Lucka nr 5

"Lasse Karlsson, skjut för att döda" är fortfarande en hockeyramsa som jag ibland kan komma på mig att gå omkring och nynna på. Lars Karlsson, Sveriges då kyligaste back ,inledde sin karriär som så många andra på den tiden i Kiruna AIF men hittade till Umeå och Björklöven via fem säsonger i Leksand.

Han hann med 248 matcher (74 mål och 153 assist) i den grön-gula dressen innan karriären avrundades med 8 (3 mål och 10 assist) matcher i Lycksele. Klubblagsspel varvades med landslagsspel i alla landslag från U16 till Canada Cup och VM-och OS-lag. Höjdpunkten bör ha varit SM-och VM-guld 1987.

Ramsan bygger ju givetvis på Lasses fruktade bössa som dels var fruktansvärt hård, men ofta också välplacerad. Detta i kombination med ett synnerligt intelligent spelsinne gjorde Lasse till en fruktad motståndare tillika älskad medspelare.

Här är ett smakprov på Lasses kyla. Se nedtagningen av Mickes inte allt för skolboksaktiga flippass. Se motståndarens iver att komma ivägen för skottet, Lasses blick vart Micke tar vägen och den väl avvägda skottpasset. Hockeygodis i en SM-final. Sånt gör bara stora spelare. Tack Lasse.

0 thoughts on “Lucka nr 5

  • 5 december, 2009 kl. 17:51
    Permalänk

    Lite självmål här va? Klart vi borde haft med Kjell ”Garrincha” Sundström på nr 5.

    Garrincha lirade iaf i IFK Umeå mellan 59/60 och 69/70. I Löven spelade Kjell från 70/71 till elitseriesäsongen 76/77. På de 283 matcher han noterats för (Div 1 och ES) har Garrincha noterats fär sammanlagt 208 p (125+83). Kjell beskrivs som en stor tekniker som under en stor tid ingick i en succékedja med Lars ”Dallas” Dahlgren och Roger Österlund.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: