Nåddes de interna målen?

När poängrekordet för HockeyAllsvenskan slogs satte laget internt upp minst tre morötter eller mål att jaga efter för att hålla uppe motivation och skärpa. Hur gick det med dessa och vilka var egentligen målen?

90 Alex Huchings Foto: Lucas Norlin

I VK gick att läsa följande tre mål..

Vad? Jämförelse Lövens utfall
Poängrekord FBK 01/02 118 poäng 121 poäng
Målvakternas % Båda över 94% 93,8% resp 93,9%
Insläppta mål TIK 17/18 99 mål 94 mål

Att slå Färjestads poängrekord rätt häftigt och ett poängsnitt med 2,33 poäng över 52 matcher helt makalöst, under säsongen alltså bara vid två tillfällen vi förlorat två matcher i rad. Vid övriga tillfällen har vi direkt studsat tillbaka och direkt vunnit nästa.

När det gäller de insläppta målen eller räddningsprocenten för både Joe och Mattias var det inte långt borta, både Cannata på 93,8 och Pettersson på 93,9 ändå riktigt bra. Tyvärr blev det tre mål för mycket insläppt av Joe och ett för Mattias för att det målet inte skulle nås.

35 Joe Cannata stabil sista utpost Foto: Lucas Norlin

Sedan då att bara släppa in 94 mål på dessa 52 matcher, otroligt imponerande och även det tämligen svårslaget. Det ger för övrigt ett snitt över grundserien på otroliga 1,81 insläppt mål per match.

Vi klarade inte riktigt alla de tre interna målen, men häftigt hur laget ändå kunde hålla uppe koncentration och motivation på det sätt man gjorde och klarade två av tre. Säsongen ändå historiskt bra och det kan vi och grabbarna glädjas åt i helgen.

På tisdag går vi in i nästa fas på säsongen och då är tyvärr ovanstående inte värt ett dugg.

Visserligen vet vi om vår kapacitet och håller vi fast vid 1,81 mål insläppt per match och målvakten oavsett vem som står över 94% kommer MODO få det oerhört tufft.

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt.

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

One thought on “Nåddes de interna målen?

  • 7 mars, 2020 kl. 12:56
    Permalänk

    Är målvakterna (Cannata) över 90% ens mot Modo? Måste nog upp emot 92% om vi ska ha en chans. Samtidigt som vår effektivitet mot Modo måste höja sig ett, helst två snäpp

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: