Målfest, men torsk mot Luleå

Till sist hela 5-9 borta mot Luleå HF efter periodsiffrorna (3-2, 3-2, 3-1 ) och skotten 39-18 inför 1 750 åskådare i Coop Arena Norrbotten denna septemberkväll. Gröngula målskyttar Ståhl – Lyrenäs x 3, Alexander Wiklund samt backen Mikko Pukka.

Björklöven vilade i kväll backen #4 Emmerdahl av oklar anledning, #26 Stenqvist på NHL-camp och framåt saknades Granlund, Peterson samt att den alltjämt indisponible kaptenen #13 Fredric Andersson fortfarande kör rehab.

Och på centerlinjen är vi uppenbart rätt sköra, även om det inte är någon nyhet.

Björklövens laguppställning:

Målvakt:

Målvakter:
31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

Backar:
49 Simon Backman – 5 Hardy Häman-Aktell

2 Alexander Hellström – 52 August Tornberg

37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström

8 Mikko Pukka

Forwards:
16 Filip Cruseman – 42 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

14 Cody Murphy – 24 Lukas Ericsson – 57 Oskar Ståhl-Lyrenås

55 Emil Lundberg – 10 Emil Norberg – 39 Sebastian Selin

33 Marcus Jonsson – 11 William Eriksson – 21 Erik Rainersson

44 Charles Backman

Matchen som sådan?

Njae, i kväll väldigt stor skillnad på både fart och finess.

Man såg det inte minst i spelet när det gäller PP, men nu sakande vi en del gubbar och därför blev på något sätt vi straffade i båda spelformerna oavsett PP eller PK.

Samtidigt får vi väl ge Luleå att de hade ett effektivt och väldigt rörligt PP i kväll, tydligen är det fortfarande tillåtet med platsväxlingar och rörelser under PP. Man behöver alltså inte ställa upp och hålla sin position statiskt och det finns även andra avslutsalternativ än bara från backarna. Kul att se!

Sedan fick Oscar Masiello så klart ingen rolig kväll i Norrbotten och den f.d. hemmaarenan, även om han nog borde tagit några av målen så var försvarsspelet rent generellt under all kritik. Nu spelade vi visserligen med de flesta backarna i uppställningen, men jag ser samtidigt rätt tydligt att vi även lider av att de naturliga centrarna saknas.

Det här är så klart inget nytt och fler än bloggen har varit inne på det, här otroligt viktigt att både kapten Andersson som Peterson snart är tillbaka så att helst i vart fall någon av Ericsson och Granlund kan nyttjas på dem mer vana positioner. I kväll dock tre assist från vikarierande centern Lukas Ericsson som varit oväntat produktiv framåt så här långt.

Lite stats:

PP 0% och PK 50%

Snart dags att summera försäsongen i än mer stats, det kommer på bloggen efter matchen mot Vännäs.

Matchfakta hittar du HÄR.

Matchens snackis?

Njae, möjligen att vi trots allt gjorde fem mål (även om del får skrivas kontot generösa bjudningar) och att vi fick se Oskar Ståhl-Lyrenäs näta inte mindre tre gånger i det berömda gubbhörnet. Kan Oskar möjligen vara en liten joker inför säsongen? Ser iaf ut att spela med nvubbet självförtroende och har både fart, teknik samt ett rätt häftigt skott. Klart intressant.

Men nio insläppta och hela fyra mål i PK (50%) tror jag inte laget känner sig nöjda med.

Nu hoppar vi upp på hästen igen och blickar vi fram emot det kommande genrepet mot Vännäs på torsdag.

Dina egna reflektioner och tankar efter matchen.. fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Målfest, men torsk mot Luleå

 • 11 september, 2018 kl. 22:33
  Permalänk

  Hur kan energilaget plötsligt se så energilösa ut? Hur kommer det sig att seriens s.k bästa försvar ser ut som yra höns och inte klarar att spela resolut och lyfta ut pucken ur egen zon? Var är linjerna, var är strukturen? Varför går det så långsamt? Och Varför spelar Rainersson boxplay? Nä herr Fagervall, det finns lite att fundera på fram tills seriestarten, men så mycket sämre kan det då inte bli. Om nu det var någon tröst!!!!!

  Svar
 • 11 september, 2018 kl. 22:59
  Permalänk

  Är det nån som ö.h. bryr sig om s.k träningsmatcherna,

  Svar
 • 11 september, 2018 kl. 23:50
  Permalänk

  Gunther: Eftersom du bevisligen aldrig själv idrottat ska jag fatta mig kort…

  På försäsongen sätter man spelsystem, bygger känsla och självförtroende samt sätter sig i respekt hos motståndarna. Alla delar likvärdigt viktiga. Med en kommentar som ”Är det nån som ö.h. bryr sig om s.k träningsmatcherna” måste du promenera omkring och tro att försäsongen med träningsmatcher är någonting lattjo lajban som klubbarna ägnar sig åt för skoj skull.

  Svar
  • 12 september, 2018 kl. 14:04
   Permalänk

   Åja jag har nog deltagit en hel del så var det sagt.
   Min kommentar mera riktat mot spelarkollektivet i Löven som verkade ta lätt på uppgiften.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: