Måste skriva av mig som terapi!

Känner att jag inte riktigt kan släppa tacklingen från Christian Berglund på Kalle Ekelund, framförallt inte efter att ha följt hans olika uttalanden i medier. Hoppas genom detta inlägg få det ur mitt system efter detta och att jag kan fokusera på kvällens match mot Oskarshamn.

Christian Berglund säger sig vara ångerfull efter tacklingen han delade ut, men det undrar jag? Tror det är vad som komma skall som får honom att säga så, för att försöka lindra ett kommande och förhoppningsvis mycket hårt straff. Ska försöka bena ut varför jag tycker så.

– Jag skulle trycka till Björklövenspelaren bakom ena målet, säger han bl.a. till nwt.se och här håller jag med Niklas Wikegård till fullo, ”– Det finns ingen anledning att göra det överhuvudtaget, riktigt jävla dåligt av Christian

Kalle är icke puckförande och därmed icke tacklingsbar. Samtidigt säger Christian – Jag har en aggressiv spelstil och ibland blir det fel, som det blev nu. Det där är inte aggressivt, bara fegt att tackla blind side på en icke puckförande spelare.

Vad som främst fick mig att koka är när han till Expressen sa.

Jag har sagt förut, man går in för att tackla motståndaren så att han kanske inte kan spela färdigt matchen, men han kan spela dagen efter. Förstår du vad jag menar? Man vill absolut inte att det ska bli en skada som blir längre än den matchen.

Samtidigt säger han till nwt.se -Vill betona att jag inte hade någon avsikt att skada motståndaren. Hur ska han ha det?

Klart som fan att det blir skador med ett sådant grundtänk. Hur ska han kunna bedöma att bara ”skada lite”? Fullständigt idiotiskt uttalande, men som tydligt visar att han inte har på en hockeyplan att göra! Går in för att skada spelare? I samma artikel säger han också att – Jag har tyvärr gjort värre saker än så här. Blir det då på något sätt OK? Det är ju de upprepande beteendet som gör saken så allvarlig. Det är fjärde tilltaget på 20 månader. Söker man på ordet återfallsförbrytare på Wikipedia börjar ju datorn vibrera och tjuta innan namnet Christian Berglunds namn kablar ut på skärmen!

Och hur ska han kunna förklara detta mot sin son och övriga ungdomar han tränar? Att det är OK att försöka skada motståndare så de inte kan fullfölja aktuell match? Å andra sidan kanske det här förklarar lite av BIK Karlskogas spelstil. Inga större grejer, men en massa rapp och småfula saker direkt på avblåsningar? Så motståndarna kanske får kliva av med svullnader m.m. som sedan kan gå ned till nästa match?

Nä, nu hoppas jag att detta blev min terapi för att släppa situationen och hoppas bara innerligt att disciplinnämnden gör sitt jobb och skyddar hockeyallsvenskan från denna fara, för i mina ögon är han inte annat än det. samtidigt har inte tidigare avstängningar (15 matcher) och böter (82 000 kr) fått honom att ändra tänk eller beteende, så vad ska man hitta på nu?

Vad tycker ni om hela situationen och vad tycker ni ett rimligt straff borde vara? Skriv en kommentar…

6 thoughts on “Måste skriva av mig som terapi!

 • 24 september, 2015 kl. 16:34
  Permalänk

  Kan bara instämma
  Nu kan jag också koncentrera mig på
  OIK.
  Hoppas nu på 10 matcher

  Svar
 • 24 september, 2015 kl. 16:42
  Permalänk

  Bra skrivet och min åsikt på pricken!

  Svar
 • 24 september, 2015 kl. 16:46
  Permalänk

  Ja ett rejält straff ska han ha!
  Frågan är väl om det gör nån skillnad som lärdom för han?
  Tycker efter att sett matchen att många i karlskogas lag är
  bråkstakar och gnälliga .
  Och pajasarna i publiken som tycker att inte tacklingen var ful. Vilken planet var dom på?
  Nä ingen kul arena för andra lag uppfattar jag det som att spela i.
  Jäkligt bra att ekelund spelar ikväll igen i varjefall.

  Svar
 • 24 september, 2015 kl. 17:03
  Permalänk

  Helt sjukt att han kan säga att han vill skada spelare så dom måste bryta matchen. Psykfall! Bort från isen för gott med spelare med sån inställning!

  Svar
 • 24 september, 2015 kl. 17:34
  Permalänk

  Står fast vid mitt tidigare inlägg….
  Skicka dem till Grönland o straffa hela kommunen!!
  Löven4ever (skåne)

  Svar
 • 24 september, 2015 kl. 23:17
  Permalänk

  Håller med bloggen till 1000%.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: