Matchintensiv period väntar

Nu har det gått tre dagar sedan den gröngula invasionen i Fjällräven Center och vårt möte med MODO Hockey, så här långt under säsongen alltid bara två matcher i veckan. Men nu väntar snart något helt annat.

20161104_211619

Spelarna tackar Green Devils efter matchen mot AIK. Foto: Lövenbloggaren

Redan i morse fick ni veckans tre matcher i DETTA inlägg, men lägger vi till kommande tisdags match hemma mot Almtuna IS i T3 Center får vi följande schema innan ligan tar ett uppehåll och vi får en vecka utan matcher. Då startar vi för övrigt om borta mot Mora IK. Detta förändras inte heller av att Björklöven tidigare i dag presenterade Zach Hamill som ny forward i vår uppställning.

Så här ser dock schemat ut:

 • Onsdag 23:e , BIK Karlskoga (h) i T3 Center
 • Fredag 25:e , Timrå IK (b) i NHK Arena
 • Söndag 27:e , IK Pantern (b) i Malmö Isstadion
 • Tisdag 29:e , Almtuna IS (h) i T3 Center

Men det här innebär alltså att från ha spelat två matcher i veckan ska vi nu spela fyra på sju dagar innan ett litet miniuppehåll. Jag tycker gott att man kunde ha lagt till någon match här och var eller att man skippat själva uppehållet. Uppehållet kan dock fylla sin funktion genom att lagen ges möjlighet till att dels hela de sjuka och samtidigt även ges möjlighet köra på lite hårdare med de redan friska och nöta viktiga detaljer.

Nu är det visserligen inga jättekrångliga resor, men det var inte heller så att laget vid de två bortamatcherna hade någon fördel av att redan ”ligga ute på vägarna” så att säga.

Om vi sedan tittar på spelschemat och jämför med tabellen ser vi att det är fyra väldigt viktiga matcher som kommer nu närmast, inte så att de fyra är avgörande för säsongen men de är väldigt viktiga och hela 12 poäng som står på spel. Vi möter alltså fyra lag som ligger före oss i tabellen och dessutom inom ett spann på ynka sju poäng.

Snittet så här lång för oss under säsongen 1,55 p/match och under firma Åkerblom-Jäger 2 p/match, jag hoppas dock vi går rent hemma i T3 Center under perioden och tar minst tre poäng i bortamatcherna. Det gör att vi bibehåller snittet under nya coachduon och positionerar oss väl med tanke på slutspel etc. framåt mars 2017.

* * *

Hur tänker du som läsare kring dels matcherna inför uppehållet, men även kring själva uppehållet..? Kanske hur många poäng du tror vi kan ta etc. Fältet som vanligt fritt.

2 thoughts on “Matchintensiv period väntar

 • 21 november, 2016 kl. 20:28
  Permalänk

  Det som oroar förutom försvarsspelet är ju nu alla dessa forwardsskador som vi har. Vilket gör att de andra behöver kämpa ännu hårdare under dessa matcher och dessutom mindre återhämtning pga schemat….
  Nej jag gillar inte svenska schemat i vare sig HA el SHL

  Svar
 • 21 november, 2016 kl. 22:01
  Permalänk

  Får vi sex poäng på dom här fyra matcherna är jag nöjd iom skadeläget. Allt över de är en ren bonus.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: