Minns ni Adam Hall?

Under säsongen 2002/03 basade ju Randy Edmonds för laget och via sina kontakter "overthere" hände följande: NHL-klubben Nashvilles headcoach kom på idén med "utbytesspelare". – Det är viktigt för Björklöven på sikt att skapa ett bra kontaktnät, inte bara i Sverige utan även utomlands, förklarade Edmonds och forwarden Adam Hall (då 22 år gammal) och målvakten Brian Finley dök upp i Umeå för att träna och spela med laget under ett par veckor under försäsongen.

Efter ett antal klubbyten spelar Adam idag i Tampa Bay Lightnings där han är lagkamrat med ett koppel av svenskar i Mattias Öhlund, Victor Hedman, Mattias Ritola och har svenskbekantningen Wayne Flemming som en av tre assisterade tränare.

 

 Söker man på Adam Hall på youtube så finner man en rad av slagsmål, men att kalla honom en Goon är ändå att ta i. Killen verkar helt enkelt inte tveka att stå upp om situationen kräver, men verkar samtidigt kunna driva motståndare till vansinne. Två exempel är väl dessa fighter i samma match under samma säsong har tränade med Löven, först mot Brendan Shanahan  och bara minuter efteråt mot Chris Chelios. Vad gjorde han för att få dessa storstjärnor att flippa ur å det grövsta? Var det bara ren besvikelse från Detroitspelarna?

 

Hur blev det då med målvakten Brian Finley? Ja, han har inte haft samma utveckling som Adam och har mest huserat i AHL sedan tiden i Umeå, men har i alla fall noterats för fyra NHL-matcher. Dock verkar han ha lagt både plockhandske och suspensoar på hyllan efter säsongen 2006/07.

 

 

Hur som helst det var en rätt kul tid, då Löven kunde locka NHL-spelare för träning, eller hur? Har du något minne av dessa killar, skriv gärna en kommentar.

0 thoughts on “Minns ni Adam Hall?

 • 8 februari, 2011 kl. 16:04
  Permalänk

  Brian Finley rankades som en av de mest lovande målvakterna i NHL (gick som nummer sex i draften). Men en skada under träningsperioden i Umeå ledde till att han sedermera tvingades ge upp karriären.

  Så kan det gå.

  Svar
 • 8 februari, 2011 kl. 16:30
  Permalänk

  Svar till majken (2011-02-08 16:04)
  ja, se där. Ytterligare lite fakta i historien. Tack, Majsan.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: