Lucka nr 3

Hånad Lövenback i ELITSERIEN (och inget annat) säsongen 1993-94. Året efter utsedd till Finska ligans bäste back. Det rör sig givetvis om Yuri Kuznetsov, som kom till Björklöven från Krylia Sovetov till säsongen 1993/94 och spelade med nr 3 på ryggen. Efter säsongen i Löven blev det 8 raka säsonger i finska högstaligan innan det blev en kort avstickare hem. Karriären avslutades i Mestis, dvs finska andraligan innan skridskorna hamnade på hyllan.

Är det någon annan som minns något kring Yuri? Jag har bara en känsla av att snacket gått att Yuri hade problem med synen när han var här.. det skulle ju kunna förklara en del. Ändå ett av de coolaste namn som passerat i den gröna tröjan. Minst sagt märkligt ändå att en så bespottad och hånad i Löven skulle vara bäst i den finska högsta ligan. (rättelse gjort, tack till Erik)

0 thoughts on “Lucka nr 3

 • 3 december, 2009 kl. 13:24
  Permalänk

  Han spelade väl en säsong i elitserien med löven om ja inte minns helt fel, aldrig i div 1.

  Svar
 • 3 december, 2009 kl. 20:12
  Permalänk

  Svar till erik (2009-12-03 13:24)
  Oj, miss av gigantiska mått där. Självklart var det en säsongen i ES och inget annat. Skönt med vakna läsare.

  Svar
 • 4 december, 2009 kl. 21:40
  Permalänk

  Yuri Kuznetsov var en otroligt bra back. Dock var han lite för offensiv för att passa in i det spel som L-G Jansson ville att Löven skulle spela.
  Han var mycket mycket bättre än gnällspikarna bland publiken kunde och ville förstå fick inte heller någon egentlig chans av LG att spela pp. Användes gärna i BP tillsammans med Mattias Hedlund.
  Så här i efterhand så kan man undra hur ett sådant offensivt par kunde vara BP par. Minns en hemmamatch mot Modo då de spelade 4 mot 4 och dessa 2 skridskovirituoser kontrade och spelade sig igenom och åkte ifrån alla övriga aktörer.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: