Målvaktsfrågan en gång till…

Är hemma med sjukt barn och passar på att skriva av mig lite när den lille sover. Måste bara ge lite tankar kring målvaktsfrågan nu när Adam Werner idag beger sig till junior-VM.

werner-till-jvm

Man har hela säsongen varit medveten om att Adam Werner varit högaktuell för JVM och ändå svarar tränare Marcus Åkerblom igår till VK efter matchen mot Oskarshamn enligt följande. -Jag har faktiskt inget svar att ge ännu, hoppas att det blir någon lösning i morgon (läs idag). Det är åtta, läs åtta(!) månader sedan man beslutade att låna i Adam för hela denna säsong och ändå har man inte lyckats lösa en uppkomna situationen utifall han skulle bli uttagen, något som varit rätt uppenbartatt det så skulle bli, då det funnits fyra tydliga alternativ för ledningen för JVM-laget och sedan Örebros Daniel Marmelind tagit klivet ned i HockeyEttan till både både Lindlöven (1 match) och Skövde (5 matcher) efter en tid i Vita Hästen (6 matcher) stod det tämligen klart hur målvaktstrion i JVM-laget skulle se ut med Brynäs Felix Sandström, Luleås Filip Gustavsson och då ”vår” (FBK:s) Adam Werner . Ändå har man ännu inte lyckats lösa det.

Ser vi sen hur man matchat våra två målvakter Adam Werner och Niklas Lundström denna säsong så ser det ut så här:

Niklas Lundström stod premiären och Werner omgång 2. Ingen imponerade. Sen vaktade Lundström kassen i fem raka matcher som tydlig etta fast han bara ”vann” en match men fick chans på chans. Sen följde tre raka omgångar med Werner i kassen och här tog verkligen han chansen. Lundström fick sen en match för att följas med 13 raka matcher med Werner i kassen. Lundström fick hoppa in efter halva matchen vid 0-4 mot BIK hemma och då trodde man att han skulle få chansen mot Timrå, där vi som väntat inte hade mycket att hämta, men icke. Werner ohotad etta med andra ord, men efter att han togs ut i JVM-truppen så har det märkligt nog blivit båsdörren för Färjestadslånet.

Nu har Lundström fått tre raka matcher. jag förstår att man ville testa Lundström innan Werner åker iväg, men främst valet av Lundström som målvakt i går kändes märkligt främst pga av att det innebär att han kommer att få nio raka matcher i kassen i stort sett utan möjlighet till avlastning under JVM hur det än går då backupen sägs vara från div 1. Ingen målvakt levererar bra i så många matcher. Det gjorde inte Werner heller under sin 13 matchers streak. Vidare innebär det att Adam Werner åter är redo för match mot BIK den 11 januari. Då han han med stor risk varit utan match i 45 dagar eller 6 veckor och 3 dagar om ni så vill.

Marcus Åkerblom sa även till VK att han hoppas att Adam får matchträning i JVM så han att han kan komma hem i form, men tar ingen eget ansvar att se till att minimera tiden utan match som riskeras att uppkomma då man nog får se Adam som tilltänkt trea i JVM. Hade man gett honom gårdagens match hade man med största sannolikhet minimerat antalet dagar till 20 dagar. Nog borde väl Lövens ledning fatta att Felix Sandström och Filip Gustavsson är de tilltänkta ettan respektive tvåan i den JVM-trupp som är uttagen? Hade man trott att Adam var en given matchmålvakt hade man redan tidigt löst målvaktsfrågan, inte hoppas att det blir någon lösning idag??

Är jag helt fel ute? Hur tycker ni? Finns det någon logik i Lövens agerande?

13 thoughts on “Målvaktsfrågan en gång till…

 • 14 december, 2016 kl. 13:27
  Permalänk

  Hela situationen liknar Koskit !
  Men det e ju inte det enda som gör det nu förtiden !!

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 13:52
  Permalänk

  Nej det finns ingen logik alls. Helt otroligt dåligt hanterad är hela denna soppa.

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 13:55
  Permalänk

  Helt otroligt !! Ska vi kasta bort säsongen p g a okunskap och dumsnålhet ?? Fattar väl alla att vi behöver en målvakt med skills och självförtroende. Lundström har nog skills, men absolut inget självförtroende vilket smittar av sig på våra ganska kassa backar, som då blir ännu sämre när de inte kan lita på målisen. Agera nu !!!

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 14:03
  Permalänk

  Är helt enig med dig och skrev det tidigare. Adam kommer med största sannoliket få sitta på läktaren. Förstår att dom vill att Niklas ska komma igång och matchar honom. Men det ska bli väldigt intressant att se vilken målvakt de plockar in. Blir det en div 1 målvakt så har Daniel verkligen inte gjort sitt jobb. Vi måste ha in en målvakt som kan ge oss chamsen att vinna matcher. Måste ju oansett bli klart innan fredag.

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 14:06
  Permalänk

  Pinsamt agerat av vår SC

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 14:25
  Permalänk

  Det enda jag kan se är att man provade Lundström fullt ut och hade det fungerat hade man tagit in en div1-målis. Men nu kommer agera och ta in klass. Ett ytterligare frågetecken är ju som du säger att det blir många matcher i rad och får Werner inga matcher i jwm blir han utan matchträning under lång tid.

  Sedan var ju Werner ”klar” sedan länge eftersom man bara tog ut 3 målvakter i råtruppen och 3 skall åka. Allt känns väldigt ogenomtänkt och chansartat från ledningens sida.
  Verkar som man tror på mirakel.
  Vad talade för att Lundström skulle börja spela bra? Och om han hade gjort några fantastiska matcher, vad talade för att det skulle hålla i sig?

  Tittar vi bakåt på tiden i SSK för Lundström så låg han på 90% med en bra backsida i HA. Det borde rimligt ge ca 85% +-2% max med Björklövens backarsida. Förutsatt att han inte blivit bättre eller sämre.
  Tittar man på hur många lag han spelat i Nordamerika så kan man nog dra slutsatsen att spelet inte gått framåt. En megachansning tillsammans med en målvakt som inte ens lyckades ta en enda start från förra årets första målvakt.

  Är Dalle kvar i division ett?
  För där hade det ju varit en intressant uppsättning.
  Men för ett lag i HA??

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 14:37
  Permalänk

  Dalle gör nog så gott han kan, men det tråkiga är att det inte räcker på den här nivån. Hans kontakter är division 1-kontakter, så det blir som Cajsa Varg, ”man tager vad man haver”. Sedan att hennes kompotter blev bättre än Dalles är en annan sak:)

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 15:46
  Permalänk

  Vi får hoppas att det finns ett SHL-lån på väg in!

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 19:40
  Permalänk

  Varför överhuvudtaget bänka Werner de sista 3 matcherna? Det bevisar ju bara hur inkompetenta våra tränare är. Ok för 1 match men vi hade kanske kunnat ta 6 el 9 poäng med Werner o nu bara 3 med lite tur (vik). Att spela in Lundström är ingen förklaring eftersom han ändå ska stå nu i för många matcher enl mig o de flesta anhängare.
  Börjar nästan tro att Fagerwall inte heller är rätt man på rätt plats för där sker ju ingenting…..sjunkande skepp?

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 21:54
  Permalänk

  Dalle har verkligen trasslat till Mv sidan. Är enormt spänd på hur han ska lösa detta.
  Det finns många varianter.
  Värva en ny förste mv. Vad gör han då med Niklas? Ska han låna ut honom och ta in en ytterligare mv?
  Fortsätta hoppas på att Niklas spel ska lossna och ta in en junior, div 1 målis.

  Svar
 • 14 december, 2016 kl. 22:35
  Permalänk

  Dalle har gjort dessa värvningar som är totala fiaskon:

  Ollikainen
  Hetta
  Lundström
  Wikström
  Bull
  Banwell
  Tessier

  Han har verkligen visat att hans omdöme är riktigt dåligt och att alla hans kontakter finns i div1 eller hos Niklas Granberg, som alltid erbjuder hans spelare till löven. Nä han är den första som ska få packa ihop grejerna på sitt kontor efter säsongen och någon med bra kontakter och kunskap ta över. Att sitta med 1 målvakt inför fredag är så jävla amatörmässigt att det är pinsamt.

  Svar
 • 15 december, 2016 kl. 06:57
  Permalänk

  Tycker Dalle har bevisat nog nu att han inte har nån som helst anledning att sitta kvar. Hur illa får man sköta sitt jobb utan att nått sker. Målvaktssidan och hur den skött är inget annat än ett stort fiasko och totalt skämt. Även hur de använt målvakterna under säsong. Men som sagt, only in Björklöven.

  Svar
 • 15 december, 2016 kl. 08:56
  Permalänk

  Ni har självklart rätt,allt känns inte genomtänkt från början.
  Jag tror att man har funderat på en ny målvakt under säsongen men att dom som finns kostar för mycket och en del för mycket till vad man får.
  Därför har man hoppats att Lundström ska kunna göra bra ifrån sig och komma igång och satsat/satsar? på ett juniorlån men med tiden så har man ändrat sig igen och letar aktivt efter en förstamålvakt,antingen på lån eller ett köp,men att alternativen som finns i vår budget är få,kanske man söker efter mer pengar eller så väntar man in marknaden,därav matchandet av Lundström i förra matchen så han kan stå tills frälsaren dyker upp och när Werner är tillbaka så har vi en målvakt till i truppen.
  Allt känns väldigt dumsnålt,man har chansat väldigt mycket på målvaktsidan.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: