Lucka nr 8

8 poäng i en och samma Stanley-Cup match via 3 mål och 5 assist i matchen mellan New Jersey och Washington den 22 april 1988 är fortfarande rekord i NHL, numera delat med självaste Mario Lemieux. DET är respekt. Det är så bra att håret i handflatorna nästan krullar sig. Jag säger bara… Patrik Sundström.

Patrik håller också forfarande klubbrekordet i Vancover Cunacks för flest poäng i en grundspelsmatch (7) samt flest assist i en grundspelsmatch (6). Han håller också klubbrekordet för fleat poäng över en säsong för centrar i Vancover med 91 poäng (38+53). Han håller också ett delat rekord med brorsan Peter om flest tvillingmöten i NHL  med 18 st. 

8 matcher i rad är för övrigt så många matcher som Löven vunnit i rad i Elitserien. Det hände guldåret 86/87 och den winning streaken varade mellan 18 januari och 15 februari 1987. Med det placerar sig laget på nionde plats i den klassen.

Några som lirat i tröja med nr 8 är Lars Dahlgren, Ulf "Pipen"Nilsson och Christian Lechtaler. Finns väl ingen som glömt introt som Leche hade??

 

0 thoughts on “Lucka nr 8

 • 8 december, 2009 kl. 12:14
  Permalänk

  Ni skall ha en stor eloge för detta grymma arbete ni gör med Julkalender mm.. Lövenbloggen Dvs. Vk redaktionens är mil och hästlängder efter eran blogg, NI förtjänar cred för all uppdatering ni gör och alla roliga grejor ni hittar på, ni tar er dessutom tid att besvara kommentarer! BRA JOBBAT boys!!

  Svar
 • 8 december, 2009 kl. 15:43
  Permalänk

  Svar till en uppskattare (2009-12-08 12:14)
  Tack ska du ha. Alltid roligt med uppskattning. Vi försöker göra vårt bästa, både för vår, men också för er skull.

  Svar
 • 8 december, 2009 kl. 20:06
  Permalänk

  Svar till en uppskattare (2009-12-08 12:14)
  Bockar artigt för hyllningen och knyter den högra näven i ren eufori. Alltid kul med uppmuntran och kommentarer från er läsare.

  Men att ens jämföra vår hobbyblogg med de riktiga journalisters dito, jag tror både vi och sportkillarna rodnar..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: