Minimala reflektioner efter Oskarshamn

Då jag inte kunde se gårdagens match och bara snabbspolat mig igenom reprisen under dagen kan jag bara kort konstatera att Fagervalls tankar inför matchen om att vi skulle vunnit de tidigare matcherna bara vi fått en tvåmålsledning, visade sig inte stämma. Trots en 3-1 ledning lyckades vi hitta ett nytt sätt att förlora. Trots två bra perioder ställde ett rätt billigt men snyggt och sent 3-2 mål oss så pass att vi inte klara av att spela lika bra i tredje.

Jag lider verkligen med grabbarna för oket blir ju inte mindre när detta sker match efter match och nu också med en tvåmålsledning och en riktigt bra insats.

Sen har jag börjar fundera i och med det läget vi nu befinner oss i, hur klubben borde agera fram till att transferfönstret stänger. Efter att
vissa spelare tackat nej direkt, andra har av olika anledningar gått till andra klubbar och några har man inte varit i närheten rent ekonomiskt, innebär det att klubben siktar på riktigt bra spelare. Vad skulle en riktigt bra spelare kosta för resten av säsongen? Vi leker med siffran 400.000 kr/spelare. Vad skulle denne hinna göra för avtryck? I bästa fall få upp laget på en åttondeplats. Där skulle vi i bästa fall få tre hemmamatcher, kanske två. Tror man löst brukar räkna med en vinst på ca 200.000 kr/hemmamatch. Vad är oddsen att vi vinner slutspelsserien och får lira vidare? Inte så stor. Så i absolut bästa fall göt vi en vinst på 200.000, OM vi bara värvar hit en spetsspelare. Missar vi slutspelsserien så blir det en stor minuspost. Rätt stor chansning, en chansning man inte ville ta inför säsongen när Mingoia och Crandell erbjöds klubben. Nu ska vi ta sånt som är ratat i andra klubbar och precis som Fagervall säger, de är lediga av en orsak. Klubbar släpper inte bra spelare.

Så jag tycker faktiskt att man…inte ska göra någonting. Möjligen plocka in och bredda med Kevin Loppatto och se till att man undviker negativt kval. Jag tycker det är för sent att agera mot spetsspelare nu och handen på hjärtat, vilken spelare av dignitet skulle välja ett lag som ligger utanför slutspelsplats? De andra lagen vill säkert också spetsa till inför slutspurten och ska vi stå ut mot dom så måste vi överbetala. Är det värt det?

Era tankar?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

11 thoughts on “Minimala reflektioner efter Oskarshamn

 • 20 januari, 2019 kl. 18:43
  Permalänk

  Jag håller med, tror jag. Är otroligt ambivalent. Ska vi chansa och spela av säsongen och hoppas att vi slipper kvala? Vem är spelaren som ska göra så stor skillnad att vi tar oss till slutspel? Finns han?
  Eller ska vi förstärka för att vi behöver spets för ett ev kval?
  Löven har satt sig i en jäkla sits. Så går det när man gör fel från början.

  Svar
 • 20 januari, 2019 kl. 20:39
  Permalänk

  Kevin Lopatto……. Jo pyttsan

  Du…..
  Det bör nog värvas spets för att över huvud taget hålla sig kvar….

  Eller hur??

  Svar
  • 20 januari, 2019 kl. 20:57
   Permalänk

   Spets blir ändå bara grått efter två matcher här. Därför känns det döfött att värva.

   Svar
 • 20 januari, 2019 kl. 21:38
  Permalänk

  Lite mer spets än Kevin Lopatto i a f…

  Vill inte se löven i ettan nästa säsong….

  Svar
  • 21 januari, 2019 kl. 06:15
   Permalänk

   Jag ser inte Loppatto som spets utan komplementspelare för att undvika negativt kval. Han gjorde en riktigt bra match som center, men användes sen oförklarligt som ytter och lämnades sen tillbaka som något vi inte behövde. Som vanligt använder vi spelare på fel sätt i den här föreningen.

   Svar
 • 20 januari, 2019 kl. 21:53
  Permalänk

  Match efter match lyckas motståndarnas coacher vända matchen så att Löven förlorar.
  Pekar inte det ganska tydligt på var problemet sitter?

  Svar
 • 21 januari, 2019 kl. 06:16
  Permalänk

  När man inte vet vilka spelare som finns tillgängliga, och till vilken kostnad så är det svårt att veta om vi borde värva. Jag tror mer på att jobba med det mentala hos befintliga spelare. Sen tycker jag att vi så fort vi säkrat nytt kontrakt, om 8 platsen är utom räckhåll förstärker j20 med spelare från A-laget om det går.

  Svar
 • 21 januari, 2019 kl. 15:05
  Permalänk

  Man kan givetvis kalkylera på kostnader vs resultat men det jag tycker är viktigt är att göra något.
  Dvs få in mer energi i laget,få in Loppatto ger givetvis lite,om han används rätt.
  Jag tycker man bör försöka få in en värvning också,annars är risken för negativt kval övervägande.

  Svar
 • 21 januari, 2019 kl. 16:06
  Permalänk

  Om spets kan fås spelklar denna vecka så värva, annars sitt still i båten och ta in psykologen, en ny/till röst i båset i form av Öhman som får rådda PP och tag in spelarnas röster/idéer och avväg dessa mot hur det ser ut på planen idag. Jag har full tro på att vi slipper kvala nedåt bara man visar jädrar anamma i 60 minuter samt håller sig till EN målvakt resten av matcherna.

  Svar
 • 21 januari, 2019 kl. 17:55
  Permalänk

  Calle analyserar Lövens problem klockrent. Problemet står i båset. Han har intelyckats få spelarna att leverera. Saknar ödmjukhet hos hälften. En övertro på egen kompetens. Att inte kunna vända på det är tjänstefel. Vi har en tränare vi inte har råd att sparka. Nyförvärv på 60 papp i månaden som inte levererar, Två tvivelaktiga målvakter. Seriens livsfarligaste back i Stenqvist. Att Fagerwall nyttjar honom som han gör säger allt. Negativt kval väntar och det har Löven inte psyke till. Tack styrelsen för att ni misshandlar publiken år efter år.

  Svar
 • 21 januari, 2019 kl. 20:21
  Permalänk

  Fagervall har koll och tillräcklig kompetens för att vända detta. Tro på laget och tro på Fagervall.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: