Möt bl.a. VD Blomberg om det senaste inför säsongen

Vi har kollat läget med VD Anders Blomberg för att få det senaste om vad som händer i A3 Arena kring bl.a. ekonomin, jumbotronen och utbyggnad av ståplats H etc. Sedan lite om biljetterna från Niclas Bornefjord på marknadsavdelningen.

VD Anders Blomberg Arkivfoto: The Sandwich
Hur mår Björklöven ekonomiskt just nu trots denna pandemi?
Björklöven har en stabil ekonomi och kan fortsätta arbeta på den inslagna vägen, hårt arbete från hela organisationen i kombination med väldigt lojala partners och supporters har lagt grunden till detta.

Med släppta restriktioner kanske ni märkt av ett något lättare klimat att jobba i gentemot partners, hur har de svarat på beskedet med full salong redan i hemmapremiären mot KIK i A3 Arena etc?

– Vi har märkt ett klart ökat intresse i att partners vill komma till arenan och se ishockey och göra aktiviteter, vi har i nuläget endast något enstaka matchvärdsskap kvar att sälja på hela säsongen och bokningstrycket är högt på mat & hockey samt den nyrenoverade loge 20 som vi hyr ut match för match.

Vi förstår så klart att ni budgeterat om utifrån de skippade restriktionerna, går det att säga nåt kring budgeterade biljettintäkter eller förväntat publiksnitt inför 21/22?

– Vi har dragit ner budgeten för biljettintäkter rejält inför säsongen och har inte justerat något kring detta i nuläget. Det är klart att med borttagna restriktioner kommer detta att falla ut positivt för oss, just nu är fokus att se till att vi får så många som möjligt att komma tillbaka till arenan och skapa fullt hus. Svårt att spekulera kring publiksnittet när vi inte fått ha publik på 1.5 år men vi siktar alltid på att fylla hallen.

Det har beställts ny mediakub och nya LED-band till övre etage, vad är det senaste kring detta och när kommer allt detta verkligen vara på plats?

– Det leveransbesked vi fått är att utrustningen just nu ligger på en båttransport och kommer monteras upp under novemberuppehållet. Med den planeringen kommer premiären för nya mediakuben vara onsdag 10/11 när vi möter Södertälje. Det skall i sammanhanget nämnas att det har varit utmaningar på transportsidan då det globala frakterna har begränsats pga covid.

Ni har även pratat om att bygga ut ståplats H, eller egentligen bygga ner, vad är det senaste i den frågan och när tror du att det faktiskt blir verklighet?

– Från Björklövens sida vill vi få till en utbyggnad av H, både för att öka kapacitet men även för att höja läktarsäkerheten. Vi äger inte arenan utan för en dialog med fastighetsägaren kring detta och det är inte alltid lätt att få klara besked kring vad som är möjligt och när.

Är det några andra nyheter i arenan inför säsongen du vill tipsa oss och alla våra läsare om?

– En nyhet för i år är att vi kommer ha en säsongskortsbar på fredag och lördagsmatcher där säsongskortsinnehavare har möjlighet att handla mat och dryck i samband med dessa matcher. Denna bar är belägen i gamla souvenirshopen och är öppen för just säsoingskortsinnehavare.

En annan nyhet är att vi bygger ut den s.k. Loge 20 med en egen balkong med sittplatser utanför logen. Det är en fantastiskt bra utsikt över planen och arenan och man har ett kokande H rakt nedanför dessa plaster vilket kommer ge en väldigt häftig upplevelse. Loge 20 bokas match för match och inkluderar loge, sittplatser och mat för upp till 10 personer. Läs mer om det HÄR.

Under de senaste säsongerna har det alltid vara en s.k. enkronas match där partners bjuder på inträdet, kommer det bli någon sådan även denna säsong och har ni i så fall redan nu bestämt vilken match det blir?

– Vi kommer köra den sk Publikfesten (enkronasmatchen) även i år, den kommer att ligga på våren och exakt match är inte beslutad ännu.

Har du någon egen hälsning till alla gröngula Björklövare inför denna säsong?

Jag ser fram emot att få träffa alla fantastiska gröngula fans i en förhoppningsvis fullsatt arena den 29/9! Sen vill jag rikta ett stort tack till supporters och partners som ställt upp otroligt bra under pandemin, det har betytt enormt mycket för oss.

Foto: Lucas Norlin

*

Slutligen an avstämning med Niclas Bornefjord på Björklövens marknadsavdelningen gällande bl.a. biljettförsäljningen, ev. supporterkort och ifall det blir något nytt intro till den här säsongen.

Härligt såklart med släppta restriktioner, vad är först och främst status gällande säsongskort. Hur ser det ut jfr med i fjol både sett till antal men även intäkter?

– Antalet ligger ungefär som ifjol, just nu kring 2600. Intäkterna på privata säsongskort har ökat med drygt 20% jämfört med totalen ifjol. Vi fortsätter ju att sälja säsongskort under hela året så både antal och intäkt kommer garanterat att öka även efter premiären.

Just nu ingen försäljning av Supporterkort, nåt som kommer öppna igen längre fram eller är den chansen förbi?

– Försäljningen av supporterkort har avslutats men det traditionella ståplatskortet finns kvar.

När öppnas försäljningen av lösbiljetter och kommer det då vara till enbart till de första matcherna eller för hela säsongen?

– 24 september släpper vi matchbiljetterna till dom två första matcherna. Om du är medlem eller så kommer du få möjlighet till förköp innan dess via mailen. Anledningen till att vi släpper korten sent är att vi vill fortsätta sälja säsongskort så länge som det är möjligt eftersom det fortfarande finns en bra efterfrågan.

Många frågor och undrar så klart kring säsongens intro, vad kan du säga kring kring det?

– Till en början blir det inget speciellt intro eftersom den nya kuben inte är på plats. Det nya introt kommer med kuben som vi hoppas ska vara på plats i november.

Är det några nyheter inför säsongen du vill tipsa oss och alla våra läsare om?

En nyhet för i år är säsongskortsbaren på fredag och lördagsmatcher där säsongskortsinnehavare har möjlighet att handla mat och dryck som Anders redan varit inne på. Där finns möjlighet att köpa match för match eller som pott med matbiljetter till reducerat pris. Baren är belägen i gamla souvenirshopen och kommer vara exklusiv för säsongare. Sedan har vi en ny laddning med Lövenläsk som blir klar i morgon måndag så alla kan ladda kylarna inför premiären. Totalt sett har hela projektet med läsk, chips med mera varit en stor succé och det vill vi utveckla med fler samarbeten och nyheter.

*

Dina egna tankar kring de besked vi numer fått från såväl VD Blomberg som Bornefjord? Fältet som vanligt rätt fritt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: