Maegaard-Scheel vänder hemåt

Exlövet Felix Maegaard-Scheel vänder efter nio år i Sverige hem till Danmark och spelar den kommande säsongen med de regerande mästarna Esbjerg Energy.

– Jag kunde ha fortsatt sin karriär i Sverige, men jag kände att det var dags att prova något nytt. Jag vill se till Europa och jag tror att ett avtal med Esbjerg Energy ger mig en chans att visa mig, säger Felix till klubbens hemsida . – Vi kommer i år spela minst sex matcher i Champions Hockey League och matcherna är ett bra fönster för att visa sina kvalitéer i, fortsätter han. Felix spelade ju i Södertälje den gångna säsongen efter att då tidigare spelat två säsonger i Björklöven där det blev 97 matcher 14 mål och 29 assists.Vi får Felix samtidigt en hungrig och ambitiös spelare och jag är glad att vi i Esbjerg Energi kan locka potentiella landslagsspelare, säger klubbens sportchef Søren Mathiasen.

Bloggen önskar honom givetvis lycka till och vi håller förstås tummarna att Felix nu kan ta tillbaka sin plats i den danska landslaget.

**

Intressant att se hur det blir med Zack Hamill. Igår klar för Norska Lörenskog där han i så fall skulle bli lagkamrat med mytomspunna Conny Strömberg, sen försvann han ur deras laguppställning. Dock sällan rök utan eld och lär väl lira där vad det lider. Dock märkligt att många av våra nyförvärv som försvinner efter ett år ofta ta ett steg nedåt i trappan.

**

Ytterligare ett exlöv byter klubb. Det är lille och ettrige Eddie Jinglöv men en match i A-laget, som efter hela tre klubbar ifjol (Teg, Tyringe och Värnersborg) nu kör vidare i Gripen HC i Hockeyettan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: