Mats Lavander långtidsskadad

Björklöven gick just ut med ett pressmedelande där man alltså meddlar att Mats Lavander är långtidsskadad. man säger följande:

Mats Lavander, assisterande lagkapten i Björklöven, är skadad och blir borta från spel en längre tid.

– Mats skador har plågat honom länge och nu är det viktigt att han får möjlighet att låta kroppen läka, säger Daniel Johansson, sportchef Björklöven.

Mats Lavander är inne på sin nionde säsong i Björklöven och har hunnit spela 17 matcher under säsongen. Den senaste tiden har han tyvärr inte kunnat medverka, varken på träning eller match. Skadebekymren gör att det är oklart när han kan återuppta träningen igen.

– Mats har haft otur och efter en längre tid med skador känner vi nu att det viktigaste för hans del är att han får rehabilitera i lugn och ro och i sin egen takt, säger Daniel Johansson, sportchef i Björklöven.

A-lagets läkare, David Hellsten, håller med. – Mats har en fysisk spelstil som genom åren slitit hårt på kroppen, främst ryggen. I det här läget är det klokaste han och Björklöven kan göra att låta honom vila och rehabilitera. I dagsläget är det inte aktuellt med en ersättare. – Just nu har vi en forwardsbesättning med en bra konkurrenssituation. Samtidigt vill jag som vanligt inte utesluta förstärkningar, det vill säga om det handlar om rätt typ av spelare inom ramen för våra ekonomiska resurser, förklarar Daniel Johansson.

Lven_-_Mora_PL_7476-vkwp-1000x600

Kanske var det här Mats problem eskalerade, när Jonathan Harty, då i Mora gav honom denna flygtur?

***

Vi har ju länge tyckt att det varit konstigt att han haft sina day-to-day skador och nu får vi alltså svaret. Vi hoppas givetvis att Mats får kroppen i trim, kanske inte mest för det hockeymässiga utan för det framtida livet. Ryggen är inte att leka med.

 

One thought on “Mats Lavander långtidsskadad

  • 4 december, 2015 kl. 15:42
    Permalänk

    Fabtastisk bild! Mats rygg var dessvärre rätt så kaputt redan under åren i Luleå. 🙁

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: