Lundberg:- Allt verkade vara väldigt proffsigt

Vi tog en snack med Emil Lundberg och kollade lite varför han kommer spela med nr 79, hur han ser på sin roll den kommande säsongen och vad som blivit hans nya fritidsintresse.

Vi kollade lite av de nya numren vi har i år, bl.a. Johan Mattsson som kommer spela i nr 50 och Emil Wrenman som byter 16 mot 94. Du kommer att spela i nr 79, något du också hade i Asplöven (samt 93 i Södertälje och enligt EP 28 i Djurgården). Du sa i en tidigare intervju att du bara kör vidare på det för att det gick bra i Asplöven, men fanns ingen tanke bakom när det numret valdes där? – Jag hade nummer 79 i Djurgården också, inte 28 som det anges så jag fortsatte med de där också och som sagt, ingen baktanke egentligen. Tyckte de var snyggt från början och sen gick förra säsongen var i både Djurgården och Asplöven så därför fortsatte jag med de här.

Du gjorde 10 mål och 12 assists under fjolårets grundserie och med det hamnade du trea i Asplövens interna poängliga och hade hamnat sexa i Björklövens. Är ditt mål att vara en av de som levererar och leder laget kommande säsong? – Klart man alltid vill bidra med mål och poäng till sitt lag, men samtidigt tror jag att jobbar man bara hårt och kämpar för det som står fram på tröjan så lyckas även namnet där bak.

Du var ju uppe och hälsade på en dag för ett par veckor sen. Vad var ditt intryck av den dagen? – Jag fick en bra syn på Umeå och hur allt fungerade runt omkring och allt verkade vara väldigt proffsigt upplagt så jag har bara positiva saker med mig från den dagen.

Kommer du ta med dig den positiva energin som samlade på dig i Djurgården och sprida vidare i Löven? – Självklart ska ja försöka ta med mig erfarenheter som jag fick med avancemanget i Djurgården!

Du spelade två matcher i T3 Center ifjol med Asplöven, ofin dock att vinna bägge. 🙂 Dina intryck av arena, publik m.m. från dom matcherna? – Det var roliga matcher att spela, bra tryck och jämna matcher som kunde sluta lite hur som helst! Jag uppskattade verkligen att spela i Umeå.

Du kommer att få möta ditt gamla lag Asplöven i två träningsmatcher. Ingen risk då byter i fel bås? Exlövet Nils Andersson var lite rädd för det när han kom med Djurgården. – Haha nej de ska nog inte vara någon fara, bara roligt att möta gamla kompisar igen!

Vad gör Emil under sommaren när han inte tränar? – Denna sommar har ja faktiskt börjat fiska en del, är inte bra men tycker det är kul och en jävla harmoni ute på sjön. Annars chillar jag väl mest med vänner och hittar på lite allt möjligt!

Fiske säger du. Vilken typ av fiske och du hunnit landa något vidunder än? – Haha, nej är fortfarande färsking, dragit upp nån abborre och gädda bara.

Gädda är ju en bra kamp och grillad abborre ute i det fria slår det mesta. Hockeyspelare och musik då? Det brukar alltid vara intressant. Rykten säger ju att Per Hållberg blev mer eller mindre avsatt som musikkille ifjol.:) Kring vilken musik snurrar ditt hjärta? – Musik så lyssnar jag inte på något speciellt, gillar de mesta!

 

Vi avslutar med fem snabba:

Bäste spelare du spelat med? – Oj, Carl Hagelin eller Matt Read måste jag nog svara.

Bäste spelare du spelat mot? Anze Kopitar eller Nathan MacKinnon

Värsta spelaren du mött? – Oj, ingen aning.

Drömspelare att spela med? Christoffer blid!

Utveckla gärna: – Haha mest en rolig grej, han dominerar i div 1 och har alltid sagt till honom att han är min idol!

Det märkligaste trashtalk du hört? – Ja du bra fråga, haha! Får nog återkomma med den…

 

One thought on “Lundberg:- Allt verkade vara väldigt proffsigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: