Mora klart för SHL

Sedan tidigare visste vi att Rögle BK via direktkvalet försvarat sin plats i SHL 17/18 gentemot ligatvåan i HockeyAllsvenskan BIK Karlskoga, 4-0 i den matchserien över sju matcher.

I kväll blev då avgjort i den andra duellen mellan Dala-lagen Leksands IF och Mora IK. Till sist alltså 4-2 i matcher till Jeremy Collitons Mora IK efter kvällens seger med 5-1.

Måste bara få säga hur ruggigt imponerad jag är över detta Mora som vi tillsammans med många andra inför säsongen tippade i botten. Vi hade tillsammans med Mike Helber dem på plats elva (länk) och alltså inte ens till slutspel, men nu vet vi så mycket bättre.

Jag tycker ärligt de varit klart bättre är Leksand över denna matchserie och fullt och fast förtjänar sin SHL-plats. Sedan är Jeremy en kunnig gentleman med ett par riktigt vassa hockeyögon och även utan Mora tror jag han hade coachat i SHL kommande säsong oavsett.

Vad sticker då ut hos Mora?

Individuellt helt klart intressant spets i Engstrand, backarna Gagné, Lassen, Lesund samt Amnér som kom in under säsongen. Av forwards finns det mycket skills i bl.a. Bromé, Engvall, Goumas och Nilsson. Sedan så klart briljant att de under säsongen utöver Engstrand och Amnér fyllt på med bl.a. Bailey strax innan fönstret stängde.

Sedan gillar jag piraten och sjörövaren #19 Alex Aleardi (31 p via 16+17 på 43 matcher) skarpt och här lite intressant att jag tyckte vi borde lagt beslag på bl.a. nämnde Aleardi när Asplöven efter förra säsongen åkte ur ligan. (länk) Sedan vilken resa för Alex, i fjol ur ligan med Asplöven med ex.vis torsk 1-3 borta mot SSK i sista omgången och nu ett år senare ett avancemang till SHL med Mora. Det svänger rätt snabbt i hockeyns värld och allt kan verkligen hända.

Men utöver individuella spelare är det ett otroligt skönt kollektiv, en smart coach som satt ett rätt intressant spelsystem med dessa vassa skridskoåkare. Man vågar vara aggressiva och checka i offensiv zon, samtidigt hinner man täcka upp och försvara i egen zon, därtill ett effektivt special teams och att man även klarar av att snabbt ställa om när man vinner puck i gen zon.

Näe, hatten af för Mora och riktigt ruggigt skönt att inte alltid störst börs vinner.

Så grattis Mora, för hockeyn och för HocekyAllsvenskan!

Varmt välkommen hem igen Leksands IF, hörde jag förresten redan något om återtåget 5.0 eller nåt liknande?

* * *

Reflektioner, tankar eller synpunkter.. fältet som vanligt fritt..

7 thoughts on “Mora klart för SHL

 • 1 april, 2017 kl. 20:50
  Permalänk

  Lovely!
  Vilken huvudvärk hockeybossarna kommer ha i morgon!
  Som grädde på moset hamnar kanske Västerås i div 1. Vi får väl se vart deras mardröm slutar?

  Grattis Mora!!!

  Svar
 • 1 april, 2017 kl. 21:10
  Permalänk

  Blir många publikmatcher i HA nästa år. Gissar att SHLs snitt sjunker igen och HAs ökar!

  Svar
 • 1 april, 2017 kl. 23:03
  Permalänk

  Vilken jävla skön vecka… Först torskar Bureå AIF i kvarten mot Frölunda, sen åker Trottoarkant IF ur SHL. Folkets lag Leksand kan gärna harva på i HA ett bra tag till… Jag mår i alla fall synnerligen bra just nu, då våran egen silly har ju också börjat skapligt, med önskade förlängningar. Nu vill man bara ha lite defensiv tyngd och skäggspets innan sommaren…

  Svar
 • 2 april, 2017 kl. 00:50
  Permalänk

  Ett stort Grattis till Mora, dröjer nog inte länge innan shl skrotar denna kvalspelsform.
  Hockeysveriges största ekonomiskt dopade lag har åter igen åkt ur högsta ligan…. skönt.
  Sveriges lag.. my arse! T8r nog Mora var Sveriges lag i denna matchserie..

  Sedan tror jag inte vi ska hitta över att vik kanske åker ur. Alternativen är inte så lockande. Kristianstad??? Ett till skåne lag om jag inte missminner mig.
  Ekonomiskt gynnsamt för löven om vik eller ask kan kriga sig upp på 2:a plats. Tror troja krigar hem första placeringen.

  Svar
 • 2 april, 2017 kl. 08:32
  Permalänk

  Så vilka platsar inte i RBK eller Mora? Någon vi kan lägga vantarna på?

  Svar
 • 2 april, 2017 kl. 13:36
  Permalänk

  Det är bara att gratulera Mora. Fast tyvärr så inser man ju ännu en gång hur otroligt mycket Löven har misslyckats denna säsong. Alla borde veta att Löven har bättre förutsättningar än Mora, men man ser ju hur dalagänget till 100 procent har hittat rätt med allt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: