Någonting måste hända!

Igår svarade Björklöven för ytterligare ett bottennapp och nu börjar tiden smått rinna ut för klubben. Här kommer mina funderingar kring Björklöven. Imorgon bitti kommer sen bloggkollegans tankar i samma ämne.

Just nu skriks det på många forum om Fagervalls avgång och att det ska värvas in minst två spetsspelare och helst lånas in en målvakt från SHL om det inte finns pengar att värva det också.

Först och främst: Ja, någonting måste göras. Vi har nu bevittnat detta under i stort sett 35 omgångar och det finns ingenting som just nu tyder på att det ska ske en förbättring om man bara stillasittande tiger och låter tiden ha sin gång. Det är i mina ögon ett lotteri med klubbens existens i potten. Vi har hört samma ursäkter hela säsongen om att man inte förstår hur det kan se ut som det gör på matcherna då man tränat så himla bra, det har funnits energi för ett kärnkraftverk inom truppen, men i så fall fick vi igår bevittna Harrisburg-katastrofen (lånat från ett fan). Det handlar inte om marginaler eller otur att vi ligger där vi ligger i tabellen. Det är ingen slump. Det gick inte som det var tänk och det går inte längre att ursäkta bort.

Vad göra? Ja, det är ju det som är den stora frågan och jag har ärligt talat inte ett definitivt svar. Att det här laget är ämne för SHL till den kommande säsongen kan vi alla skriva under på att det är miltals ifrån sanningen. Det som ska göras är att se till att vi INTE hamnar i negativt kval, lyckas vi sen ta oss upp på en slutspelsplats får vi se detta som en bonus. Ett lag som hela säsongen itutas att man är vinnare, att man är ett topp 2 lag och sen står för en katastrofsäsong kommer inte ha det mentala att klara av ett negativt kval. Historien har ju också visat att det lag som tidigt hakats av i serien (idag Vita Hästen) näst intill alltid klarat sig kvar, då man under lång tid kunnat förbereda sig för kvalet. Laget som halkar dit i sista omgången har oftast trillat ur, så dit vill vi inte hamna.

Att värva in spets eller dokumenterade målskyttar? Detta kostar dels väldigt mycket pengar, pengar klubben uppenbarligen inte har pga. tidigare tiggeribrev och vem vill egentligen skjuta till mer pengar till den som redan visats ig inte kunna värva in spelare som gör mål efter detta spelsystem? Sen visar ju också avsaknaden av inflöde i supporterinsamlingen att få har tilltro till nuvarande ledning. Sen finns det i dagsläget väldigt få bra spelare på marknaden och dyker sådana upp blir det budgivning och ska du få upp dessa till Norrland får du slanta upp ännu mer. Och även om vi får hit en dokumenterad målskytt, vad är då oddsen på att denne ska lyckas i det spelsystem som Björklöven använder sig av?

Sparka Fagervall? Även det kommer att kosta skjortan då han sitter på kontrakt även över nästa säsong.

Vad tycker jag då vi ska göra? Steg Ett. Se till att använda de pengar vi har till att få hit Per Kenttä. Ingen mening att han ska sitta av tiden i Oskarshamn när hans framtida arbetsgivare blöder. Kanske han med sina kontakter kan få hit någon spelare, kanske till och med en målvakt?

Steg två. Ny röst i båset och ett förändrat spelsystem. Jag säger inte att vi ska sparka Joakim Fagervall, men det känns uppenbart att spelarna inte längre tror på idén och tyvärr känns även han ganska vilsen i varför det blivit så här. Han har nu haft tre år på sig och vi har inte någonstans i klubben tagit ett enda steg. Låt Stefan Öhman som redan är avlönad ta över rodret säsongen ut och låt Fagervall få andra sysslor i klubben. Hur den sen blir kommande säsong får man ta tag i efter säsongen. Jag tror att en ny röst räcker för att reda ut den här säsongen, dvs. undvika negativt kval. Då sparar vi också pengar som jag gladeligen hellre ser att Per Kenttä använda än dagens ledning.

Jag avundas inte de styrande i Björklöven just nu, men något måste hända, för att inte agera visar bara på handlingsförlamning från vår styrelse och även bevis på en svag sådan. Att inte agera är inte att värna om kontinuiteten, att agera är att värna om klubben och dess framtid och ingen är större än den.

Era tankar kring situationen i dagens Björklöven? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

7 thoughts on “Någonting måste hända!

 • 13 januari, 2019 kl. 15:54
  Permalänk

  Jag är glad att inte stöttat supporterspelaren då jag redan tidigt insåg att truppen som helhet inte fixar jobbet, varför då kasta pengarna i sjön
  (och nu är det på tok försent).
  Vad talar för att Kenttä vill till en klubb som försöker agera seriesjälvmördare år efter år?

  Svar
 • 13 januari, 2019 kl. 16:56
  Permalänk

  Håller med ovanstående till 100%, hade vi fått Pär Kenttä för 2 säsonger sedan istället för Oskarshamn hade vi troligen spelat om en SHL-plats denna säsong. Nu kan han kanske rädda oss från negativt kval om vi bara får in honom blixtsnabbt……tror stenhårt på honom och lägg pengarna där.

  Svar
 • 13 januari, 2019 kl. 17:40
  Permalänk

  Räknar med att något händer imorgon annars har ju alla gett upp. Tyvärr måste nog Fagge gå.

  Svar
 • 13 januari, 2019 kl. 17:44
  Permalänk

  Var ska man börja?
  Ny målvakt behövs men det räcker inte om man inte kan spetsa offensiven. Oavsett vem vi tar in kommer han inte att hålla nollan varje match.
  Räcker detmed en offensiv spelare? Tror inte det. Spelaren måste också vara en som kan leda laget, avlasta Fredrik. Typ Jussi Jokinen. Han är utan kontrakt men knappast någon vi har råd med tyvärr.
  Ruska om laget, satsa på nya formationer. Kanske låta Öhman få mer att säga till om.
  Styrelsen har sedan ett väldigt tufft jobb att återskapa förtroende från både sponsorer och supportrar. Hur stor skada har Trotter och Goumas affärerna gjort?
  Styrelsen har gjort självmål med hanterandet av supporterspelaren. Mailet som kom ut blev helt fel. Kändes som ett tiggarbrev som kom till efter att många visat sig missnöjda med att ingen brydde sig.
  Sparka Grönberg var helt rätt men att tro att Fagervall skulle klara av dubbla roller i det läge vi var, var idiotiskt.
  Risken för kval är överhängande. Tror inget kan göras som förändrar tyvärr.
  Mycket sitter i självförtroendet hos spelarna och det kommer att vara svårt att reparera.

  Svar
 • 13 januari, 2019 kl. 20:45
  Permalänk

  Tror Trotter-gate har kostat mer än man tror. Är nog huvudorsaken till att det saknas medel till nyförvärv.

  Svar
 • 13 januari, 2019 kl. 22:16
  Permalänk

  Såg Fredrik Grönberg på planet från sthlm till Umeå i torsdags. Kanske är på väg tillbaka…

  Svar
 • 14 januari, 2019 kl. 13:46
  Permalänk

  Tror som Sandberg att Trotter-gate kostade en hel del. Han krävde 270000kr av löven.
  https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/21e98y/trotter-kraver-bjorkloven-pa-hundratusentals-kronor
  Hans advokater kom med bevis och helt plötsligt backade löven. Det är ju så sjukt jävla tragiskt att löven, med den ekonomiska hisorik, ska klanta till det nåt så jävulskt. Den stabila ekonomiska grund de byggt upp är förmodligen bortblåst. Visst, dom kommer säkert kunna visa svarta siffror om dom inte gör bort sig mer. Men att vi ska kunna värva oss ur detta nu och ha ekonomin i schack tror jag inte. Marginalerna är väl förbrukade. Därav tiggarbrev.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: