Lucka #24

Årets sista lucka är ingen svår fråga. Kort och gott: Sanning eller myt?

Alla känner till det berykade slagsmålet på uppvärmningen mellan Löven och Skellefteå 1980 i Skellefteå Istadion som avslutades med att en flink vaktmästare helt sonika släckte ljuset, men orsaken bakom slagsmålet kanske inte alla känner till? 

John Slettvoll hade ju säsongen innan fört upp Löven till elitserien, men fått sparken och fick ju reda på detta på vägen ned till sista och avgörande kvalmatchen mot Timrå. Nu tränade han istället Skellefteå ocg psykkriget började vid första mötet i Umeå då han gav en lite annorlunda order och det var att sno Lövens uppvärmningspuckar och psykningen ska ha gett önskat resultat. Bättre blev det väl inte av Rolle Stoltz med flera improviserade och sköt puckar mot vaderna på Lövenspelarna. Kjell Arne Wikström ska också ha åkt runt och slängt sig i plexiglaset. Hämnden kom alltså i returen i Skellefteå då Rolle blev påkörd… The rest is history… (Källa: Pucken i Pannan av JAS)

Sanningen eller myt?

Bonusmyten är den om när en tränare som tyckte att Lasse Karlsson var lite slö och dålig på att värma upp. När Lasse en gång saknades på isvärmningen frågade han de andra vart Lasse var. – I bastun, blev svaret varpå tränaren rusade till bastun. Visst, där inne satt Lasse… med full hockeyutrustning på. – Vad gör du?? frågade tränaren.– Värmer upp, svarade Lasse. Om detta är sant eller myt vet väl bara tränaren ifråga och givetvis Lasse själv.

Löven4Ever önskar återigen eder alla en riktigt God Jul! 

0 thoughts on “Lucka #24

 • 24 december, 2010 kl. 23:21
  Permalänk

  Det om Lasse Karlsson och bastun är en myt i alla fall. Jag hade läst om det i er blogg tidigare och hade med mig den frågan till en intervju med Lasse Karlsson.

  Han hade själv inte hört talas om historien och han menade att han snarare tränade fler än de flesta på sin tid. Det stämmer säkerligen eftersom jag inte tror man hamnar i landslaget genom att vara slö 😉

  Svar
 • 25 december, 2010 kl. 11:19
  Permalänk

  Svar till Micke (2010-12-24 23:21)
  Ha ha ha.. sant Micke. Men det är en bra story oavsett, eller hur?

  Svar
 • 25 december, 2010 kl. 16:55
  Permalänk

  Helt klart är det en bra story!

  Det var därför jag stal den från er bloggg och tog med den i intervjun med Lasse 🙂

  Svar
 • 25 december, 2010 kl. 16:55
  Permalänk

  Helt klart är det en bra story!

  Det var därför jag stal den från er bloggg och tog med den i intervjun med Lasse 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: