Möt årets spelare, Emil Lundberg!

Emil Lundberg spelare till sig titeln som årets spelare på Löven4Ever.

Apropå segern i bloggloggsligan, först den klassiska, hur känns det?
– Jo, men de är ju kul att folk uppskattar något jag gör även fast den här säsongen är allt annat än godkänd så var det ju i alla fall något positivt!

Vad säger du om din egen säsong?
– Min säsong i övrigt tycker jag har speglat lagets säsong ganska bra. Hade perioder under säsongen som var bra men några svackor som tyvärr blev för långa. Det är svårt att säga att en säsong är godkänd för egen del när vi hamnade så långt ner i tabellen men med en klassisk betygskala från IG till MVG så skulle jag ge mig själv ett G i betyg. Även fast inte produktionen blev som jag hoppats på. Jag ska ligga på 16-25 mål. Jag gjorde 17 på 33 sist jag var här så vet att jag kan och tycker jag är en bättre spelare nu än vad jag var då. Men med alla faktorer den här säsongen och så som den blev så blir det ett G. Absolut inte mer.

Men sett till ambitioner, resurser och även uttalad målsättning, hur vill du summera lagets säsong 18/19 och en tiondeplats?
-Det är ju bara konstatera att de blev fiasko. Vi misslyckades totalt och de finns inte så mycket mer att säga om en 10:e plats.

.. och hur kunde det bli så fel?
-Det största problemet tror jag var att vi efter starten som blev misslyckad så spred det sig en stress/oro att vi låg så långt efter från start att vi tappade oss själva på vägen. Vi blev små och ängsliga i många matcher och de tror jag berodde på att vi var mer rädda att förlora än att vi vågade spela för att vinna matcher tyvärr. Men de skulle behövas fler ord än det att summera en säsong men de var lite kort i alla fall.

Finns det trots allt någonting positivt att plocka fram eller är det som att namedroppa ett bandnamn från en stad norröver ”Totalt jävla mörker”?
-Det enda positiva att ta med egentligen är väl att alla blivit en erfarenhet rikare och lärt sig mycket av att ha en sån här dålig säsong. Tror det kan hjälpa folk i framtiden om man är på väg ner i en svacka igen.

Någon som överraskat positivt på dig under säsongen?
– Jag tycker de är svårt att plocka ut någon från vårt lag i år som överraskat men skulle jag säga någon så är det Jacob Peterson som junior visade att han har verktyg för att bli en bra spelare!

Du har ju varit i klubben en sväng tidigare, märker du någon skillnad nu (sett till resurser, organisation, spelsystem etc.) jämfört med säsongen 14/15?
– Absolut gör jag det. Klubben känns mycket proffsigare skött och det känns mer som en SHL-klubb nu tkr jag. När jag var här senast va det lite mer spretigt men nu tycker jag klubben är på väg åt rätt håll även fast de sportsliga blev plattfall denna säsong.

...och då apropå just det berömda ”systemet” som Fagervall ofta pratar om, hur skulle du vilja beskriva på det sätt Björklöven vill spela?
– Systemet handlar väl först och främst om försvarsspel och strukturer i spelet som alla i björklöven ska göra till 100% oavsett vad du heter. Framgångsrika lag som går långt hittar den balansen att alla måste göra jobbet innan något annat. Ta Timrå t.ex när dom gick upp. Där hade du 1 spelare över 26 poäng och dom lyckades. Ta Södertälje i år som ett annat.. 2 spelare i år över 50 poäng och dom slutade väl 9:a eller något. Så man ska inte bara skrika efter superstjärnor och tro man når framgång så. Tar man Oskarshamn t.ex så har du poängbästa säsonger på nästan alla spelare. Där lyckas dom som lag och då sprider sig framgången runt om i laget.

Det framkom i någon intervju efter MODO borta att var lite tjafs i båset efter något missat PP, kapten Andersson menade senare i någon intervju att det varken var första eller knappast sista gången heller. Hur skulle du först vilja beskriva stämning i gruppen under säsongen, men även dina tankar kring hur man både skapar en bra stämning i gruppen men samtidigt en rätt kravfylld miljö där ni som spelare och ledare för den delen ska tillåtas ställa höga krav på varandra?
-Just den incidenten kommer jag inte ihåg men håller med Freddan där. Det gäller att ha högt i tak och våga ställa krav för att man ska lyckas och nå framgång och ibland kan de låta värre än vad de är. Jag tycker att vi hade en grym sammanhållning i laget i år. Kanske lite för bra. I vissa lägen hade vi nog behövt våga vara lite mer hårda mot varandra.Det lättaste sättet att skapa en sån miljö är att ställa krav på saker alla kan göra.. backcheck, täcka skott osv.. ställer man krav på att backchecka hårt t.ex så vet jag om att gör inte jag de nästa byte så kommer jag få höra det. Föder ett beteende eller vad man säger.

Vad ser du som de viktigaste nycklarna för att säsongen 19/20 ska bli betydligt roligare för oss alla gröngula Lövare?
– Jag tycker att vårt lag underpresterade väldigt mycket i år. Det finns många bra spelare i vårt lag. Alla måste komma upp till en högre nivå för att vi ska lyckas. Sen självklart finns de många nycklar för att en säsong ska bli bra men tror alla i vårt lag känner oss revansch sugna och redo att ”betala” tillbaka för den säsongen som var. Hamnar laget i ett bra stim så tror jag vi kan gå riktigt långt. Kolla bara t.ex Västerås i år.. dom hade 6 spelare som gick över 35-40 poäng. Säsongerna innan hade dom knappt gjort 20 som mest. Så det gäller få ut det mesta av oss som finns i omklädningsrummet och bara för att en spelare som gjort 20 poäng en säsong så finns det inget som hindrar den spelaren från att göra dubbelt nästa. Bara kolla alla exempel i år. Så hitta nycklar att få spelare att maxprestera och utvecklas så kommer det bli en rolig säsong tror jag!

Du har ju blivit pappa under säsongen. Har det förändrat dig och din syn på hockeyn på något sätt?
– Ja precis! Nja mer att jag kan koppla bort hockeyn mer när jag är hemma! Så min syn på hockey och så har inte ändrats än i alla fall och brinner lika mycket för hockeyn nu som innan. Skulle bara säga att de till de positiva att kunna koppla bort lättare när jag är hemma med familjen!

Har du någon hälsning till alla gröngula runt om i världen?
– Jag vill först och främst tacka att ni alltid är där i med och motgång. Utan er skulle inte Björklöven vara den klubb den är idag. Jag vill inget hellre än att vi ska göra en riktigt bra säsong 19/20 så ni får fira framgång med oss till våren. Utan er inget oss och vi behöver er nu mer än någonsin! / 79

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår partner Coolbet!


One thought on “Möt årets spelare, Emil Lundberg!

  • 26 mars, 2019 kl. 15:11
    Permalänk

    Kul intervju. Uppskattar era spelar- och ledarintervjuer! 🙂

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: