Talangerna drar givetvis

Även om man inte trodde att man brydde sig nämnvärt om Modo så kanske hjärtat för Norrlandshockeyn är större än man trodde. Kan faktiskt komma på mig att tänka ”fan, dom åkte ju ur!!” Chocken har liksom inte lagt sig än, men som lövare vet man precis vad de går igenom.

Självklart kan de inte lägga sig ned och då och helt riktigt siktar man på att bygga ett nytt lag från grunden med egna juniorer. Lika självklart har det vilt spekulerats mycket vad som händer de de spelare som idag finns i laget, även om alla kontrakt upphör vid degradering då alla spelare har en sådan klausul. Enligt våra uppgifter försvinner båda exlöven Gustaf Possler och Carl Grundström. Possler är redan klar för Djurgården och Grundström för Skellefteå.

Johan Löf / AXELLÖF

Gustaf Possler t.v. är enligt uppgift redan klar för Djurgården kommande säsong. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR

Dock spelade degraderingen inte in i valet att lämna Modo. Vi har uppgifter på att Posslers NHL-klubb Buffalo Sabres ställt krav att han ska spela i ett topplag i SHL för att överhuvudtaget komma på tal att få spela i NHL, så han hade försvunnit även om Modo hade klarat sig kvar i SHL. I Grundströms fall, som väntas gå tidigt i den kommande draften, är förstås SHL ett måste för att ta nästa kliv.

En annan ung spelare som redan lämnat är Victor Olofsson, som likt Possler tillhör Buffalo och spelar den kommande säsong i Frölunda.

Johan Löf / AXELLÖF

Carl Grundström går i storebroderns spår och lirar kommande säsom i sheleftyou. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR

En tanke som slår en är när pucken släpps kommande säsong kan det innebära att samtidigt som Leksand spelar inför 13 500 åskådare i Malmö Arena så spelar Modo istället inför kanske 1 000 pers ett Hasse Edlund slagskott därifrån i ett ekande Malmö Isstadion. Världen kan vara bra märklig ibland. Frågan är bara hur Modo ska kunna financiera sin verksamhet? En enorm skillnad att försöka locka folka till Fjällräven Center när motståndet heter Västervik IK, Almtuna IS och IK Pantern istället för Skellefteå AIK och Luleå HF och Frölunda HC?

4 thoughts on “Talangerna drar givetvis

 • 3 april, 2016 kl. 14:58
  Permalänk

  Calle G är närmare FHC än Maif.

  Svar
 • 3 april, 2016 kl. 15:21
  Permalänk

  Modoiterna som refererat till oss som Modo B osv har jag inte så mycket till övers för. Glömmer inte heller när man satte upp en skylt utanför t3 å ”grattade” till en plats i hockeyallsvenska…
  Bästa som kunde hänt löven detta tror jag

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: