Målvaktssidan 20/21

Vi fortsätter att blickar framåt och uppåt, sedan får vi hoppas säsongen 20/21 blir av på ett någorlunda vanligt vis. Framöver blir det inga veckovisa uppdateringar av aktuellt truppläge, men i dag tänkte jag att vi ändå kan kolla in målvaktssidan mer specifikt.

Foto: Lucas Norlin

Aktuellt truppläge just nu sett till målvaktssidan och en liten jämförelse med föregående säsong.

Målvaktstränare
Markus Ekman Westman (20/21)

Målvakter
#? Kevin Poulin (20/21) + option om SHL
#? Isak Mantler (20/21)

Sett till 19/20?

Målvaktstränare
Markus Ekman Westman

Målvakter
#35 Joe Cannata 
#30 Mattias Pettersson 

*

35 Joe Cannata Foto: Lucas Norlin

Om vi börjar att kolla in fjolårets målvakter, så hade ju både Cannata och Pettersson helt makalösa siffor.  Föga förvånande så prisades även Joe som ligans bästa målvakt. 

Men jag tycker även Pettersson bör lyftas fram som på sina elva matcher hade högre räddningsprocent, färre insläppta mål per match, tre nollar mot sex för Joe trots då färre matcher. Joe dock en högre vinstprocent och sett till att Joe noterade för 41 matcher helt välförtjänt som pris till ligans bästa målvakt.

Sedan förra säsongen vet vi att Joe kommer representera Oskarshamn kommande säsong och rykten har ju placerat Mattias i Kristianstad. Här kommer det bli lite intressant att följa de båda, dels hur deras säsong blir för respektive lag, men även hur de båda klarar sig utan det makalösa försvar vi hade föregående säsong.

Det var en vass gröngul maskin, av den anledningen lite intressant att se hur de båda kommer klara sig kommande säsong.

30 Mattias Pettersson Foto: Lucas Norlin

*

Men då blickar vi framåt, möjligen lite överraskande att Steken fortsätter som målvaktstränare. Men bra med kontinuitet även på den posten, nu blev kontraktet på ett år att jämföra med de övriga i staben.. som skrivit längre kontrakt, vad nu det betyder.

Sedan då en mer välkomponerad duo i en äldre om mer rutinerad keeper i Kevin Poulin och sedan då en yngre up coming  i Isak Mantler.

Jag tycker spontant om en sådan duo, dels ekonomist att man lägger lite mer krut på den ena för att kunna locka en riktig vass etta.. men sedan då att den yngre lovande dels accepterar rollen som back up, troligen betydligt färre matcher, får en grym mentor i Poulin, men sedan ändå kommer kriga varje träning för att få sina chanser. 

Näe, jag gillar verkligen tänket kring lagbygget sett till målvakter.

*

Det som möjligen oroat en del är de blott sju matcher som Kevin stod förra säsongen, men i de intervjuer man kunnat läsa var det en lång rehab efter en hälsene-skada men att han kom tillbaka på ett bra sätt.

Poulin har redan gått på is och enligt uppgift ska han vara bra på att snabbt ta sig i form.

Han kommer ju hit någon gång i augusti och när sedan fystränare Stefan Öhman får sätta tänderna i Kevin kommer vi nog förhoppningsvis rätt snabbt se en Poulin i bra form. Sedan vet vi ju ännu inte när pucken kommer släppas på riktigt och ligan faktiskt drar i gång.

*

Hur går dina egna tankar sett till vår målvaktssida?

Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Målvaktssidan 20/21

 • 13 juli, 2020 kl. 09:41
  Permalänk

  De blir ingen säsong.. virusethelvetet är inte över på lääänge

  Svar
 • 13 juli, 2020 kl. 10:26
  Permalänk

  Det ska bli kul att se Kevin i målet

  Svar
 • 13 juli, 2020 kl. 18:14
  Permalänk

  Jag tycker också Pettersson gjorde en kanonsäsong utifrån dom chanser han fick. Han fick precis som laget i stort harmoni och självförtroende.
  Dock förstår jag att Isak Mantler som är yngre är mycket billigare och frigör pengar till övriga spelartruppen. Mantler ska dock bli spännande att se med vår gröna maskin framför sig. Han kan nog överraska och jag hoppas han får sina chanser emellanåt.
  Självklart saknar man Cannata, men vi bör nog hittat en bra ersättare.
  Vi har ju Kevin mellan stolparna ”igen”…

  Svar
 • 13 juli, 2020 kl. 19:25
  Permalänk

  Ska bli mycket intressant att följa detta målvaktspar. Kevin har ju spelat på våran storlek av rink tidigare så det kommer han snabbt anpassa sig till. Håller han sig bara hel så har PK landat en kanonkeeper, man blir inte uttagen i Kanadas OS-lag helt utan anledning.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: