Månadens möte: – ”Det var jag och Wälitalo i mittzon!”

Under förra året körde vi på sajten något vi kallade för månadens möte och där mötte vi ex.vis sportchef Per Kenttä som vår VD Anders Blomberg.

Dessa så kallade möten föll tyvärr bort under november och december i vår ambition och jobb med bl.a. julkalender och de hälsningar vi jobbade på att få till lucka 24.

Men nu återupptar vi dessa och bjuder på mötet för januari, tanken var att få ut detta i samband med J-VM, men möt här nu vår Föreningsadministratör Mats Abrahamsson.

*

Hej Mats, god fortsättning så här i början på 2020! – Hej, god fortsättning själv!

Hur har du firat julen och det nya året, och vad är ett måste på julbordet för din del? – Julen firade jag med mina systrar i Stockholm och träffade deras barn och barnbarn, allra viktigast är ju

ulskinkan! Vid nyår var jag mest hemma.

Men annars jobbar du som Föreningsadministratör för Björklöven och på vårt kansli, vad innebär det egentligen? – Mycket olika, jag bokar hotell, resor, fixar med istider samt registrerar bl.a. övergångar på spelare m.m.

..och hur länge har du jobbat i Björklöven? – Jag har jobbat sedan 2014!

Att sajten Löven4Ever kontaktat dig just i dessa tider är att du tillsammans med Torbjörn Andersson var de två Björklöv som var med i det första inofficiella J-VM som spelades 1975 i Leninggrad, visst stämmer det? – Det stämmer det var jag och Torbjörn som var med i första turneringen!

Du var väl även med året efter när turneringen spelades i Winnipeg, stor skillnad på turneringen och inramning etc. då den gick i Kanada i stället för dåvarande Sovjetunionen? – Det stämmer allt var så mycket större, vi mötte bl.a. Kanadensiska laget.. det var jättestort då.

Men den här gången fick ni väl med er ett brons hem, hur stort var det på den tiden? – Ja, ..bronset hem, det var egentligen inte så stort.. Inget på tv och ingen rapport till Sverige.

Jasså, det var ju lite surt. Men även om Björklöven så klart är prio ett under säsongen så har jag alltid varit fascinerad av J-VM. tycker turneringen är kanon och bjuder på väldigt underhållande hockey. Dina tankar kring J-VM och den hockey som den bjuder på? – Jag håller med, jag tycker också det är intressant med J-VM. En fartfylldhockey väldigt offensiv hockey, man ser att det är bra hockeyspelare och väldigt utbildade.

Men om vi backar bandet till din egen karriär, du bytte bl.a. från att ha spelat med Björklöven i åtta säsonger till laget i norra länsdelen, vad var anledningen till det bytet? – Anledning till bytet? Jag gick till Skellefteå AIK mycket därför att John Slettvoll var tränare där.

..och hur känsligt var den flytten på den tiden, att gå från Löven till Skellefteå? – Jo du, ganska känsligt.. Det var telefonsamtal hem och även något brev, det var verkligen riktiga derbyn på den tiden.

Men du kanske var med i det omtalade derbyt när vaktmästaren tvingades släcka belysningen för att få stopp på bråket på uppvärmningen, vad minns du från den händelsen? – Jodå, var med.. Jag minns att Björklöven gick ut på isen vid 18.18 och tog halva puckhinken, vi kom ut ca 20 över och Löven åkte omkring i egna zonen, vi hade all rätt att åka in i deras zon då blev det bråk där.

Ha, ha.. och själva matchen? – Vi gjorde 1-0 och 2-0 inom fem minuter det blev 8-5 till slut i den matchen, men matchen sedan ganska snäll!

..men när man säger att alla spelare var inblandade, var det verkligen så och vem gick du i så fall din ”match” mot? – Det var jag och Wälitalo var i mittzon!

Vad tycker du om den rivaliteten mellan klubbarna i dag, detta trots att det är flera år sedan vi möttes i en tävlingsmatch? – Är väl fortfarande tätt bra. Det visar sig då vi spelar mot varandra.

Därefter blev det då sammanlagt sju säsonger som spelare i Skellefteå innan du blev tränare under lika många år, vad ser du som höjdpunkterna från din egen spelarkarriär? – Jag är nöjd med min spelarkarriär. Gjorde 23 J-kamper och flera matcher i Vikingarna som fanns då. Jag spelade i Ettan två säsonger, seger och uppgång då övrigt i Elitserien, jag gjorde nog ca 400 matcher i Elitserien vi spelade inte så ofta på den tiden.

Har du någon skön anekdot att bjuda på från den tiden, antingen från tiden i Björklöven eller Skellefteå? – Ha, ha.. finns en del att berätta..

Då jag spelade i Skellefteå så kallade jag backarna för ubåtar! Man visste att dom fanns där men man såg dom aldrig..

En annan grej var då vi med Löven spelade i Leksand på 70-talet så var det tekning direkt i matchen. Leksand hade gjort upp att om dom vann tekningen så skulle de spela pucken i vårat hörn.. Det var gamla icingregeln då, dom vann tekningen och Tommy Abrahamsson sköt pucken mot mål och tro det eller inte, men den gick in!

Men en spelare åkte offside då, jag sa att jag såg det (vilket jag inte gjorde) och målet blev bortdömt för offside!

Härliga stories.. men om vi återgår till årets säsong, vad säger du om sportchef Per Kenttäs intåg och även Lövens framfart på isen? – Per Kenttäs intåg är väldigt lyckat, bra nyförvärv och återigen en målvakt som vinner matcherna också. Utan bra målvakter vinner du inte. Även Mattias Pettersson har varit bra då han fått stå.

Så är det, men hur långt tror du det kan räcka redan den här säsongen? – Laget är bra balanserat och har ett tydligt spelsystem, hur går det då svårt att säga.

Det är svårt att gå upp till SHL, men chansen finns och vi skall spela om det!

Stort tack att du tog dig tid Mats! – Ingen fara, tack själv!

*

Så därja, det var både årets och decenniets första möte. Vi hoppas kunna bjuda på fler intressanta möten under säsongen.

Kommentarer, tankar..?! Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Dessa spel lägger du hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Månadens möte: – ”Det var jag och Wälitalo i mittzon!”

  • 12 januari, 2020 kl. 11:00
    Permalänk

    Trevlig intervju!!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: