#? Marcus Waldehagen!

Löven4Ever störde och jagade Waldehagen mest hela semestern, eller egentligen inte för att störa utan mer för att kolla hur moussakan smakade och höra ifall han höll på att fatta ett klokt beslut. Vi hade viss kontakt och även om inget slutgiltigt besked gick att få hade vi en positiv känsla. Extra skönt att Waldehagen ritade på för rätt Löven strax efter det att Grönlund gjort samma val i ungefär samma sits. I en annan blogg pratades det om prestigevärvningar och nog tordes det kännas surt för Lehto som enligt Stålnacke på NSD endast förlorat en budgivning innan årets säsong. På något sätt har jag en riktigt bra känsla, det känns på riktigt som att Jens och Lars lockat med mer med namnet och bra förutsättningar, än rena pengar. Sedan får väl Lehto tjura och sura bäst han vill, jag tror bara han är en dålig förlorare som inte gärna vill se sig besegrad på vassa spelare. Waldehagen bjöd på ett par sköna citat i intervjun med Forsgren när allt var klart, i den här försöker han flirta med fansen på ett listigt sätt. Helt klart en blivande publikfavorit, håll till godo!
Tjena Marcus och varmt välkommen till Björklöven, det riktiga..!
– Tack så mycket, ha ha.. det känns bra!

Nyss hemkommen från en skön vecka i Grekland har vi förstått, tordes du testa moussakan till sist eller står den kvar?

– Ja, har varit hemma nu nån vecka, vi tog sistaminuten jag och sambon så det var riktigt skönt. Moussakan står kvar tyvärr.. he he.

Annars då i sommar och semestertider; sol, bad och mjukglass eller sliter du på i gymmet eller springer mest i skogen?

– Det har blivit mest träning och jobb faktiskt, men var nere en vecka i Stockholm före Grekland för att träffa familj och vänner.

Ett par otroligt lyckade säsonger i Asplöven och nu blir det Norrettans kanske största antagonist kommande säsong, varför ser vi Marcus Waldehagen i en snygg grön-gul tröja kommande säsong?

– Jag kände att Björklöven trodde på mig från början och Björklöven är en storklubb som ska tillhöra dom högre divisionerna. Jag tycker det ska bli jättekul och få vara med när föreningen börjar om på en ny kula.

Låter bra Marcus, hur bra koll har du på laget då, nu börjar ni snart kunna spela tvåmål i alla fall. Vad tycker du är en rimlig målsättning kommande säsong?
– Jag har inte så bra koll på dom andra killarna i laget än. Men Jens och Lars har en bild på hur dom ska bygga laget så jag är helt säker på att vi kommer att få ett slagkraftigt lag. Självklart ska ju målet vara Allsvenskan men vägen dit är lång och allt kan hända. Men målet är ju att gå upp direkt.

Helt klart rätt målsättning. Björklöven ja, ett lag vi följt i närmare 30 år, en överklagan från konkurs och närmast väntar Div 1. Du som är utifrån, vilket intryck har du fått från klubben och hur ser du vår klubbs historia och utvecklingen som varit?

– Jag är inte så jätteinsatt i allt som har hänt men nånting har ju inte gått rätt till. Men som sagt det är ju en anrik klubb som tillhör dom högre divisionerna och riktig bra fans som förtjänar en klubb i dom högre divisionerna.

Härligt Marcus, taktiskt att flirta med fansen.. vad har annars Marcus Waldehagen för egna tankar och ambitioner? Säsongen 10/11 blir det ju alltjämt norrettan, men vad har du egentligen för ambitioner och mål med ditt hockeylir, hur långt tror du att kan komma?
– Ambitionen är ju att gå upp till allsvenskan med Björklöven i år. Jag vill ju gå så långt som möjligt med hockeyn så vi får se hur lång det räcker.

Om du skulle beskriva dig själv som hockeyspelare, vad är dina styrkor respektive svagheter och kan vi egentligen förvänta oss av dig?

– Det är alltid lika svårt att beskriva sig själv som spelare. Använder mycket fart och  har väl hyfsat mål- och spelsinne i alla fall. Svagheter har jag inga. (Stort skratt). Nej då, jag behöver bli bättre på allt.

Onödigt ödmjuk, men det är bra att sikta högt! När man bygger ett lag söker man inte bara kvaliteter på isen, vad kan Waldehagen tillföra i omklädningsrummet och vilken skiva hoppas du kommer spelas och vilken film ska ni se i bussen om du får bestämma?

– Försöker väl inte att ta för mycket plats i början när man kommer till ett nytt lag men jag är ganska skämtsam av mig så ett eller annat skämt kan man säkert bidra med. Skivor och filmer låter jag nån annan få ta hand om, det spelar inte så stor roll vad som spelas på radion eller visas i bussen.

Annars då, har du några bra tips för semesterfirande Lövenfans? Vad bör man göra och vad får man absolut inte missa?
– Piteå havsbad är otroligt fint, annars så är ju alltid Stockholm en bra stad att vara i på sommaren..

Sjukt stort tack Marcus och än en gång varmt välkommen!
– Tack så mycket, nu är det bara att tuta och köra.

+++

Glöm inte omröstningen på smeknamnet för Alexander Eriksson, Leksandsvaríanten. Rösta här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: