Lyrenäs redan klar?

En ut och en in? I går släppte Modo Oskar Stål-Lyrenäs och av sin bakgrund så kopplas han förstås automatiskt ihop med moderklubben Björklöven.

Foto: Lasse Näsström/Pic-Agency

Han säger till Allehanda följande: – Jag kan säga att jag inte blir kvar här, även om jag har inte gjort klart med någon annan klubb. Men nu vill jag bara fokusera på att avsluta den här säsongen. Resten får vi ta senare. Vi har dock idag hört att han redan ska vara klar för Björklöven, men att han förmodligen presenteras efter det SM-kvartsfinal i J20-slutspelet som han just nu dominerar med Modo. Igår blev det hela 6-1 mot Luleå (trots 19-24 i skott) där han tillsammans med Tim Wahlgren och Oscar Pettersson bildar en fruktad förstalina som igår svarade för totalt nio poäng i matchen (4+5) varav två mål de inledande 1.42. Imorgon väntar match två i Luleå.

Stål-Lyrenäs har på 93 hockeyallsvenska matcher svarat för 6 mål och 8 assists.

Frågan är väl varför klubben väljer att meddela honom att han inte blir kvar i klubben men förväntar sig 100 i ett stundande slutspel? Varför inte vänta till det slutspelet är över? Borde ju betyda att båda klubbar vet att han redan har klart med nytt och att uppgifterna således torde stämma. Någon som tolkar det på annat sätt?

***

På tal om SM-kvartsfinalerna för J20. Igår mötte Frölunda HV 71, men Trots två mål från Jacob Stenqvist och ett från Jacob Peterson så blev det förlust med 4-6 och nu kan HV avgöra på hemmaplan i morgon. Intressant också att Karlskrona och Örebro står med varsitt ben i semifinalen efter segrar över Brynäs respektive Växjö.

5 thoughts on “Lyrenäs redan klar?

 • 22 mars, 2018 kl. 11:41
  Permalänk

  Detta är en kille jag verkligen vill se i Löventröjan! Umekille påväg upp. Håller tummarna!

  Svar
  • 22 mars, 2018 kl. 15:54
   Permalänk

   Är dock en i mängden, ingen förstärkning !

   Svar
   • 22 mars, 2018 kl. 16:02
    Permalänk

    Håller med, men om vi vill bygga långsiktigt med Ume-killar är han helt rätt. Sedan är han inte en spetsspelare nästa säsong, men han kan mycket väl bli. Så in med Oskar i truppen och sedan är det andra som får värvas som spets för nästa säsong!

    Svar
 • 22 mars, 2018 kl. 19:02
  Permalänk

  Han är ingen spets som tillför något så men en klar uppgradering av Vikström, Rainersson, Norberg, och Åström i alla fall.

  Svar
  • 22 mars, 2018 kl. 22:02
   Permalänk

   Inte för många ”lärlingar” samtidigt bara, men Teg finns ju , utlånas……!
   Vill löven framåt på kort sikt, räcker de inte bara med umekillar !

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: