-Med det är jag sylvass!

Hans lämnade topplaget Örebro säsongen 11/12 för att hjälpa Björklöven tillbaka till hockeyallsvenskan. Han startade då en hemvändarvåg som till slut tog klubben tillbaka, men efter fem säsonger tog sagan slut. Efter en skada fick han inte längre det förtroendet han tidigare haft och till slut, efter att bl.a. ha placerats på läktaren så hamnade han ifjol i norska Sparta på lån, trots att sportchef Daniel Johansson sa att han inte skulle lånas ut, men det skulle inte sluta där.

Inför den här säsongen sa sportchef Daniel Johansson att han utgick från att skulle spela med Björklöven denna säsong , men likafullt blev det som alla misstänkte. Jon köptes ut bara en månad efter det uttalandet, med en för oss ohållbar förklaring.

För Jon blev det istället spel i Danska Rungsted Seier Capitals, ett beslut han idag inte ångrar. Han beskriver sin första tid i Danmark som fantastiskt bra och att familjen ville åka någonstans där de fick se mycket och uppleva saker. – Och det har vi verkligen gjort än så länge och vi har mycket roligt framför oss också. Han berättar att han blivit Mycket bra omhändertagen av klubben och fortsätter. -Man är hitvärvad för att prestera och vi har verkligen fått möjligheterna att göra det också. Likt Jon stortrivs även resten av familjen. Man är bosatt i en stor fin lägenhet med grönområden och lekpark nära. -Vi har träffat härliga människor också, berättar Jon.

När det gäller den danska livsstilen så är han man ätit ute mycket för att bekanta sig och testa det danska köket, men även den danska hösten har spelat in. – Det har varit en magisk höst så vi har suttit ute bara dem tills för nån vecka sedan.

Samtidigt gillar ju Jon att botanisera i köket och där passar det danska köket perfekt då många råvaror är billigare där än hemma i Sverige vilket gör att Jon kan experimentera mycket. – Det är fantastiskt kul. Schnitzeln häromdagen blev riktigt bra! förklarar mästerkocken.

När det gäller hockeybiten så provade ju Jon på den Norska ifjol och när jag ber honom beskriva likheter skillnader mellan den danska och norska kontra den svenska så beskriver han hockeyn som snabb, med snabba omställningar och teknisk hockey, men att man lämnar en del öppningar bakåt och att man inte heller har samma bredd i lagen som hemma. -Men den är en mer underhållande hockey att se på. Snarlik den norska.

Kungen av dk

Jon menar även att det nog är större skillnad på toppen vs botten än hemma också. – Men se på exempelvis Esbjerg slog vi förra veckan. De vann mot Zug och HIFK så visst finns kvaliteten här borta med. Nivån är faktiskt betydligt högre här än folk tror. Kolla exempelvis på Karterud i Västervik och danskarna. De är nya i ligan, men tar för sig och är bra, förklarar Jon.

Igår vann Jon och Rungsted en ny seger, sin fjärde raka vilket gör att man förstås toppar ligan. Denna gång besegrades exlövet Alexander Sundströms Herlev med 6-3 som vi skrev om igår (läs HÄR). Jon siktade på två mål, men målskyttet vanns av Alexander som svarade för ett av Herlevs mål, medan Jon ”bara” svarade för en assist. –Stämmer bra. Borde vart klarare men vinsten var go. Hade mina lägen, men svårt att slå the golden child på fingrarna, hehe.

Denna säsong har Rungsted satsat rejält. Man har tagit in förre Malmötränaren Björn Hellqvist som i sin tur plockat in en rutinerad trio i Jon, Kent McDonell och Fabian Brunnström och Jon gillar satsningen. –Ja, det innebär att vi får en härlig bredd och mycket rutin in i laget. Vi har ett mycket bra lag nu, en skön mix som ger oss en bra chans att slåss om Guldhjälmen längre fram. Vi kommer nog gå långt, förutspår Jon. När jag ber Jon fortsätta att spå i framtiden och då sin egen fortsatta karriär så kommer jag fortsätta njuta av att spela så länge han känner denna glädje och harmoni som han gör just nu, men om det blir fortssatt spel i utlandet eller hemmavid är mer oklart. Familjen går först, det är de enda jag vet i dagsläget.

Svårt förstås att intervjua Jon utan att gå in på Björklöven och om vi bortser från fjolåret och fokuserar på denna säsong så tycker Jon såklart att det är tråkigt med en så tuff start men att säsongen är lång, att Löven har en intressant trupp och Jesper Jäger som är en av de största vinnarskallarna han spelat med och att han kommer hjälpa laget nå framgångar.Det kommer bli bra på sikt med Jägarn och Fagge vid rodret.

jon

Jon under ett av våra möten under tiden i Björklöven.

Han hälsar vidare hem till dina gamla lagkamrater att de ska se till att bjuda alla på läktarna hemma på underhållning i vinter. – De förtjänar det. Jon menar att det finns många goa pojkar i laget där han pratar med några av dem varje vecka. Sina gamla fans glömmer han så klart inte heller, gammal publikfavorit som han är. –Nä, att spela under Sveriges bästa fans är en helt otrolig känsla. Fortsätt att vara det så kommer löven spela i SHL till slut. Annars får ni komma ner, ta en öl och kolla på rolig hockey,hehe.

På tal om att komma ned så var det ju precis vad en annan kille gjorde häromdagen och inte vem som helst. -Nä, en kanadensare som skulle med och träna har man ju hört förr, men kanske inte denna typen. Det var något nytt. Avslappnad och skön kille. Hade lite skills och det var en härlig upplevelse. Justin Bieber tyckte jag såg tunn ut för att vara chips-Jon, sa han, berättar Jon om mötet med världsstjärnan. – En sköning! Inte varje dag de stänger av arenan och livvakter skyddar isen, hehe, fortsätter han.

Vi avslutar med att avhandla gårdagens förlust mot Modo. Hur gärna hade Jon velat möta Modo i seriesammanhang inför fullt hus i T3 Center? –Det hade varit fantastiskt härligt. Man svävar på moln när T3 är fullsatt och har publiken i ryggen. Just nu är jag är nog längst bort på listan av att komma hem under denna ledning, men klagar faktiskt inte heller. Spelar min bästa hockey på länge och njuter i fulla drag. Ledare som tar hand om och utvecklar spelare, skapar förtroende och tilltro. Harmoni och glädje. Utan det är jag inte bra. Med det är jag sylvass, avslutar Jon Palmebjörk med ett leende.

***

Jon har för övrigt inlett säsongen med 12 poäng på de fem matcher han spelat för klubben försäsong inräknat. Tre av dessa är seriematcher där han gjort det matchvinnande målet i de inledande två och två assists.

Här har ni hans mål och assist och när Rungsted vände 0-3 hemma mot Esbjerg till seger 4-3.

3 thoughts on “-Med det är jag sylvass!

 • 5 oktober, 2016 kl. 21:33
  Permalänk

  Hoppas att Åkerblom och Fagge vill att Jon ska komma hem
  Nu är ju Tommy borta så vi får väl se!!!

  Svar
 • 5 oktober, 2016 kl. 22:38
  Permalänk

  Skönt att Jon fattar att fansen älskar honom och det är den jävla ledningen som inte vill ha honom kvar.
  ”” Ledare som tar hand om och utvecklar spelare, skapar förtroende och tilltro. Harmoni och glädje ””
  Intressant, vad tycker ni på bloggen om den kängan från Jon?

  Svar
  • 5 oktober, 2016 kl. 23:24
   Permalänk

   Precis som Jon tycker jag att det är av yttersta vikt att ha ledare som tar hand om och utvecklar spelare, skapar förtroende, tilltro, harmoni och glädje. Det hoppas jag att vi har nu och efter det jag såg i båset i går så tror jag vi har det. Ser ju gärna att Jäger stannar kvar.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: