Lucka nr 9

Nr 9 kommer alltid att förknippas med, i våra ögon den enskilt mest sevärde spelare  som Björklöven någonsin har haft, Alexander Beliavski. Detta är givetvis en kontroveriell fråga och egentligen helt omöjligt att svara på då jämförelser över tid är mer eller mindre omöjliggörs, men få har i våra ögon kunnat förändra en matchbild som Sasja kunde eller snurra upp ett helt försvar när övriga laget stod på hälarna. Det är nu den gode kritikern inflikar: – Javisst, i Allsvenskan ja, men glöm då inte att han gjort samma sak i 6 A-VM och en OS-turnering (3 st B-VM tar vi inte ens hänsyn till).

Andra spelare som haft nr 9 innan den pensionerades och hissades i taket är bl.a. Ulf Lundström, Stefan Nilsson och Conny Asplund.

Vilket är ditt allra bästa minne av Sasja eller någon av de andra spelarna vi presenterat i dagens lucka? Jag har själv så många bra minnen av Sasja att det nästan är omöjligt att välja, men en sekvens som etsat sig fast var när Sasja höll pucken bakom motståndarkassen i flera långa sekunder. Ingen tordes gå på, när han så väl fick lite marginal traskade han sonika in framför buren och hängde trissan.

 

0 thoughts on “Lucka nr 9

 • 9 december, 2009 kl. 13:06
  Permalänk

  Ulf Lundströms smygdragskott är också klassiskt. En gång på 70-talet avgjorde han en slutspelsmatch mot Frölunda genom att närma sig backen, maskera dragning för att istället göra ett dragskott mellen benen på backen och upp i krysset. Oförglömligt!

  Svar
 • 9 december, 2009 kl. 17:55
  Permalänk

  Svar till Nisse Pärlemo (2009-12-09 13:06)
  Hade varit grymt att se, låter som en riktig klassiker.. finns knappast på youtube heller va?? Förutom att han var en härlig lirare på isen är han en väldigt skön snubbe vid sidan av.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: