Messys kommentar..

Löven4ever fortsätter sin intervjuserie med spelare utan kontrakt. En av de hetare som många hoppas på i den grön-gula tröjan till hösten, om det nu blr någon, är den rivige och mycket hårt kämpande Marcus Messy Jonsson. Då vi tror att fler än Johan Marklund, Valle, hajjen och Micke är nyfikna på hur Messy själv tänker om framtiden ställde vi några frågor, håll till godo! (på samma sätt som med Sehlstedt i går gjordes intervjun innan beskedet om rekonstruktonen.

Tjena Marcus, hämtat dig från chocken om det minst sagt ansträngda ekonomiska läget för klubben?

– Tjena… Jag vet faktiskt inte riktigt om jag har det, visst var det väntat med att klubben kanske skulle gå minus men jag kunde aldrig tänka mig att det var så här illa.

Vad har du annars för egna tankar och funderingar kring det som händer i klubben för närvarande?

Faktiskt inte så mycket tankar, jag tror dom som jobbar med allt har bra koll på läget och att det snart kommer ut mer information till oss alla angående de frågor de flesta säkert ställer till sig själva.

Säsongen 09/10 blev ju inte direkt som någon hoppats på, med lite distans: vad har du för tankar eller förklaring kring varför det gick som det gick?

– Mycket berodde så klart på alla skador, det var ju verkligen helt sjukt hur mycket det blev på skadelistan. Och när det då börjat gå dåligt så är det klart att ett lag tappar självförtronde och lite kan nog berott på det också.

Vad har du för tankar kring säsongen 10/11, revanchsugen för en yttterligare säsong i den gröna tröjan i fall ekonomin ordnar sig eller drar du vidare?

– Klart jag är sugen på revansch och ytterligare en sässe i gröngula tröjan.

Ditt kontrakt går ju ut nu i vår, har någon i klubben lämnat något form av besked kring nästa säsong eller har det varit knäpptyst?

– Jag har hört lite grann, har fått ett samtal om att folk i ledning vill prata med mig om framtiden.

Som supporter kan man ibland tycka det känns lite rörigt runt Löven, ingen ny VD, inte klart med vare sig sportis eller coach och nu ekonomin på det. Hur upplever du som spelare det som händer och är Löven extremt kontra andra klubbar?

– Det är många som bryr sig om löven så när folk inte får svar på det som står i tidningar så är det klart att allt blir ännu mer rörigt, men jag tror som sagt att dom som jobbar med det vet vad dom gör och att det snart kommer ut till oss alla. Njaa.. jag vet inte om löven är extremt på något sätt. Malmö hade ju problem ifjol precis som Löven har nu, och enligt media har ju inte heller AIK direkt fullt med pengar i säcken..

Vi räknar kallt med att den akuta ekonomiska krisen reder ut sig så att det blir allsvensk hockey till hösten med. Självklart blir det med bantad spelarbudget, apropå ersättning fick du någon för det gångna året eller fick du vara glad över att få spela?

– Nej, jag fick ingen ersättning utan fick vara nöjd med att spela!

Usch, du om någon borde ju fått ersättning. Men om det generellt blir lägre ersättning till er spelare och tanken är att ni ska kombinera hockey med studier/jobb och du skulle få ett kontraktsförslag, ritar du på?

– Jag vill så klart ha ett kontrakt som gynnar både min ishockeyutveckling och för mig som person. Vi får väl se om något kommer fram, men självklart hoppas jag på en bra lösning.

Har du hört något från någon annan klubb inför nästa säsong eller sitter din agent nu och leter febrilt efter hetare alternativ?

– Jag har fått höra att klubbar är intresserade men min agent sköter allt det där och han lyssnar så klart på vad dom andra klubbarna har att säga.

Vi hoppas allt reder upp sig och du ska stort tack för att du tog tid..

– Tack själva..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: