något oväntat uppställning i derbyt

Björklöven har släppt laget som ikväll i A3 Arena tar sin an Modo Hockey i seriepremiären av hockeyallsvenskan och ser ut som följer.

Målvakter:

30 Oscar Masiello (31 Mattias Pettersson)

Backar:

8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist

37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström

52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström

49 Simon Backman

Forwards:
48 Filip Cruseman – 19 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

14 Cody Murphy – 22 Jacob Petersson – 71 Oskar Stål Lyrenäs

33 Marcus Jonsson – 20 Mattias Granlund – 21 Erik Rainersson

10 Emil Norberg

Saknas:
Jonas Emmerdahl (Ljumskar), Lucas Eriksson (Smäll på handen), William Eriksson och Hardy Häman-Aktell utanför laget.

Ja, att Oscar Masiello tar spaden i premiären är nog lite överraskande för många, men höll nollan mot Modo på försäsongen. Backsidan har en mördande konkurrens och kan egentligen formeras lite hur som, men att mycket stabile Backman blir sjunde och spelskicklige Häman-Aktell ställs utanför i och med det spelsystem man valt är kanske ändå lite anmärkningsvärt. Pukka som varit lite vid sidan och haft problem i spelet under försäsongen blir ordinarie pga. av att Stenqvist återkommer? Väldigt mycket blocktänk känns det som. Man har ju i ärlighets namn inte provat en enda förändring under försäsongen om inte skador eller andra orsaker krävt det. Man har liksom redan från första träning bestämt att så här är det. Vi får hoppas att det är rätt tänk. Hur tänker ni? Skriv en kommentar..

 

* * *
Ska vi ta med oss att ju längre det dröjer med nyhet om Goumas, desto bättre är det? Kommer inget innan matchstart kan vi nog anta att han presenteras på riktigt vid det traditionsenliga uppställningen på blålinjen?

* * *

Ni glömmer väl inte våra tävlingar inför kvällens match? Ni hittar dom HÄR i vårt försnack.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

7 thoughts on “Något oväntat uppställning i derbyt

 • 21 september, 2018 kl. 12:29
  Permalänk

  Åkerström före Backman, tjena.

  Svar
  • 21 september, 2018 kl. 12:43
   Permalänk

   Känns som att vissa spelare blivit fredade i och med att man valt att satsa på 28 o 37 i PP1 och 26 o 52 i PP2 utan att prova andra lösningar. Pratade för övrigt med Challe Berglund om detta under SCA-cupen och han såg inga fördelar med att ”inte” köra en left och en right ihop. Visst, den finns någon variant, men inte som överväger helheten och de fler varianten mer två ”lika” backar. Löven vet kanske något vi inte vet. Tycker ju att Backman är överlägset bästa defensiva back. Inte flashig någonstans, men alltid rätt placerad och som kan med små medel avstyra det mesta. En toppback i det tysta.

   Svar
  • 21 september, 2018 kl. 13:11
   Permalänk

   Båda är med och ingen coach har gått ut med speltid på dessa herrar i förväg, så tagga ner.

   Löven har spelat med dessa backpar ganska länge nu, och när Stenqvist var borta var Pukka 7:e, nu när Hardy är utanför blir Backman 7:e. Ser man hur backparen är formerade tycker jag att JA/SÅ är ett typiskt 3:e backpar som ska ha många offensiva zonstarter, matchas mot lättare motstånd etc, att de spelar tillsammans i PP förstår jag dock inte. Dessutom används sjundebacken ofta ganska flitigt i svensk hockey.

   Pukka-Stenqvist och Backman-Häman, är ganska liknande backpar, som jag skulle klassa som ett 1:a backpar, men kanske vila junioren i slutet av matcher vid ledning, och köra helfinskt backpar tillsammans med Tornberg-Hellström som är det typiska shut-down-paret, där AT dessutom används i PP.

   Svar
   • 21 september, 2018 kl. 13:19
    Permalänk

    Jo, förstår och köper ditt tänk, men förstår inte varför man ska ”rulla” på sju backar, vilket man faktiskt gör istället för att avlasta när folk är trötta, när man aldrig ger de chansen att lira ihop förutom på match? Kan ju inte underlätta mer än att låta någon vila då och då?

    Svar
    • 21 september, 2018 kl. 14:36
     Permalänk

     Håller med jag fattar inte vitsen med att rulla på sju backar, känns som det skulle bli ett tryggare och stabilare backspel med 3 backpar. Har inte tänkt på det förut men någon kanske vet om många av Lövens alla ”too many players” beror på att backarna stirrat till det vid byten ?
     Grymt det kommer att bli ikväll !

     Svar
 • 21 september, 2018 kl. 14:26
  Permalänk

  Känns väldigt typiskt Fagervall att låta en ny junis vila till förmån för en betrodd Pukka. Nästa match kan kanske Stenqvist vara sjunde och Pukka få vila, alt. tvärt om. Såvida inte något par gör bort sig ikväll.

  Svar
 • 21 september, 2018 kl. 14:48
  Permalänk

  Ja instämmer i tänket att inte rulla på 7 backar.
  Kanske är det ett föråldrat tänkande?eller bara svenskt att rulla runt på 7 backar.
  Jag ser hellre 3 backpar varav 2 får mer istid.
  Stenkvist är garanterad istid av Frölunda.
  Åkerström borde ha varit 7e back om man spelar med att 7e endast är avlastande back men det spelar mindre roll om man rullar runt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: