Målglad seger mot Timrå

Fjärde matchen inför säsongen 20/21 avklarad, därtill andra matchen av SCA-cupen och för motståndet svarade en av förra säsongens stora kombattanter Timrå IK.

Till sist hela 5-4 efter (1-2, 2-1, 2-1 och skotten 28-26.

Det var vår alltså vår fjärde match för säsongen och vi ska nog ännu inte dra för stora växlar på den här matchen. Eller de matcherna som kommer på den fortsatta försäsongen för den delen heller.

Så här ställde vi för övrigt upp:

Det är ändå ett rätt häftigt lag, det går inte att komma ifrån.. sedan ska även Palmquist och Vesel samt kapten Anderson in någonstans. Snacka om både bredd, djup och spets så det sjunger om det.

Lövens målskyttar: #62 Steen, #38 Grundström x 2, #29 Wiklund och slutligen #62 Steen igen.

Därtill 3 av målen i PP, inte helt fel.

Sajtens spontana tankar kring matchen?

I första perioden var det som i de tidigare matcherna det andra laget som var betydligt mer på tå. Timrå checkade fast oss tämligen enkelt och ofta, på så sätt blev det aldrig nåt riktigt flyt i spelet. Visserligen tidig gröngul ledning, men på det stora hela perioden klart till Timrå. Det visar inte minst att vi hade tre lägen i PK att jämföras med ett enda i PP.

Skotten: 11-14

Under andra perioden blev det som Wiklund ville, ett piggare Löven och en helt annan skridskoåkning. Men även denna period rätt sönderryckt genom alla utvisningar, de tre målen under perioden i just denna spelform. Grundström målade två gånger om i PP och i det första läget behövde man bara 5 sekunder, så där kan man snacka om effektivitet. 3-3 efter två perioder inte helt orättvist.

Skotten: 8-5

I den tredje perioden kändes vi återigen rätt starka som vi gjort förut på försäsongen. En hel del utvisningar även i denna period. Möjligen att tempot sjönk i spelet eftersom, men vi visar som sagt att vi kan lira alla 60 minuter. Även vårt sista mål signerat vårt första PP som är rätt kul att skåda, men sammantaget en rätt jämn match och det finns väl inget som tyder på att vare sig lagen gillar varandra eller inte skulle tillhöra toppen av ligan kommande säsong.

Skotten: 9-7 (tot: 28-26)

Vi kan absolut ta med oss de två sista perioderna och även vårt rätt effektiva PP, den första däremot återigen lite oinspirerad och trött.

Sajtens frågor inför i kväll var..?

Får vi mer än tre mål framåt och lyckas vi spräcka nollan i PP?

..och hur gick det?

Jodå, återigen fem mål framåt och tre nya mål i PP och en effektivitet på finfina 33,33%. Skönt att vi fortsätter leverera i den spelformen.

*

Några korta reflektioner..

Kvällens ramsa?

Njae, den var svår att utse.

Matchens jaha!?

Vår första PP-uppställning med Deilert på backen, Liss/Selin till vänster, Andreasson ute till höger, Steen inne i slottet och Grundström på buren är inte att leka med. Tre mål i kväll, vilka ska konkurrera ut denna kvartett? Sedan otroligt kul att se Grundström som verkligen gör det oömma jobbet framför kassen.

Matchens wtf??

Känns spontant som när både Lerebäck och Liss får 5+20 för fighting för det kramkalaset 07:54 in på andra perioden. Trots allt försäsong, inga direkta slag och handskarna behöll dom. Näe, det kändes lite onödigt.. möjligen en lite frustrerad Liss som ville väcka laget. Hade dock räckt med 2+2.

Matchens macka?

Svag för aktioner likt den #8 Deilert stod för i vårt enda PP i första perioden, en härlig skottfint och får ner Timråiten på knä, hittar sedan Steen på bortre stolpen.

Matchens roligaste?

Härligt ändå med lite känslor, som det känns nu två lag för den absoluta toppen och även om detta bara var första mötet för säsongen redan nu en hel del som tyder på flera heta möten under säsongen. Intressant och mycket roligt!

*

Dina egna tankar kring matchen? Vem eller vilka överraskade, fältet som vanligt rätt fritt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Målglad seger mot Timrå

 • 18 september, 2020 kl. 20:20
  Permalänk

  Inte för att klaga men känns lite sådär att NHL lånen står för 80% av produktionen ikväll!!

  Svar
 • 18 september, 2020 kl. 20:28
  Permalänk

  Katastrofalt dålig första period av löven, var var dom i tanke och handling ? I andra efter en hårtork av Wallson ? Så spelade dom upp sig och även i tredje så var det en okej insats men inte mer än så. Men försäsong är försäsong och lagen ligger i olika faser tränings & match mässigt.

  Tre ? och ! samt några domar ???????

  Inställningen från första nedsläpp ?
  Back / uppspelen inte ens nära den nivån som var förra säsongen ?
  Många spelare känns nedtränade, är det vara så ?

  Plant fortsatt riktigt bra !
  Starkt att ändå vinna trots en halvdålig insats !
  Det är långt kvar till mars / april när det ska avgöras?

  DOMARNIVÅN ??????????? Och det åt båda hållen !

  Svar
 • 18 september, 2020 kl. 21:00
  Permalänk

  Kan bli tufft när lånen ska tillbaks, bär laget.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: