Maximala 15 poäng kvar till månadsskiftet

I skrivande stund ligger vi på plats 9 med 28 poäng (53-58), motsvarande läge i fjol var plats 10 och 31 p (44-56).

Nu har vi ett halvårsbokslutet (4 matcher kvar) och innan månadsskiftet kvar att möta Sundsvall (h), Mora (b) på fredag, Asplöven (h) nästa tisdag, Leksand (b) nästkommande fredag och till sist VIK Västerås hemma i T3 Center nästkommande söndag.

Det innebär att vi i fall vi vinner säg fyra matcher skulle stå på 40 p vilket borde VIK Västerås (slutspel) och Almtuna (plats 9) gjorde i fjol efter 27 omgångar. Motsvarande fem kamper i fjol ingen munter läsning för oss Lövare och vi halkade ner till en trettondeplats via endast en seger och en oavgjord. Perioden resulterade i blott fem poäng och en målkvot på 10-14.

Läget den här säsongen ganska likt fjolåret, sett till tabellen och med en bättre sekvens nu framöver skulle vi redan i november kunna ligga på slutspel nåt vi i fjol gjorde först i den 40:e omgången eller 15 januari 2015 och efter 6-3 på Malmö Redhawks. Då avslutade vi otroligt starkt och klättrade stadigt högre. Så bara för att vi ev. skulle ha ett bättre läge i december är det verkligen ingen garanti att vi skulle behålla eller tom. förbättra det läget.

För att skapa oss ett så bra läge som möjligt skulle jag gärna se fyra segrar på de fem kommande matcherna, det som är bra är även att vi möter ”vettiga” lag.. Även om nu VIK Västerås är ett topplag ser jag inte varför vi inte skulle rubba dem hemma i T3 Center, inte minst genom ett par till segrar hemma och ett på så stärkt självförtroende innan det mötet.

Johan Löf / AXELLÖF

Jublande Björklöv som jag vill se redan i kväll. Arkivfoto: AXELLÖF

Nu hoppas jag närmast på gröngult jubel redan i kväll och skulle vi ta 12 av 15 fram till december tycker jag vi snacka om trendbrott och att vi hittat upp på vinnarspåret igen. Vad tycker du som läsare är rimliga kvar fram till månadsskiftet, och vad är sedan rimligt att hoppas på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: