Målvaktsläget

I mina ögon känns det som att vi i år har ett riktigt bra målvaktspar i först och främst Niklas Lundström, men även i unge Adam Werner. Den förste på kontrakt under en säsong och den andre på lån över samma tid.

11372380586_edf0575c8d_b

Daniel Wälitalo värmer upp inför ett möte med Västerås luciakvällen 2013. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Niklas Lundström har en till synes brokig karriär med nio(!) klubbar de fyra senaste säsongerna, där de fem klubbarna ”over there” under fjolårs säsongen förstås sticker ut. Så kan å andra sidan en karriär se ut på andra sidan pölen. Inte mycket att lägga krut på. Vi vet vad Niklas kan, med ett par stabila säsonger i SHL och HA som facit. Med sin något tuffa transatlantiska erfarenhet har vi en målvakt som vet var som krävs för att nå toppen.

I Adam Werner har vi en riktigt talangfull målvakt i toppen av sin årskull, på gränsen till en plats i juniorkronorna, ni vet dom som får oss att nästan avstå bubbel och raketer på nyårsafton för att se dom kräma dit Canada på absolut sämsta sändningstid?…MEN.. i och med att han slåss om de platserna har vi en målvakt med skiftande närvaro. Har har nyss varit borta en vecka under 4-nationers i Tjeckien, lär vara borta minst lika länge i november och kanske än länge i december under själva JVM.

Hur tänker då Björklöven? Ja, vi kollade läget med sportchef Daniel Johansson inför turneringen i Östersund där svaret var kort. -Vi flyttar upp målvakter från de egna leden. Ett i dagsläget ett mycket logiskt och väntat svar…MEN vad har vi då? Ja, mot Timrå senast lyfte vi upp Jacob Karlsson. En enorm fjäder i hatten för denne 18-åring som trots allt bara har en säsong i J20 i bagaget…som 17-åring! Vad händer om något…gud förbjude…skulle hända Niklas Lundström något? Nä, med en potentiell juniorlandslagsmålvakt i truppen borde man säkra upp och detta, i min ögon med närmast potentiella alternativ.

Min plan bygger på att Björklöven signar Daniel Wälitalo, som nu är 100 % fit efter sin höftoperation, men med en viss modifikation. Man sonderar först terrängen med exempelvis Piteå, Östersund eller Sundsvall så att ”Väggen” får match och träningstid via utlån när Niklas är hemma, men att man kan plocka hem honom vid dessa ”Juniorkronor-tider”…eller prompt köra på tre målvakter på träningarna.

Min tes är att den lilla extra ekonomiska belastning detta skulle åsamka klubben i lön ti Daniel är väl värt risken. Daniel är kanske inte erkänt stabil HA-målvakt, men har en hockeyallsvensk säsong i klubben, känner klubben, är lojal och skulle nog in mina ögon kunna växa med uppgiften…och vid utlån så är det önskvärt att den lånande klubben ta typ 75 % av lönen. Är jag fel ute? Hur tycker ni annars att vi löser problemet med en juniorlandslagsmålvakt som är borta emellanåt? Håller våra juniormålvakter? Som kanske just då behövs bäst i sitt J20-lag i jakten på en plats i juniorernas finrum? Tyck till.. skriv just din kommentar…

9 thoughts on “Målvaktsläget

 • 29 augusti, 2016 kl. 19:49
  Permalänk

  Känns inte som någon bra ide
  Han håller inte.
  Men han är säkert bättre än en junior
  Kanske det finns målvakter i SHL att låna några matcher också
  Det känns som en bättre plan

  Svar
  • 30 augusti, 2016 kl. 20:31
   Permalänk

   Det är lite det som är mitt tänk. Bättre än en junior (vilket man säger sig ska satsa på) och vilken SHL klubb nu när Modo är i samma serie lånar ut en målvakt?

   Svar
   • 30 augusti, 2016 kl. 20:48
    Permalänk

    Ja det är frågan:)

    Svar
 • 29 augusti, 2016 kl. 19:58
  Permalänk

  Att plocka upp en junior är ett alldeles för stort risktagande.
  Håller med i övrigt vi har en väldigt intressant mv par. Såg Adam mot Timrå, han var riktigt bra.

  Svar
  • 30 augusti, 2016 kl. 20:35
   Permalänk

   Inte mycket att förtälja. Han är helt utan isträning men hoppas att något händer i september om klubbar börjar rensa inför seriestarten. Tufft läge.

   Svar
 • 29 augusti, 2016 kl. 21:52
  Permalänk

  Daniel är för dålig tyvärr

  Svar
  • 30 augusti, 2016 kl. 20:32
   Permalänk

   Men jag tänker på alternativen. Tror han skulle nöja sig med en tredje spade och sen spel i div 1…

   Svar
 • 31 augusti, 2016 kl. 19:11
  Permalänk

  Men varför har Kevin inte hittat något nytt hem tror ni? Han håller väl ändå HA-nivå i alla fall?Too hard to handle, maybe? Han verkar ha lite humör.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: