Midsommarranking HockeyAllsvenskan 21/22

Visserligen bara i senare delen av juni och många lag har inte sina trupper klara ännu, vi på sajten tänkte ändå försöka ge oss på att ranka lagen i ligan i detta nu.

Så här slutade ligan säsongen 2020/2021:

 1. Timrå IK
 2. BIK Karlskoga
 3. Löven
 4. SSK
 5. Västerviks IK
 6. Mora IK
 7. Västerås IK
 8. Tingsryds AIF
 9. AIK
 10.  Almtuna IS
 11. HC Vita Hästen
 12. MODO
 13. Väsby IK HK
 14. Kristianstad IK

..och så här skulle sajten Löven4Ever då ranka lagen i detta nu inför 21/22:

 1. HV71
 2. BIK Karlskoga
 3. Västerås IK
 4. IF Björklöven
 5. SSK
 6. MODO
 7. AIK
 8. Mora IK
 9. Tingsryds AIF
 10. Västerviks IK
 11. HC Vita Hästen
 12. Almtuna IS
 13. Kristianstads IK
 14. IF Troja/Ljungby

*

Vår motivering till denna ranking:

Det är några lag som sticker ut så här långt och det är väl främst degraderade HV71, BIK Karlskoga (som alltid är i toppen) och inte minst Västerås IK som verkar satsa rätt rejält till kommande säsong. Därefter ett antal lag som definitivt vill utmana och vi ser iaf en klart tuffare säsong den som kommer framför oss. Eftersom vi dels tappade tänkte toppbacken Bergman till Brynäs och även saknar två väntade toppforwards lite svårt att sätta Löven högre än vad vi gör i detta nu. Jämfört med i fjol kommer sedan både AIK och MODO att vara bättre, där tror vi att minst ett av lagen kommer kvalificera sig för topp 6.

Att både Mora IK och Västervik kommer att få det tuffare kommande säsong känns rätt logiskt, visserligen har Mora kvar sin succé-tränare Johan Hedberg men ett par kännbara tapp i bl.a. Larsson och Stål Lyrenäs. När det gäller Västervik blir det nu intressant att se ifall GM Emil Georgsson kan trolla vidare som han gjort de senaste säsongerna. Numer är alltså Mattias Karlin (numer MODO) ersatt av den ändå relativt oprövade Martin Gudmundsson.

Därefter troligen rätt jämt skägg, men vi ser inte hur något av dessa lag ska kunna utmana och slå sig in på topp 7.

När det gäller botten relativt ”klart” att både Kristianstad och nykomlingen Troja-Ljungby kommer få det tufft, i detta nu har vi svårt att se vilket lag de ska kunna ha bakom sig. På så sätt känns både allra klaraste topplagen som lagen i botten rätt klara, svårare att pricka exakt på lagen däremellan.

Apropå tips hade Wennerholm i Aftonblaskan just nu Björklöven som lag sju:

”Sportchefen Per Kenttä står inför sitt tuffaste jobb sedan han kom till Björklöven. Nu måste han verkligen gå på vatten. En säsong som kostat miljoner i jakten på en SHL-plats, in sent på spelarmarknaden och så ta nya tag efter två bittra bakslag. Nej, det känns som västerbottningarna får sikta in sig på en mellansäsong, hämta kraft och bygga upp allt igen. Men övre halvan tror jag ändå det kommer att räcka till när lagbygget är klart för 2021/22.”

Sedan får man väl ta hans tips för det är då han placerade AIK före oss med följande motivering:

”AIK:s storsatsade även vintern som gick och lyckades åtminstone pressa Timrå i kvartsfinalen till slut. Nu fortsätter satsningen med nye sportchefen Christoffer Malm från Rögle, samtidigt som tränaren Anton Blomqvist är ansvarig redan från start. Något säger mig att det kommer göra att AIK tar nästa steg och klättrar mot toppen. Många av de tongivande spelarna, som Max Lindholm och Nicklas Heinerö, är kvar och nyförvärven känns intressanta. Någon gång måste ju AIK få valuta för pengarna.”

Laget har just nu 13 spelare på kontrakt, vi tror också att gnaget kan bli bättre än föregående säsong, men att i detta nu sätta laget som ett riktigt topplag känns lite märkligt.

Sedan brukar ju alltid något eller några lag överraska kraftigt, vilka lag blir denna säsong? Men det här är iaf vår ranking just denna midsommar..

Hur skulle du själv ranka lagen i detta nu? Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Midsommarranking HockeyAllsvenskan 21/22

 • 25 juni, 2021 kl. 09:33
  Permalänk

  Vi behöver spets på återstående platser för att vara med top 3. Mellansäsong, nej tack.

  Svar
  • 26 juni, 2021 kl. 01:39
   Permalänk

   Spelar ingen roll vilken trupp Kentää för ihop. Hv-71 kommer dommenera säsongen o gå upp igen. Plockar ju in spets efter spets. Ullström nu senast.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: