Messys kommentar..

Löven4Ever hade verkligen hoppats kunna vara först med den officiella nyheten och kunnat leverera den första intervjun med Messy sedan klubbytet.Tyvärr gick inget i lås, men vi hopppas och tror att den här intervjun trots allt funkar på ett skrubbat knä och en lättstött lövensjäl. (Lite plåster på såren alltså!)

Tjena Messy, klart med ny klubb EC Salzburg i Österrike har vi förstått.. grattis till kontraktet, men varför blev det inte Löven?

– Tjena, tack så mycket. Det blev inte Löven pågrund av några orsaker, framför allt pga att jag verkligen är sugen på ett riktigt äventyr nu när det blev division1. Sedan är Salzburg en jätteorganisation som satsar hårt på utbildning av spelare. Man har resurser i form av träningsmöjligheter som inte många svenska lag har. Lägg till att coachen heter Pierre Page och brinner för att plocka fram yngre spelare och har 13 år som coach i NHL. Sedan är det ju något nytt känner jag, det känns helt enkelt roligt att testa.

Hellgren har tidigare sagt att Löven erbjudit kontrakt, har de verkligen gjort det men var det bara så enkelt att Salzburg kändes bättre..?

– De erbjöd ett 1-årskontrakt innan styrelsen sumpade allsvenska platsen, sen talades vi vid för lite mer än två veckor sedan då ville dom att jag skulle skriva på ett kontrakt som inte fanns. Efter dess har jag inte hört ett ord och Salzburgs bud var betydligt bättre med många förmåner.

Österrike luktar hellre klassikt som Beethoven och Mozart, hur faan tänkte du som kommer lira hockey där? Är du musikalisk också eller?

– Ha, ha.. musik i all ära men… Dom har gett ett grymt bra intryck till mig, jag tror på deras möjligheter. Dom har riktigt bra förutsättningar och som sagt en framgångsrik NHL tränare, så det fanns inte så mycket att tveka på. Jag får verkligen testa på livet som proffs samtidigt som jag är säker på att jag också kommer att utvecklas mycket som människa.

Du är ung, talangfull och från stan.. många fans hade mer gärna sett dig i det lag som börjar resan tillbaka. Det är inte alla som förstår ditt val, vad är din hälsning till alla grön-gula fans runt om i Sverige?

– Jag har hört det, jag kände att när det blev Div 1 så vill jag hellre testa på något nytt, något annorlunda, och när jag fick den här chansen att utvecklas så ville jag ta den. Löven finns alltid kvar och jag kommer alltid vilja återvända hem till Löven senare, men det här var en chans jag ville ta helt enkelt.

Tack Messy, och så klart stort lycka till!

– Tack så mycket

+ + +

Tja, vad säger vi egentligen? Ingen kan väl egentligen klandra killen, jag menar 14 (!?) matcher i allsvenskan, vissa med rätt begänsad speltid, och sedan kommer Europas rikaste klubb och viftar med kontrakt. Om då inte ens Jens-Lars tydligt visat och i vart fall slängt upp ett kontrakt är det väl inte så konstigt att killen söker sig vidare?

Sedan har jag svårt att förstå hur en kille med så lite speltid, som han trots allt haft, nonchar try out i allsvenskan. Är man junior och inte direkt etablerad gäller det väl att slåss för varje sin chans och visa man är värd sin plats? Men jag tror det är nya tider när spelarna byter klubb som vi andra underkläder, i många fall på inrådan av agenten, ja inte vi alltså utan spelarna. Om jag gillar det, spelar ingen som helst roll.. det är ändå så det ser ut.

Vad tycker du om Messys val? Gillar, gillar inte och i så fall varför?

 

5 thoughts on “Messys kommentar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: