Lundberg till utlandet

När det inte blev nytt kontrakt med Björklöven inför säsongen tog han det på bästa sätt och blev lagkapten och poängkung i sin nya klubb. Nu går lasset vidare utomlands.

Emils speciella målgest. Foto: Lövenbloggaren

Emil Lundberg spelar den kommande säsongen i Norska Sparta Sarpsborg, dit han går efter att han på 52 matcher i Vita Hästen svarat för 17 mål och 25 assists. Han ingick ju i en fruktat förstalina under inledningen av säsongen tillsammans med en viss Marcus Sörensen. I Björklöven har det totalt blivit 127 matcher, 35 mål och 32 assists.

Det finns ju ett antal exlöv som spelat med Sparta och bäst minns vi kanske när Jon Palmebjörk mer eller mindre deporterades dit. Även Kalle Ekelund (numera Vålerenga), Simon Fredriksson ( Numera Slovakiska DVTK Jegesmedvék) och Aki Heino har matcher i klubben men näst flest i klubbens historia (280 st) har en viss Göran Hermansson, tidigare kapten i Björklöven under tidigt 2000-tal. Göran har sedan karriären avslutades varit tränare i Norge sedan 2014, dels som assisterande tränare i förstaligalaget Stjernen, men också huvudtränare i andraligalaget de fyra senaste säsongerna. Denna säsong var han tränare för division 3 laget Lions HC.

* * *

Vill du tippa på ett kommande skrivfel på vår sajt går du nog bet, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: