Målvaktssidan

När det gäller målvakterna och deras kapacitet så kan jag med 100 %-ig säkerhet säga att vi tror att vi förstår Jens Hellgrens tankar och resonemang, utan att ens ha pratat med karln. I morgon resonerade vi hur vi ser på backsidan, men ett försvar byggs bakifrån så i dag benar vi ut målvaktssidan…

Vi har för tillfället en målvaktsduo i Daniel Wälitalo och Björn Wållberg. Två killar som ger allt och har visat sin kvalitet genom division1 A genom att belägga såväl första som andra plats i målvaktsligan via Björns 93,31 % och Daniels 91,82 %. Dessa två killar har dock inte prövats i större sammanhang (läs Allsvenskt kval) och kan gvietvis ifrågasättas i ett så dominant lag som Björklöven. Killarna har dock aldrig ifrågasattas eller ens diskuterats av tränare Jens Hellgren som främst forwardsbesättningen har gjorts och även i viss mån backbesättningen. Dock är målvaktssidan en isbit som lätt smälter av minsta vindpust och det är viktigt att lägga vikt vid denna aspekt.

Målvaktssidan består endast av två individer. Lek med tanken att Jens säger, likt han sagt kring backbesättningen, att han värvar om han hittar något som passar, vilket betyder att han vill ha en ny förstemålvakt. Detta betyder på ren svenska att han inte tycker att de två nuvarande håller måttet inför vad som komma skall. Vad sker om denne "förstemålvakt" inte dyker upp på marknaden? Då står han där med två målvakter som vet att de inte har tränarens fulla förtroende. Vem kommer att presterna till fullo under de premisserna? Därför väljer Jens givetvis att hålla masken utåt, men skannar givetvis marknaden efter en klockren etta. Inte förrän denne är klappad och klar kommer han att agera utåt.

0 thoughts on “Målvaktssidan

  • 22 december, 2010 kl. 11:35
    Permalänk

    Detta är Lövens akilleshäl men vad annat än att lita på Jensas omdöme? Gör han fel lär vi ju få svälja spyorna igen. Men en skitsäsong till kan vara döden för att få publiken att stå ut längre. Såvida inte Slettvoll gör ett sista dödsryck?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: