Något avslaget, men ändå okej..

Löven hade som väntat bara halv tank när matchen startade, MODO däremot som vilat etablerat folk och dessutom gick för turneringsseger trampade på rätt bra. I första hängde de gröna med hyfsat, inte på långa vägar samma press som mot Luleå i måndags, å andra sidan var gästande MODO det klart vassaste laget under veckan så 0-0 efter första kändes väldigt bra. Måste också inflika att MODO:s tröjor i skön retroanda varit otoligt coola, lite naket utan plottrig reklam.. men satan så snyggt. 10-12 i skott och Siken såg väldigt tät ut.

I andra gör MODO:s lille snitsare i den första femman, Zuccarello-Aasen, 1-0 mycket påpassligt efter en sargretur i matchminut 29. Apropå MODO:s första femma är den av det värre slaget och när de snurrade som värsta såg det ut som de åkte för teknikmärket runt ett gäng gröna koner. Om det är något vårt lag skulle må bra av och behöva är det en Timander-back. Erfaren, stor, stark och lagomt småful, men ändå tillräckligt spelskicklig för att snabbt hitta en medspelare. Starx före MODO:s ledningmål hade vi några chanser, för att få lite liv i matchen var det första målet av allra största vikt.

Ju längre matchen går och MODO dessutom tagit ledningen trots en storspelande Sik, känns det som att luften gått ur och både energin och bränslet tagit slut. Laget har dock överraskat så in i bomben att de ens höll i drygt en period var över förväntan. I kvällens match var det främst Siken som utmärkte sig och utan hans storspel hade gästerna gjort betydligt fler kassar. Tror inte dansken stod och njöt lika mycket med handen på bås-dörren, som det känns i dagsläget torde han dock få fortsätta med den sysslan. Mot Luleå blev Galbraith visserligen väl ensam vid ett flertal tillfällen, tror inte heller han direkt kunde ta något av målen.. och han gjorde väl det han skulle. Både i onsdags, men framförallt i dag svarade Siken för flera kvalificerade räddningar. Några riktiga idioträddningar tillsammans med tätt och returlöst lir gör att han känns som etta i dag.

Enligt uppgift stod linjeman Ahlström, som kommer debutera i allsvenskan den här säsongen, inför sin hittills största uppgift. Han skötte sig dock med den äran och han tog knappast ens skit från sur-Sundström. Ständig koll på lirarna vid icing, bra placering på banan och dessutom vaket med och hittade en ojusthet som renderade två min för Skröder. Med elegant och effektiv skridskoåkning, osedvanligt snygg armföring och skön pondus kommer den här killen gå långt. Efter två säsonger i AS tror iaf jag att han lirar i ES, kom ihåg vart ni läste det först!

Hockeyfestivalen, i dess nuvarande form, har verkligen flyttat fram sina positioner och att lägga ut vissa matcher ser jag enbart positivt på. Tänk i fall det gick att bjuda in både Brynäs och Timrå så det verkligen blir ”slaget om Norrland”. Löven snittade 3 032 åskådare på sina matcher och det måste ju vara fasiken så mycket bättre än att ha drygt 4 000 gratis-tittare på sin ispremiär. Att de dessutom, förutom hoppingivande lir, lyckades vinna mot ärkerivalen Apsta IK får anses resultatmässigt klart över förväntan. Alla matchfakta hittar ni på andra ställen, några snabba omdömen om de som utmärkte sig mest.

!!! Siken i buren, rena rama muren..

!! NIsse Andersson går från klarhet till klarhet, tror knappast han tänkt lira J-20 i vinter..

! Eetu [Ättuh] Qvist (tror Eto´o [Etoo] sparkar boll i Inter speaker-Tobba!!) kommer bli oerhört värdefull i vinter.

? DD såg både seg och ovan ut. Inte särskilt förvånande på något sätt, hoppas dock han får rejält med tid och förtroende så han hinner spela ut hela sitt register. Positivt och otroligt olikt Löven att så snabbt fått rätt namn på tröjan. Men då han var med på lagfotot i går kanske allt redan är klart?

?? MaJo, Floström, Stenlig och Z. Tror ni de blir förkylda i vinter? ..jag har nämligen hört det ska vara kallt på vintrarna i Lycksele. Vill nog till att dessa herrar införskaffar riktiga dunjackor och rejäla toppluvor.

Bye, bye!

/ TheSandwich

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: