Lucka nr 14

 14 spelare försvann från Björklövens SM-guldlag de två påföljande säsongerna. Sen åkte man ur elitserien för att aldrig riktigt komma tillbaka.

 Jörgen Hermansson , med nr 14 på ryggen, passerade den 24 september 2004, i en match mot Teg, Torbjörn Anderssons 520 matcher i Löventröjan och blev således den som gjort mest matcher i Björklöven i historien.

 

 

 

Foto: Jan Hovferberg

Foto: Jan Hovferberg

Den 14 april 2001 var ett mycket tungt datum för alla Lövare. I sista omgången av kvalserien hade Löven Leksand borta i en match av vinna eller försvinna karaktär. Segraren skulle ha mycket stor chans att gå till elitserien eftersom redan klara Södertälje hade Linköping på hemmaplan. Löven gör en helvetiskt bra match och vinner med 5-3, men Södertälje viker ned sig och förlorar med 3-2 trots 2-0 ledning efter en period och Linköping glider förbi och tar elitserieplatsen.Både Löven och Leksand åker ur elitserien. Resten är historia.

Den 14 oktober 2001 vann Björklöven hemma mot Kiruna med hela 12-0. Kul kuriosa är att Olli Julkunen, jo visst, den misslyckade tryouten denna säsong, då spelade för Kiruna. Ännu roligare, eller märkligare var att Löven gjorde fler mål än Kiruna hade skott på mål. Det var tider det.

Så många matcher gjorde Leif Björk under sin första säsong i Löven 1976-77. Totalt blev det tre säsonger i den gröngula dressen innan bohaget drog norrut, närmare bestämt till Boden. Efter spelarkarriären upptog Leif en ganska framgångsrik domarkarriär som sedermera förde honom till en roll som superviser på hockeyförbundet.  Historien knyts ihop genom att hans son Tobias Björk numera dömer just Björklöven titt som tätt. I och med Tobias uppgradering till allsvensk domare klev Leif av sitt uppdrag för förbundet.

 

 

Stefano Figliuzzi gjorde 14 mål och 14 assist på 31 matcher säsongen 2002/03.

Några spelare som haft 14 på ryggen är Ulf Dahlén, Jörgen Hermansson (meste löv) Joel Paunio och Pär Holmqvist.

0 thoughts on “Lucka nr 14

 • 14 december, 2009 kl. 14:30
  Permalänk

  En fundering inför matchen mot Sundsvall är om Heikkinen kommer att spela? En oerhört viktig spelare som har ett bra skott och bör få mycket speltid i powerplay! En annan sak jag har tänkt på angående matcharrangemang är att man skulle ordna ett fans corner! Fansen får möjlighet att träffa två spelare från laget efter matchen som signerar lövenprylar.
  Fans corner bör vara nära souvenirshoppen som då i sin tur bör öka försäljningen av souvenirer!

  Svar
 • 14 december, 2009 kl. 20:08
  Permalänk

  Svar till Peter (2009-12-14 14:30)
  Nog tusan skulle vi behöva Heikkinen Peter. Lite oklart i dagsläget om han är tillbaka mot Sundsvall. Vi kan bara hålla tummarna.

  Väldigt intressant tanke med ett fans corner. Jag tror absolut att det kunde sälja lite extra souvenirer. Har du inte själv lämnat idéen borde du absolut göra det. Det känns som att Löven måste våga testa lite nya grepp. Jag har ingen koll på hur mycket souvenirer som de säljer, men ett undanskymt hörn på lekbiten respektive en liten shop i arenan under match kan väl knappast generera allt för många kronor??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: