Midsommarranking av HockeyAllsvenskan

Ligan som vanligt väldigt svår att tippa och inte blir det lättare när vi bara har midsommar och en del lag inte ens har fulla trupper, men vi ger det ett försök och så här rankar bloggen Löven4Ever lagen i ligan just nu.

Ifjol kunde coach Fagervall glädjas åt en femteplats, vars rankar bloggen dem i dag? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Det har tidigare under silly season kommit några väldigt tidiga tips och Hockeynews tippade ex. den 2 juni Björklöven på plats 3 med följande motivering.

Femteplaceringen var lagets bästa i Hockeyallsvenskan på tio år. Efter den framgången laddar Löven om och med hemvändande backhårdingen Alexander Hellström blir det ännu jobbigare framför Björklövens mål. Laget består överhuvudtaget av många riktigt hårt jobbande spelare så visst har huvudtränaren Joakim Fagervall fått möjlighet att verkligen sätta sin prägel på en intressant trupp. Björklöven kan smyga lite bakom AIK, Leksand och Modo. Bra utgångsläge!

På samma sätt rankade Hockeypuls Björklöven den 5 juni som ligans näst bästa lag med följande motivering:

Den här säsongens Timrå. Jocke Fagervall har fått bygga sitt lag på lång sikt och i lugn och ro. Har den här säsongen plockat in både unga talanger, får fortsätta utveckla lån som Jacob Stenkvist, adderat in fysik (Alexander Hellström), men framförallt har man kontinuitet i truppen. Löven känns spännande.

Behöver: Jag sätter dock ett stort frågetecken runt målvaktssidan.

* * *

Så här rankar nu bloggen Löven4Ever lagen nu i midsommartider, och då även med föregående säsongs placering inom parantes.

1. AIK (3)

2. Leksand (2)

Möjligen inget vågat tips när de båda rätt klassiska lagen gasat på rätt rejält även denna silly season och verkligen ”går för det.” Mycket på papperet intressanta nyförvärv hos båda lagen där inte minst målvakten Johannes Jönsson hos AIK kan komma bli oerhört viktig om han nu blir kvar i laget. Där ska även Brynäs vara intresserade inför kommande säsong.

3. SSK (8)

4. Björklöven (5)

5. MODO (10)

6. Almtuna IS (4)

7. BIK Karlskoga (12)

8. Karlskrona HK (SHL)

Som vanligt ett getingbo över vilka lag som tar de sex platserna till Slutspelet våren 18/19, men de lag jag tror på känns på förhand rätt troliga. Som vanligt alltid någon överraskning och det skulle den här säsongen SSK kunna vara som även om de tappat viktiga pjäser ersatt med andra intressanta namn.

Vårt eget gröngula Björklöven skulle nog kunna försvara sin femteplats från i fjol och i den bästa av världar även infria ”löftet” om Topp 4, vi lär bli oerhört svårslagna och säkerligen sjukt jobbiga att möta kommande säsong. Frågan är dock fall vi genom de två sista namnen (som ska adderas) tillsammans med kontrakterad trupp har ersatt den offensiv, de mål och poäng vi trots allt tappat. Det återstår att se.

Annars lär väl MODO inte minst genom coach Hellkvist förbättra tabellpositionen gentemot föregående säsong, Almtuna var bra redan i fjol och lär återigen gå till slutspel. Sedan kommer väl aldrig BIK Karlskoga bli det samma utan Wessner på isen, men i stället för en utsatt position föregående säsong inte omöjligt laget kommer igen och återigen placerar sig på den övre halvan. KHK som föll i kvalet mot Timrå har i det här läget ingen särskild imponerande trupp, men för ett lag som ändå kommer uppifrån de förutsättningarna vilket det medför kan ändå inte annat än minst slutspel vara en rimligt krav.

9. IK Oskarshamn (7)

10. IK Pantern (6)

11. Tingsryd AIF (11)

12. VIK Västerås (HockeyEttan)

Av dessa fyra lag kommer säkert något eller ett par av dem att ha hugg på Slutspel långt in på säsongen, på samma sätt kan ex.vis nykomlingen VIK Västerås riskera att hamna i den negativa kvalserien. Till sist tror jag ändå att vi äntligen ser Pantern någonstans där de hör hemma på denna nivå, på samma sätt vore det skönt ifall Oskarshamn (med sportchef Per Kenttä) som möjligen försöker kringgå reglerna kring låneöverenskommelsen gällande SHL-lånen med Linköping HC (fallet Anton Björkman) skulle hamna någonstans i ingenmansland.

13. HC Vita Hästen (9)

14. Västerviks IK (13)

Inför nästa säsong känns Västervik med nuvarande truppläge som en klar jumbo, detta trots att Karlin är tillbaka i klubben. Tyvärr mycket spelartapp och om HC Vita Hästen redan sedan tidigare var beroende av få reducerande och ett sylvasst PP är de i dagsläget än mer sårbara. Till sist kommer det därför bli de båda lagen som får kvala för att hålla sig kvar.

Enligt min kristallkula alltså.

Fältet som vanligt tämligen fritt.. Hur tänker du kring bloggens ranking nu i midsommartider? Skriv gärna en kommentar om du känner för det och bidra i den ständigt pågående gröngula debatten.

* * *

Har du tänkt dig till Hedlundadungen den 17:e augusti? Klicka på bilden nedan för all info om U Rock.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande.

10 thoughts on “Midsommarranking av HockeyAllsvenskan

 • 22 juni, 2018 kl. 11:39
  Permalänk

  ”…..att vi äntligen ser Pantern någonstans där de hör hemma….” Inte särskilt objektivt. Har inte alla lag samma rätt att vara med och tävla. Annars en bra ranking, men jag är säker på att MoDo med Hellqvist vi rodret tar en av finalplatserna.

  Svar
  • 23 juni, 2018 kl. 13:21
   Permalänk

   Självklart har alla lag samma rätt att vara med och tävla Lars, sedan är ju helt ärligt både rankingen och då specifikt kommentaren om Pantern högst subjektiv. Jag personligen ser hellre lag i toppen av HA som faktiskt har egna ambitioner och kanske även möjligheter att utmana emot och förhoppningsvis kunna etablera sig i SHL. Jag ser inte att Malmö skulle kunna två lag i SHL och utan att ha full insyn hade inte Pantern varit i toppen de senaste säsongerna utan hjälp från Redhawks på olika sätt.

   Svar
 • 22 juni, 2018 kl. 22:34
  Permalänk

  Ser bra ut nu, hoppas på två bra snipers. Vi ni nåt vad som hänt med lövenbloggen? Glad midsommar.

  Svar
  • 23 juni, 2018 kl. 13:31
   Permalänk

   Håller med Henrik, med två offensiva och poängstraka spelare skulle vårt bygge se rätt intressant ut. När gäller Lövenbloggen brukar ju Gustav köra den under säsong, tidigare upplägg tror jag har varit på frilans men när säsongen tar slut brukar han ju ha rätt fullt upp med Brännbollsyran. Jag har inte hört något inför kommande säsong, men för en någorlunda anständig bevakning från VK´s sida behövs han verkligen i deras laguppställning. Helt fantastiskt av VK att i samband med stämningen från Trotter äntligen kunna ”avslöja” vad som låg bakom strulet med papper och spärren. Tydligen nåt i Tyskland, nähä..!? ..och tack det samma gällande midsommar.

   Svar
 • 23 juni, 2018 kl. 00:33
  Permalänk

  Vi gillar inte pantern.
  Och i år kommer dom utmana om ett negativt kval.

  Håller med om att V-lagen kommer jobba i botten. Kanske Västerås har viss potential uppåt men är väldigt känslig för skador osv. Förutom v-lagen så är väl pantern och Tingsryd givet.

  Tycker SSK har värvat bra och tycker liksom blogg att dom puttat ned löven från tredje plats.

  Ssk, Modo, IOK och Löven är väl lagen som kommer utmana toppen.
  Kommer bli en bra och intressant säsong på alla sätt.

  Svar
  • 23 juni, 2018 kl. 13:36
   Permalänk

   Tiden kanske är mogen för dem Ray? VIK Västerås är ju nykomlingar och de senaste säsongerna har några av dem överraskat rejält, men håller med om att truppen på papperet ser lite tunn ut och sedan är det precis som du skriver tyvärr risk vid skador etc. Karlin i Västervik är väl den som just nu ser ut att behöva trolla med knäna allra mest. Fast än lite tid kvar till det drar i gång på allvar och ska spelas om poäng.

   Svar
 • 23 juni, 2018 kl. 13:58
  Permalänk

  Jag är fundersam över Karlskronas satsning på sex transatlanter.Grönberg snackade om att det var dyrt och inte ens lönt att lägga så mycket pengar på sädana värvningar.Karlskrona har tydligen tänkt annorlunda

  Svar
  • 23 juni, 2018 kl. 14:09
   Permalänk

   Halt klart har Grönberg/Björklöven ett helt annan tanke med sitt bygge jämfört med KHK Hasse Båth, det återstår dock att se hur det kommer se ut på både isen och sedan i tabellen när säsongen ska summeras. Som ser ut just nu så rankar jag ändå vårt bygge högre jämfört med KHK.

   Svar
   • 24 juni, 2018 kl. 13:03
    Permalänk

    Ja jag tror inte att en satsning på så många transatlanter är bra.Det är bara Farley och leksingen som har erfarenhet av HA.Nä tror det blir svårt för KHK att ta sig tillbaka till SHL direkt.Konkurs bakom hörnet också

    Svar
 • 23 juni, 2018 kl. 14:41
  Permalänk

  Bra analys. Tror och hoppas att de 5 publiklagen är topp 5. Intressant att se om Karlskrona kan misslyckas!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: