Mer tankar ikväll

Trodde jag hade en lugn fredag framför mig, men dagen har givit mig en hel del tankar om Björklöven av idag och efter tankar om sportchefsposten så kommer här tankar kring den artikel som VK ikväll hade med idrottspsykologen Stefan Holmström. Han sa – Jag förstår att folk vill visa sin känslor, det är helt okej att de ställer krav på oss. Men vill man hjälpa oss kanske man ska stötta oss i de lägena . Det förstår i grund och botten varenda hockeyfan, men frustrationen bottnar inte i en dålig passning eller ett dåligt powerplay. Det har grunden i klubbens initiala målsättning om att vi skulle sluta topp två. Nu är vi hela 31(!) poäng ifrån den målsättningen! Hade klubben istället varit taktiska utan att ha haft en annan målsättning utåt sagt att man siktar mot SHL hade det bland fans inneburit en plats bland de åtta första. Då hade det varit ett annat ljud i skällan i dagsläget. Klubben satte sig på för höga hästar helt i onödan och det får man tyvärr skörda nu. Få klubbar har så bra och engagerade fans som Björklöven. NU om någon gång gäller det att behandla dessa med den respekt de förtjänar, för sällan har jag träffat så många som givit upp hoppet om Björklöven och slutat gå på matcherna. Det kan bara Björklöven ändra på. Kommer man att göra det?

* * *

Sugen på att lägga ett spel? Dessa lägger du förstås hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Mer tankar ikväll

 • 8 februari, 2019 kl. 21:46
  Permalänk

  Nu börjar jag på riktigt bli smått irriterad. Lövens inställning är alltså att det åtminstone till viss del är publikens fel att man REJÄLT underpresterar sett till de förutsättningar man faktiskt har i grunden? Jag har sett MÅNGA elitlag, i olika sporter, som blivit utbuade och fått hård kritik från fans. I en klar majoritet av alla fall, så har INTE ansvariga eller spelare börjat skylla på publiken. De har erkänt att de underpresterar, och har haft full förståelse för att många visar känslor och blir mer eller mindre förbannade. Vill man vara ett elitlag, så får man räkna med att folk blir upprörda när man underpresterar rejält. Som sagt var, ”men frustrationen bottnar inte i en dålig passning eller ett dåligt powerplay.” Det handlar om att föreningen Löven sportsligt har underpresterat större delen av tiden sen man gick upp till Allsvenskan igen. Ägna energin åt att få laget att prestera istället för att lägga fokus på några som är missnöjda och buar. Och nej jag tillhör inte de som buar men har 100 procent förståelse för de som blir förbannade och gör det. Man måste helt enkelt klara av negativ kritik ifall man pysslar med Elitidrott. Självklart så är hot, och rena personliga påhopp, inte alls ok.

  Svar
 • 8 februari, 2019 kl. 22:53
  Permalänk

  Jag förstår att det finns människor som är besvikna på Björklöven i år. Men låt oss nu stötta Björklöven i slutet på serien så att dom på isen orkar med att nå en så hög placering som möjligt. Helst topp 8 och det som är viktigast av allt att vi håller loss kvar. Det är väl nu dom behöver loss som mest. Jag tror att spelarna inte blir bättre Av att buar ut dom. Nu får vi publiken lägga alla våra besvikelser åt sidan och heja fram våra Björklöv. För att det vi alla vill egentligen är väl att det ska bra som möjligt för Björklöven och att vi fortsättningsvis sjå få se bra hockeymatcher i Umeå. Jag själv kan tyvärr inte gå på hockey för tillfället för att Jag opererat in en ny höftled men ni som kan gå får heja får mig

  Svar
  • 9 februari, 2019 kl. 10:54
   Permalänk

   Bra där, stöttar gör man i med och motgång.

   Att man som hockeyspelare ska ”tåla” att bli buade åt och kritiserad har jag svårt att tycka är okej oavsett om jag känner mig frustrerad och besviken.

   Anser i alla lägen att man ska behandla och bemöta andra som man vill bli behandlad och bemött själv!

   Svar
 • 9 februari, 2019 kl. 13:59
  Permalänk

  Självklart så ska man tåla att bli kritiserad när det gäller saker som rör ens yrkesroll. Det gäller oavsett ifall man är elitidrottare, statsminister, elektriker eller sitter i kassan på ICA. Gör jag ett mindre bra jobb, så kommer jag självklart få höra andra människors åsikter och kritik om det. Har inte ett dugg med dåligt bemötande att göra. Får man betalt för något, så ska självfallet de som betalar kunna ha både negativa och positiva åsikter. Motsatsen är tyvärr en rätt osund inställning faktiskt. Betala och se glad ut, men ha absolut inte några åsikter om det hela. Det är också trist att vissa Lövenfans tjafsar om att de som har kritik inte stöttar laget. I min värld så innebär inte ett bra stöttande att man aldrig har några krav eller aldrig påpekar saker som man inte tycker är bra. Att enbart pyssla med ryggdunkning är faktiskt något som sällan leder saker framåt. De människor jag respekterar mest är de som kan säga, ”nu tycker jag att du gjorde fel.” Jag håller såklart inte alltid med dom, men det får mig att åtminstone tänka efter. Fast visst, en del människor har ju bevisligen svårt för att klara kritik. Jag hoppas verkligen att många fortsätter brinna för Löven, och har både positiva och negativa åsikter när det behövs. Hälsningar ett Lövenfan sen 37 år tillbaks, som stöttar laget TROTS att jag tillhör de som har mage att ibland kritisera saker. 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: