Makalösa 4-10 (??) i säsongsavslutningen

Till sist en rätt klar och som det kändes nästan likgiltig torsk i kväll borta mot Dalagänget Gatsten IF med hela 4-10 i Tegera Arena inför 5 132 åskådare.

Det var för övrigt första två-siffriga förlusten sedan 30 mars 2002 då vi föll mot samma lag med hela 11-6. Slutspelsdrömmen dessvärre definitivt krossad redan i fredags efter matchen mot Asplöven och det blir därför även i dag ett kortare eftersnack än brukligt, inte lika mycket stats heller.. tror inte någon annan heller bryr sig om alla detaljer. Även om det inte var i kväll och definitivt inte i veckan som drömmen krossades blev säsongen tyvärr aldrig vad vare sig vi vid sidan av eller de på isen trodde på. Återstår att se vad som händer när man hunnit analysera säsongen och framförallt ta ut riktningen för nästa.
Risken är att det kan bli ett litet vacuum innan Luleå spelat färdigt säsongen om allt nu stämmer, men om vår säsong nu redan är över vore det väl synd att behöva tappa dyrbar tid i jakten på spelare, tränare eller vad som nu kan komma hända till kommande säsong.
I dag kom vi slutligen till spel utan #8 Ekelund, #16 LEJ (axel), #40 Persson, #6 Karlsson (hjärnskakning), #7 Trotter (hjärnskakning?) #54 Maegaard-Scheel (överkropp), #71 Håkansson (handled), #21 Hetta (sjuk?) samt #62 Lavander (rygg). Som extraspelare eller fjärdeforward hade vi #11 Grundström. Gustav kom dock in redan i 1a perioden och noterades för totalt 7 byten och 4:11 i speltid.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #19 Quist, #22 Johansson och #11 Grundström x 2.

Johan Löf / AXELLÖF#6 Kim Karlsson från ett tidigare möte med just Leksands IF Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Kvällens istider?

 1. #57 Stefan Andersson, 22:17 min
 2. #15 Pär Edblom, 18:49
 3. #5 Rasmus Bengtsson, 18:26

Näst mest av forwards för #90 Alex Hutchings med 18:01 på klockan.

* * *

Bloggens tankar kring matches nycklar

 • Avsluta säsongen så snabbt och snyggt det bara går

Finns egentligen ingen idé att snacka taktik eller liknande, spela bara för märket på bröstet, Manko och alla de underbara och hängivna gröngula rätt prövade fans som stöttat under säsongen, och säsongerna, alltid i vått och torrt!

Och hur gick det?

Ja, nog ville man avsluta den här säsongen snabbt, tyvärr blev det inte särskilt snyggt. Tvåsiffrigt, som sagt 2002 senaste gången.. jag hoppas verkligen det dröjer längre än till 2030 innan det blir nästa gång.

* * *

Matchens Björklöv

Svårt att välja.. men till sist tyckte vi trots allt att #11 Grundström som med två mål på sju byten är värd att nämnas. Gustav har för övrigt krigat på förtjänstfullt under säsongen trots skralt med speltid i den fjärde linan.

Matchens?

..är väl vad som händer härnäst? Enligt ihärdiga rykten skulle coach Tommy Jonsson säga upp sitt kontrakt efter Leksands-matchen, något han dock inte medgav i intervjun med Gustav på VK strax efter matchen. Men något och eller några måste definitivt hända efter denna säsong, frågan är bara vilka och hur snabbt? Vad hände med Avgå alla!

Just nu bara sju spelare på kontrakt inför kommande säsong, alltid intressant med silly season.. tråkigt bara att den skulle börja redan i februari. Och det är ovanligt tidigt..

* * *MegazoneHur tänker och känner du själv efter matchen i kväll mot Leksand, kanske även kring våra val av Löv och den krossade slutspelsdrömmen? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

Kring säsongen i stort kommer vi få ovanligt mycket tid att tänka och analysera över framöver.. Men en silly season väntar om hörnet, man får vara nöjd för det lila. Som de säger i Karlstad.

3 thoughts on “Makalösa 4-10 (??) i säsongsavslutningen

 • 28 februari, 2016 kl. 20:22
  Permalänk

  Ingen typo fran mig, bara ville symbolisk satta punkt pa denna skitsasong. Gudskelov holl vi oss kvar. Detta lag hade blivit sonderkontrat i negativt kval. Fullstandigt. Mars – Maj kommer nog bli extremt viktiga for foreningens framtid. Varstadning variant grovre behovs pa alla fronter.

  Svar
 • 28 februari, 2016 kl. 22:28
  Permalänk

  Jag tappade engagemanget när laget gjorde det på isen. Skönt att slippa negativt kval.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: