Lycka att hitta sin förmåga?

Varje människa har någon förmåga som många andra saknar, vare sig man vet det eller inte. Vissa är duktiga att lära sig språk, andra har mer kreativa förmågor och vissa har fotografiskt minne. Vilken förmåga just du har vet jag inte men jag har över tid kommer till vetskap vilken min är. Jag kan jinxa.

Undertecknad ber odmjukast om ursäkt, Wille. Foto:Lucas Norlin

Senast i raden av jinxar inträffade i helgen då jag skrev ett inlägg jag kallade ”William Eriksson, en riktig nolla!” där jag lyfte vår offensivt duktiga William Eriksson som duktig även defensivt då han så långt inte varit inne på ett ena baklängesmål, trots en speltid på över 127 minuter. Vad skedde under matchen? Jo, Wille var förstås inne på matchens enda mål. Ska vi lyfta den jinxen till ett högre plan så började jag faktiskt spåna på detta inlägg dagarna redan innan mötet med Västervik och då fanns även Alexander Wiklund med på den listan över ”nollor” och då med ca 122 minuter utan insläppt mål. Vad skedde mot Västervik? Jo, han var förstås inne på det första baklängesmålet. Det finns oerhört många fler jinxar jag bjudit på efter tweets om diverse företeelser, jag har till och med skapat en tröja för att hylla fenomenet, men nu blev det så OERHÖRT tydligt. Grejen är att det gått så långt att jag nästan bara behöver tänka en tanke så slår det in. Mot BIK Karlskoga tänkte jag halvvägs in i matchen om deras skarprättare Fredrik Forsberg att ”Han ja, han har ju varit HELT osynlig ikväll!”, vilket han ju helt riktigt hade varit.  Innan perioden var slut hade han satt två kassar. Det kunde ni läsa om i mina reflektioner efter matchen. Då insåg jag även att förmågan tydligen går i arv, så 4-årige sonen sekunder innan BIK:s första kasse kläckte ur sig.” Mamma, löven är bättre än dom vita. Dom kan aldrig göra mål på oss!” Boom!

Även Wiklund fick sin nolla spräck jinxvägen. Foto: Lucas Norlin

Ser jag en match på TV hemma och sonen exempelvis varit på toaletten och behöver hjälp, ni kan lita på att jag missar ett löven mål just då när jag är borta rån TV:n. Mitt första minne av denna förmåga att missa viktiga mål oplanerat var när Sverige tog det historiska VM-guldet 1987. När vi satte 2-2 målet av namnen Tomas Sandström satt jag på…just det. På toa.

Problemet är att det inte går att planera en jinx. Det fungerar det inte. Jag försökte exempelvis att i söndags att i mitt huvud berömma Almtunas målvakt Daniel Rosengren med ”han kommer att hålla sin första nolla”…”Jäklar vilken bra målvakt” för att få honom att göra en prakttavla eller i alla fall tappa in en liten uschlig puckstackare, men inte fan fungerade det (ursäkta ordvalet), men råkar man tänka om en motståndare som att ”han har jag inte lagt märke till tidigare i matchen” ska du se att han utmärker sig.

Ska jag se det positivt så har jag hitta min förmåga och det är så tydligt då den också går i arv. Frågan är bara vad den ska vara bra för? Någon?

Det lustiga kring gårdagens match var att jag själv faktiskt inte noterade att Wille var inne på isen vid baklängesmålet. Var fullt upptagen att lida med övriga i lövenklacken och ni som varit i Gränby vet hur begränsat synfältet är från bortastå. Vem var det då som upplyste mig fenomenet? Jo, faktiskt Wille själv som i alla fall hade den goda smaken att vänta till efter min intervju med honom att skicka den stenhårda passningen i midjehöjd -Tack för jinxen!

* * *

Att spela på min nästa jinx är nog svårt, men tro mig, den kommer. Är du dock på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: