Märkligt, egentligen?

När det är sommar och den riktiga hockeysäsongen är relativt långt borta börjar tankarna verkligen ta märkliga vägar och föra en på konstiga villovägar. Var inne på detta i ett svar på en kommentar i ett tidigare inlägg. Vem skulle egentligen vinna i en match mellan Björklövens A-lag och dess J-20 lag? Svaret är ju lika självklart som givet. Klart A-laget skulle slå sitt juniorlag, men är det så jäkla klart? Egentligen? Fundera lite över följande: Många har debaterat vilken nivå som är bäst, division 1 eller J-20 superelit och ingen har väl ett klockrent svar.

 När det gäller Björklöven har vi ju en rätt märklig situation som också måste ganska unik. Björklövens A-lag lär inte i dagens uppsättning raknas i toppen av division 1 "overall". Björklövens juniorlag bör hålla jämna steg med division 1 lag om man ska kunna hävda sig i J-20 superelit, vilket det känns som att Serbens sammansättning faktiskt kan göra. Med andra ord, borde ju båda våra lag hålla teoretiskt ungefär samma standard, men det är ju inte ens tekniskt möjligt…eller? Märkligt är väl egentligen bara… förhu….ehh… ordet?

 

 

 

0 thoughts on “Märkligt, egentligen?

 • 15 juni, 2011 kl. 21:06
  Permalänk

  Vi såg ju ifjol att J20 SuperElit ändå ligger ett steg efter seniorhockey i division 1. Löven vann ju rätt enkelt över SAIKs J20.

  Svar
 • 15 juni, 2011 kl. 21:45
  Permalänk

  Piteås A-lag spelar varje år träningsmatcher mot Luleås och Skellefteås J 20-lag. Oftast vinner man men när ”normalt A-lagsspelande” junior deltar i Luleå och Skellefteå blir det jämna matcher. Men nu är ju Luleås och Skellefteås J 20-lag normalt bättre än Björklövens.

  Svar
 • 15 juni, 2011 kl. 21:55
  Permalänk

  kalle: ja fast Björklöven slog också Luleå HF som spelade semi final i våras, det gör inte Björklöven till tredje bästa lag i Sverige..

  om J20 vs A lag, är inte tanken i år att ha ett och ett halvt J20 lag? så dom bästa spelar i A-laget eller i J20 om det blir bra eller viktiga matcher.. så det är väl lite av en kugg fråga; om J20 får ta alla som har åldern för det, då bör dom väl vinna?

  men intressant tanke ur ett annat perspektiv.. är inte J20 EuperElit f-n så mycket bättre produkt än Div 1 norra egentligen? hur sexigt är Clemensnäs och Luleå Rebels? I J20 har man chansen att se framtidens världsstjärnor i Div 1 får man se glada amatörer som tåget har gått för. Jag har inte sett mycket J20 hockey, men om den ska hålla jämna steg med div 1 ”overall” så lär den ju vara ljusår bättre än norra serien..
  borde man inte kunna marknadsföra det laget bättre?

  Svar
 • 16 juni, 2011 kl. 03:17
  Permalänk

  J-20 superelit heter det! J-20 elit är serien under..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: