MI – bloggens midsommarranking anno 19

Ett ev. helt omöjligt uppdrag som inte ens Tom Cruise hade fixat, men bloggen tänker iaf ge det ett försök. Om vi nu ser in i kristallkulan, hur vill vi då ranka de 14 lagen i HockeyAllsvenskan?

Bloggens ranking just nu?

 1. MODO
 2. Timrå IK
 3. BIK Karlskoga
 4. Västerås IK
 5. SSK
 6. IF Björklöven
 7. Karlskrona HK
 8. Mora IK
 9. AIK
 10. Tingsryd AIF
 11. Västerviks IK
 12. Kristianstads IK
 13. HC Vita Hästen
 14. Almtuna IS

En kort motivering till detta tips

Vi tycker oss nu möjligen kunna skönja tre lag som får anses som favoriter till att mötas i finalen och i skrivande stund tippar vi då MODO och Timrå IK i den finalen.

Därefter ser vi framför oss ett väldigt tight race, det kommer troligen bli ruggigt hårt om alltifrån de främsta platserna i slutspelet som de allra sista.

När det gäller vårt eget gröngula Björklöven tippar vi just nu plats sex, den platsen är fullt rimlig även det är lite svårt att säga en exakt placering. Vi är helt övertygade om att 19/20 blir roligare än den föregående, slutspel känns både rimligt och troligt. Dels har vi ett väldigt revanschsuget gäng från i fjol och med de spännande förvärv som både presenterats och framöver förväntas adderas truppen känns slutspel som en rimlig målsättning.

Till sist och när vi ska summera ligans 52 omgångar har vi i dag hursom svårt att se hur Zabel och hans Vita Hästen eller Granlunds Almtuna IS ska kunna undvika det fruktade negativa kvalspelet. Men det är nu i dag och midsommar, vi återkommer innan seriestart och då beaktat träningsmatcherna samt ännu mer kompletta trupper. 

Just nu är det några trupper som är mer okompletta än andra, det gör då samtidigt att man får ta tipset lite för det är.

Kommentarer, dina egna tankar kring ranking eller reflektioner kring bloggens ranking… Fältet som vanligt rätt fritt.

*

Bloggen vill även uppmana till att lösa säsongskort inför kommande säsong om du nu inte redan gjort det. Antingen på denna länk eller via bilden nedan.

*

Sedan hoppas vi att du även tar chansen i månadens omröstning gällande Supporterspelaren 19/20. Läser du inlägget på dator hittar du omröstning ute till höger och sitter du med mobilen hittar du veckans omröstning längre ner..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: