Målskytt sökes?

Svårt att sova eller nyhemkommen från en slirig natt på stan? Om du orkar kan du ta del av följande. Min grundtanke var att snabbt återge min syn på lagets målskytte, men ni vet hur det blir. Ett ord blir ett till som blir ett till och innan man vet ordet av har man en roman i stil med Grottbjörnens folk. Ja, nästan i alla fall.  Anse dig själv varnad. Shoot!

Nu är vi visseligen bara knappt nått fyra omgångar av årets seriespel, men tendensen är tämligen uppenbar. Trots att vi i mångt och mycket har en rätt hyfsat trupp saknas det som allt för många skrikit efter sedan kräftgången förra säsongen och det stavas inte helt oväntat målskyttar! Visst, Kari, vi kommer att bli bättre. Vi har många nya som givetvis kommer att prestera bättre ju längre de får lira ihop. Det är också därför kontinuitet är en av stöttestenarna i ett framgångsrikt lag. Vad som tydligen verkar glömmas bort i detta antagande är att de andra lagen kanske inte bara förmodligen utan antagligen med största säkerhet även kommer att bli bättre över de kommande 48 omgångarna. man behöver inte vara raketforskare för att inse att relativt få, om ens någon av dagens löv i den främre linjen, kommer att börja spotta in mål som den värsta spottkobran.

Jag tog mig nöjet att gå igenom de forwards vi har idag och för att inte ranka forwards på något sätt tar jag de rakt upp och ned från hemsidan:

Jonas Floberg: I mina ögon en spelare som inte ens borde ha en plats i laget. Är han först ned på pucken i zon behöver backen bara blåsa på honom så flyger han nästan upp på läktaren. Är han tvåa och försöker trycka dit sin back faller han själv istället. Är alldeles för lätt för att utmana någonstans på isen. Kan aldrig ta sig tillräckligt nära mål för att bli en målskytt. Lycksele nästa.

Niklas Zetterström: Läs ovan.

Christoffer Thörn: Bra power forward som ska bana väg för en målskytt. Dock en av få spelare som vågar gå rakt på mål, men saknar tekniken för att bli notorisk målskytt.

Magnus Isaksson: Bra tekniker som vill ha mycket puck och borde kunna leverera med sitt spelsinne bredvid passningsgeniet Öberg. Kapacitet kunna bli en skyttekung.

Eetu Qvist: Speluppläggare, iskall med puck som ska föda en målskytt med mängder med passningar. Ingen målskytt i sig.

Joakim Thörnqvist: Bra guggare som med rätt matchning kommer att bli en alldeles utmärkt hockeyspelare, men notorisk målskytt i år? Knappast.

Jimmy Andersson: Bra kroppsspelare som går en intressant framtid till mötes men likt Thöran en målskytt i år? Nä.

Victor Lindgren: Lagets speedkula som gav fansen enorma förväntningar efter försäsongen, men som verkar ha fått rejält grus i maskineriet på sistone. Har dock definitivt kapacitet att leverera.

Jens Ledin: Urstarkt i sargspelet trots sin position som center, men som inte alls bör förväntas leverera i målväg.

Mattias Wennerberg:Var ju lagets skyttekung förförra säsongen, men är i ärlighetens namn ingen riktig målskytt. Han ska precis som Thörn och i viss mån även Andersson och Ledin bana väg för lagets passningaläggare och målskyttar.

Tero Koponen: Defensivspecialist personifierad. Karln måste nog ta sig både en och två huttar i båset för att kunna hamna fel på isen.Även en av seriens bästa tekare, men målskytt. Självklart inte.

Marcus Lundberg: Även här har vi en mycket duktig defensiv spelare, men målskytt. Absolut inte.

Fredrik Öberg: Ingen slump att Skellefteås Anders Söderberg raknar Öbbe som den bäste spelaren han spelat med. Fredrik han lägga mackor som ingen annan, det handlar bara om att han ska ha rätt lekkamrater, men målskytt? Ja, han är en av de som har klart bäst målsnitt sett över karriären, men det var på den tiden skäret var en aning snabbare.

Summa summarum av potentiella målskyttar?

Victor Lindgren & kanske Magnus Isaksson.

Det är ingen slump att det ser ut som det gör. Vi har för få som har målskyttet som en tumör mot ryggraden och som har i första rummet att ta närmsta vägen mot mål. Vi har många bra rollspelare, men nu måste egoister in och då måste jag vara ärlig: No more finnish people.  In med transatlatiska egoister som är skolad i att ta närmaste vägen mot mål. Ge mig Patrick Yetman,Junior Lessard eller varför inte en liten grisen i säcken via Oliver Latendrasse. Om inte annat så för att ge speakerTobba lite huvudbry. Mark Bell torde ju kunna dominera rätt starkt i AS. Ajay Banies har varit en inte så liten favorit bland vissa lövenfans. Tänk bara grejen att få en egen Ajaj-mannen i Löven. Sug på den. Chad Wiseman är ytterligare ett namn som finns tillgänglig. Darryl Bootland ett annat som varit verksam i Europa via Slettis gamla klubb Salzburg förra säsongen. Liten möjlighet till connection där kanske? Avslutar med ett koppel av  intressanta spelare "over there": Justin Keller, Carl Corazzoni,Matt Foy,Peter Schaefer, Adam Pineault Adam Perry,David Gove, Visst, finska ligan har ett par intressanta namn:  David Ling och Steve Kariya. Lediga spelare med historik från den tyska ligan hittar vi i Scott Barney, Jeff Heerema. Jag tänkte även lista Brad Ibister, med Schweiz som hemvist den senatse säsongen,men han uppgav natten mot söndag att han lägger grickorna på hyllan och en övertalningskampanj är väl knappast aktuell?

Med andra ord finns en hel del spelare lediga, men spelare av denna dignitet kostar givetvis en hel del pengar. Arto pratar om att pengar till en forward finns, men pengar till vilken dignitet? Självklart tror jag inte att någon av dessa spelare dyker upp. Nä, då är vår ledning allt för försiktigt eller förståndig om du så vill. Detta beror givetvis vilken sida av bordtennisbordet du står. Vart jag står är väl rätt uppenbart, men samtidigt förstår jag i viss mån Kari/Artos försiktighet. De siktar på långsiktighet och det är givetvis det bästa av tillgängliga alternativ. Sedan inväntar de givetvis vad som dumpas i Nordamerika, vilken påverkan detta får på Elitserien som i sin tur kan generera spelare som blir tillgängliga för de Allsvenska lagen. Frågan är bara vilket tålamod fansen har? Hockey går trots allt ut på att gör fler mål än motståndaren och det gör vi inte nu och det kanske dags att nagga lite på planen, bara lite i kanten… kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: