Mellanmjölk mot Timrå IK

Till sist torsk med 3-4 i kväll hemma mot Timrå IK efter periodsiffrorna (0-1,1-1,2-2) inför 3 559 åskådare.

Skotten totalt 45-38, vi vann för övrigt även momenten tekningar 45-28, men när man kollar blockade skott och tacklingar föll vi i första grenen med 2-9 men vi vann den andra 6-4. Dessutom 20% i PP och 67% i BP

Vi kom slutligen till spel utan #35 Ollikainen, #16 LEJ, #32 Edström och #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #42 Wikström och forwarden #11 Grundström. Varken Emil eller Gustav noterades för någon istid i kväll.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #15 Edblom, #90 Hutchings och #86 Wargh

Johan Löf / AXELLÖF

Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Vi kom för övrigt till spel med följande lag:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug (#35 Andreas Ollikainen)

Backar

#57 Stefan Andersson – #40 Dennis Persson

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#8 Kalle Ekelund – #4 Jonas Emmerdahl

#42 Emil Wikström

Forwards

#10 Jesper Thörnberg – #94 Kelsey Tessier – #19 William Quist

#7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #28 Lukas Sandström

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

#22 Nicklas Johansson – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #21 Fredrik Hetta

#11 Gustav Grundström

Kvällens istider?

 1. #57 Andersson, 29:12 min
 2. #40 Persson, 23:14
 3. #5 Bengtsson, 20:41

Mest av forwards för #19 Wille Quist med 20:16 på klockan.

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Återigen komma ut starkt och ta kommandot
 • Även om vi vill se ovan, får det aldrig bli huvudlöst och så att vi tappar noggrannheten
 • Vi har ett vasst BP, nu börjar det bli dags att näta i PP igen (1 mål fem senaste matcherna)

Det finna inget annat än att återigen blåställ på gäller. Sedan då att ta kommandot hemma i T3 Center, men inte så att vi tummar på noggrannhet eller detaljer. Vi måste även hitta tillbaka till det fina pucktempot vi hade ett tag i vårt powerplay och sedan då även trycka dit puckuslingen.

Utifrån Roger Forsbergs tankar gäller det så klart även att vara noggrann i såväl uppspelsfasen, vid linjerna och genom mittzon så att vi inte får onödiga spelvändningar på oss.

Och hur gick det?

Njae, lite kalldusch direkt då gästerna tog ledningen redan efter 74 sekunder sedan vi tappat pucken i anfallszon och vi åkte på den första spelvändningen. Huvudlöst och huvudlöst vet jag inte, ingen tokforcering iaf men då vi har svårt att komma in på kassen och skapa kvalificerade chanser tycker jag puckinnehavet möjligen förskönar matchbilden. Timrå ville hålla oss på utsidan och gärna nere i hörnen.. därifrån händer det sällan mycket. Visserligen en kasse i PP, men Timrå vann ändå special teams på nåt sätt..
Sedan då det här med noggrannheten.. vi visste hur de vill spela, vi hade en plan för den men alltför många individuella misstag ledde till på tok för enkla baljor. Vi bjuder på spelvändningar och när vi själva ska skapa är krutet tämligen blött. Näe, jag gick hem med en känsla av mellanmjölk.
Skönt att se #47 Lindskoug vilja ha en time out redan efter ca 7 minuter i andra perioden.. han fick dock inget gehör. Han skakade lite på huvudet men bet i hop.. En av få som upplevs tävla hela tiden.
* * *

Matchens Björklöv

#5 Bengtsson, #40 Persson och #7 Trotter, nu får ju inte den sistnämnde tydligen skjuta men karln känns ändå klasser bättre än de flesta och en av få som skapar lägen för sina kamrater.

Matchens?

Hur kan det se ut som det gör och varför har vi fallit tillbaka till gamla synder igen?

Nu torskade sedan VIK Västerås så en hade seger hade betytt så mycket, men efter segern i förra matchen kunde man gett sig fan på att det skulle bli en reaktion i kväll.. jag förstår bara inte varför?
* * *

Megazone

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

12 thoughts on “Mellanmjölk mot Timrå IK

 • 28 januari, 2016 kl. 23:37
  Permalänk

  Backparet Jämmerdahl och Ekelund är en katastrof. Snacka om svängdörrar på 0-1 och matchavgörande 1-3. Hur kan TJ matcha dom i BP (1-3-målet)? Det är helt obegripligt. Nu bänkades dom efter detta, men Ekelund är ju helt vilsen på planen och borde få tillbringa resten av säsongen på läktaren. Det är en gåta att laget är så energilöst. Det var först i spel 6-5 i slutet som man kunde ana lite vilja. Men det var ju så dags….

  Svar
  • 29 januari, 2016 kl. 16:33
   Permalänk

   Det var Bengtsson och Wargh som var inne på första målet och andra målet….

   Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 00:34
  Permalänk

  Sååååååå less på dessa vattenskallar !! Seriöst så jävla bedrövligt .. Många av årets trupp håller inte allsvensk nivå överhuvudtaget !
  De dom visar upp ikväll inför 3500 betalande åskådare som hoppas på mirakelavslutning av säsongen !
  Är inte mellanmjölk … I sånna fall utkissad mellanmjölk !
  Bedrövligt hur man som utövare av en sport man bevisligen satsat på i sitt liv ! Kan uppföra sig så här ! Ställa sig på banan när varje match e sååå viktig o prestera det som visades ikväll ..
  Max 5 spelare är värd någon lön ikväll ! Borde strypa utbetalningarna el strypa ut spelarna .. Så kanske dom fattar att man kan inte åka på en skridsko o glida runt me vattenskalle ! Jävla skämt !!

  Svar
  • 29 januari, 2016 kl. 13:33
   Permalänk

   Om du är less på dessa ”vattenskallar” såsom du så nedlåtet kallar dem som riskerar offra liv och lem varje ggn de kliver ut på isen för att ge dig något att se på, så finns det andra lag du kan hejja på. Sedan att skriva att någon ska strypa spelarna är över gränsen och kpm inte tillbaka med nån sk förklaring om affekt eller dyl. Till sist: om du vill svara mig på detta så gör det med dit riktiga namn och göm dig inte bakom nån pseodonym så kan vi i a f ha en seriös diskussion och komma med några konkreta lösningar ist för attbara skrika om vad som är fel.

   Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 00:44
  Permalänk

  Grejen är den att Björklöven inte har ägt sin egen borg på väldigt många år, så otroligt många lycksökare har kommit och gått genom åren i föreningen, både på spelar och ledarsidan. Enligt mitt tycke har vi en VD som enligt mig har gjort ett mycket bra jobb, Fredric lämnar ifrån sig ett välskött bolag med otroligt bra förutsättningar till sin efterträdare. Vi har en styrelse som liknar kalle-anka med undantag av Mats Danielsson som har vart en av dom viktigaste i föreningen under väldigt många år. Vi har en styrelseordförande med obefintlig koll på hur man styr en förening mot det elitmässiga, då menar jag organisation, ekonomi och sportsligt. Vi har med facit i handen ingen elitmässigt erfaren som kan ta oss vidare. Jag har inte lösningen på detta, men vi borde reflektera situationen på ett nyanserat sätt. Detta är min egen personliga syn på saken. Vad anser ni övriga?

  Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 01:17
  Permalänk

  ” Vi har ju åtta backar ” säger ledningen . De ska ju va kvalitet INTE kvantitet ??!! Av dom åtta så håller max fyra lite kvalitet, dom övriga fyra ……!!!!!!

  Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 06:50
  Permalänk

  Självklart är man förbannat besviken. Visst är det så att flera spelare underpresterat å det grövsta. Tränarparet har varit ett odiskutabelt totalfiasko. Flera av de nya spelarna undrar man ju över hur man scoutat med tanke på hur usla dom är. Blir skönt när säsongen är över och vi förhoppningsvis slipper negativt kval för att sen börja om på nytt till kommande säsong. Problemet är väl att det är så många som behöver bytas ut. Jaja, som Lövare är man ju van.

  Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 21:39
  Permalänk

  För oss blev det det svåra tredje året:)

  Svar
 • 29 januari, 2016 kl. 23:54
  Permalänk

  Enkel mattematik, skit in-skit ut. Dålig ledning leder till dåliga rekryteringar som leder till dålig prestation. Låg nivå på kompetens och erfarenhet leder till dåliga beslut som i god kombination av ovan leder till undermålig träning och kvalité i alla aktiviteter. Risig juniorverksamhet leder till missnöje och sämre träningsmoral och som sedan skapar en lägre klubbkänsla och mer ”tänk på dig själv”. Pappor som sponsorer eller styrelse skapar oaceptabla intressekonflikter. Alla i styrelse och ledning bör söka nya utmaningar och låta nya krafter komma in och sköta föreningen, detta är till sist ert ansvar då allt i föreningen överlag har kapsejsat.
  Björklövet har vissnat för många år sedan men ingen verkar längre bry sig, trist!

  Svar
 • 30 januari, 2016 kl. 00:41
  Permalänk

  Mia Maria : Vattenskallar är spelare som tror dom e bättre än va dom e o därför inte ger 100% i alla lägen .
  Och dom gör det inte för att jag ska ha nått o se på el du . Utan för att det e deras jobb o intresse o dom tjänar pengar på det ..
  Hockey är en sport där vilja kan slå klass … Därför måste man visa vilja .. O det e tyvärr bara 20% av spelarna som gör det !
  Och att hockey skulle va en så farlig sport som du antyder .. Så spelarna riskerar både liv o lem när dom ställer sig på isen ?? Där går våra åsikter isär tyvärr .. Hockey är en sport med kroppskontakt som i få oturliga fall kan leda till skada .. Men det finns betydligt farligare sporter än hockey …
  Sen har dom valt sporten av fri vilja . satsat på o bli proffesionella hockeyspelare med lön .. O jag tror inte dom ser det som att dom riskerar liv o lem varje dag i livet pågrund av deras val ..

  Och är Man proffesionell hockeyspelare med bra lön så tycker jag att det kan krävas att man gör sitt yttersta för laget varje dag varje byte varje situation .. Inte åker runt o petar o åker på en skridsko o ser allmänt ointresserad ut ! Därför borde lönen strypas ..

  Strypa spelare va ironi inget annat !
  Jag tycker att spelarna inte ger 100 %
  Ledarskapet håller inte tyvärr
  (O i hockey kan vilja slå klass ..)
  Men dom visar ingen vilja .. Jo 20 % av spelarna gör det …

  Jag tänker inte byta lag o hejja på det funkar inte så .. Jag har spelat i denna förening själv i 10 år har hållit på dom i snart 30 år .. O byter inte lag o hejja på ..
  Men jag tycker att man kan begära av spelarna i ett hockeylag där alla har lön.. att kämpa o leverara resultat .. Pricis som vilket annat betalt arbete som helst ! O att ledningen borde ställa krav på det ! Men tyvärr så funkar ingenting i år inte laget inte ledningen.
  Men då kan dom väll åtminstånde kämpa för att slippa negativt kval ..
  Beträffande mitt alias så heter jag va jag vill . Inget krav på att legitimera sig för att ha en åsikt ..
  Och jag utrycker bara missnöje o besvikelse över denna säsong o detta lag ..

  Svar
 • 30 januari, 2016 kl. 01:17
  Permalänk

  Är Björklöven en Elitförening som det står i stadgarna? Jag påstår att det är länge sen sist. Ungdomslagen sponsrar idag de äldre juniorlagen och föreningen bryr sig inte om sina ungdomslag alls. De får hanteras vind för våg och slumpen avgör om det blir bra eller dåliga pappatränare. Själv suktar man efter fjärran tider då man kunde se de egna talangerna spela sig hela vägen upp till A-laget och då man kunde känna en stolthet över Löven-klubbmärket. Det känns långt borta just nu. De supertalanger vi ändå skrapar fram i ungdomslagen som själva älskar klubbmärket Björklöven (än så länge) dess talang dödar man och brännmärks av sin egen förening pga att andra avundsjuka föräldrar med egna barn som aldrig kommer att kunna bli ishockeyspelare känner sig hotade och därmed tvingar att dessa talanger inte skall få träna på sin högre nivå. (Mer avgifter in) Vem törs låta sina talanger spela kvar i en förening som tillåter det? Inte då jag. Se bara på Wallmark, Aho, Öhman, m.fl – alla stack de. I 01-05 finns några spelare i Sverigetoppen men de stoppas nu av Björklöven själva. Tror Ni att de kommer att spela kvar i Björklöven eller drar de till Modo-Luleå-Skellefteå? Tänk om och gör rätt, snart är det försent för all tid framåt!
  GD Forever!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: