Luleåback lånas in

Björklöven meddelande just att man lånar in Luleåbacken Pontus Själin den kommande veckan.

Man anger följande på klubbens hemsida:

Björklöven lånar backen Pontus Själin från Luleå Hockey.

20-årige Pontus Själin med Östersunds IK som moderklubb lånas in under två matcher kommande vecka.

– Vi känner att vi behöver en injektion och förstärkning till truppen. Därför lånar vi Pontus Själin till matcherna mot Almtuna och Pantern kommande vecka, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

Själin är inne på sin andra säsong i Luleå där han spelat sammanlagt 47 matcher i SHL. Han har även testat på ett par matcher i SHL med Leksand för två säsonger sedan.

– Pontus är en tvåvägsback som gör jobbet i såväl defensiv som offensiv zon, avslutar Daniel Johansson.

***

Pontus är alltså jämnårig med Lucas Ekeståhl-Jonsson och Axel Ottosson dvs född -96 och har i år spelat 22 matcher med Luleå i SHL där han svarat för ett mål. Ifjol blev det 25 poänglösa matcher i SHL för Luleå (istid 6:43/match) och 21 matcher i Asplöven där han svarade för tre assists. Pontus har även två matcher i SHL för Leksand på sitt CV.

Ja, vad ska man säga? Vet för lite om Pontus för att kunna ha en direkt åsikt, men är det för att, som Dalle säger, en injektion, kanske för att väcka de övriga så OK, men förstärkning? Killen må komma från SHL och har snittat 10:25 min per spelade match och kan säkert överraska , men med förstärkning i laget just nu så tänker jag en förstaback med pondus och rutin. Ytterligare en med begränsad rutin är kanske inte vad vi behöver. Hur tänker ni som läsare? Skriv en kommentar…

***

Passa också på att delta i omröstningen om vilken back som får överlämna sin plats när Själin kommer in i laget.

***

Enlig hockeybladet.nu har Björklöven visat intresse för den tidigare Västeråsbacken Juha Uotila.

10 thoughts on “Luleåback lånas in

 • 15 januari, 2017 kl. 10:34
  Permalänk

  Känns helt fel med tanke på att tränarparet uppenbarligen inte kan hantera laget. Egentligen borde vi tagit bort Stefan Andersson och Christian Bull.

  Pavel – Själin kan vara ett riktigt bra backpar som jag gärna sett.

  Svar
 • 15 januari, 2017 kl. 10:41
  Permalänk

  Då innebär det alltså att Pavel kommer att få sällskap på bänken av någon lagkompis för jag antar att dom inte tänker spela med fyra backpar.
  Har tänkt på en sak angående Pavels bänkning, man hoppas att han den dagen han får speltid kan besinna sig och inte komma ut som en adrenalinstinn Belgien blue tjur och dra på sig massa onödiga utvisningar. Det finns också en risk att han försöker sig på grejer i spelet som han inte klarar av för att bevisa för firma Åkerblom & Jäger att dom haft fel. Jag hoppas att han kommer ut och spelar enkelt och stabilt som han gjort tidigare under säsongen, jag hoppas också att Fagervall ( tror inte på Dalle ) signar Pavel för han kommer att bli en ”fältherre” som står upp för laget och klubbmärket ändå mer i framtiden när han får mer rutin på den här nivån.

  Svar
 • 15 januari, 2017 kl. 10:41
  Permalänk

  Spelat 22 matcher i SHL.Klart det är bra Va inte så negativa nu

  Svar
  • 15 januari, 2017 kl. 10:50
   Permalänk

   Säger ju att han säkert överraska , men med förstärkning i laget just nu så tänker jag en förstaback med pondus och rutin. En som tar tag i försvaret. Sen har han deltagit i 22 matcher, men med minst speltid av deltagande backar.

   Svar
 • 15 januari, 2017 kl. 11:05
  Permalänk

  Han har varit riktigt bra i Lule, tror till o med de förlängde med honom.
  Kanonlån, bra där
  Sen att allt o alla blir pannkaka i Löven är en annan sak.

  Svar
 • 15 januari, 2017 kl. 11:31
  Permalänk

  Den närmaste bakgrunden för Själin är att han av Luelås GM/sportchef fått ett förlängt kontrakt – mot bakgrund av att fortfarande vara lovande. Som nu tycks resultera i en utlåning till HA ? Detta är vad Luleå sysslar med. Och för att få detta att gå i lås finns Själins gamla tränare i Löven nu som dess GM. Ett upplägg som mera verkar styras av en dold agenda då Själin inte är den backtyp som varken Luleå eller Löven behöver just nu ( trots lövens sportchefs retorik om injektion).

  Svar
 • 15 januari, 2017 kl. 14:30
  Permalänk

  Själin är grym och varit riktigt bra då han fått chansen. Många ser honom som en blivande Jan Sandström i Luleå. Tror ni kommer bli överraskade

  Svar
  • 15 januari, 2017 kl. 16:18
   Permalänk

   Hoppas han hinner göra avtryck på dessa två matcher. Vore fantastiskt, men då måste man våga ge honom rejält med istid och inte som en utfyllnad i ett tredje backpar.

   Svar
 • 15 januari, 2017 kl. 15:43
  Permalänk

  Tyvärr känns det som att tapetsera om men inte spackla före…..
  Själin är bra men det är så mycket annat som behöver fixas.

  Svar
 • 16 januari, 2017 kl. 14:55
  Permalänk

  Två matcher? Jaja, det kommer sääkert att medföra stora positiva förändringar i Lövens bedrövliga spel… Han må vara bra, eller mindre bra, det kommer att se ut som vanligt om ett par veckor hur som helst.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: