Lucka #2 i Löven4Evers julkalender

I vår julkalenders andra lucka fortsätter vi på ämnet minnen och hur kärleken till Björklöven började för mig.

Året var 1981 och min sex år äldre bror som då bodde i Umeå (och jag själv som 10-åring i Boden) tog med mig och min ett år äldre bror till en Björklövenmatch. Han var rätt nyinflyttad i Umeå, men snabbt blivit medlem i klacken och reste land och rike kring. Väl i klacken såg jag ingenting utom ett stort antal tonårsnän, men blev snabbt förälskad i stämningen och faktiskt även läktarras. Otaliga matcher senare med busspendling näst intill varje helg (jo, min hockeytränare i Boden var ju lagom nöjd) fick jag äntligen stå vid klubbens höjdpunkt vid SM-guldet 1987. Tyvärr inget firande på Versan utan istället tre timmar buss till Luleå och sen bil hem till Boden, men jag var förmodligen den nöjdaste eleven Korpenskolan någonsin skådat, i Löventröja förstås. Sen dess har vi upplevt både uppgång och fall, men kärleken som skapades där på en trång läktare 1981 kommer aldrig att ta slut.

KLASSIKERMÖTET: AIK–IF Björklöven | Hockeybladet.nu

En liten ankedot var ju att målvakterna på den tiden spelade med galler och den som användes mest frekvent var ju Cooper HM30. Hur rå kunde en målvakt se ut? Där och då drömde jag om ett sånt och under tidigt 2000-tal skaffade jag till slut mig ett sånt, bara liksom för att. Går ofta ut i garaget bara för att titta på det i min hockeytrunk full med allehanda andra gamla hockeyprylar. Inte ovanligt att både jag och grannen tillika gamle hockeyhjälten Thomas Sehlstedt dräglar ikapp. Ni skulle se hans garage. Våra respektive förstår inte riktigt grejen, men är väl det som är grejen..

Hur började din kärlek till Björklöven och har du några egenheter som få håller med om? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

2 thoughts on “Lucka #2 i Löven4Evers julkalender

 • 2 december, 2020 kl. 08:17
  Permalänk

  13-14 år ung var jag. Inte ett dugg intresserad av hockey men en klasskompis tjatade om sitt j-a Färjestad. Då såg jag de skulle möta Löven o jag sa Fbk skulle förlora med 6 el 7-0 till honom och så blev det ju såklart. Det måste varit 86/87 o sen den matchen har jag följt Löven troget. Låg till och med o lyssnade på radion efter periodpaus resultat när de låg i allsvenskan/div 1 . Ska ju sägas oxå att jag bodde i Eskilstuna då så det var ju en bit upp till Umeå. Vet jag gnata på farsan vi skulle åka o se dem i Södertälje el Västerås när de var där men så blev det inte. Fick äntligen se dem i Malmö när jag flyttade dit. Kommer dock inte ihåg året men fy satan glad jag var haha. Tack o lov för dagens tv iaf.😋

  Svar
 • 2 december, 2020 kl. 20:36
  Permalänk

  Kommer inte ihåg när men kanske kring 92-93. Min morbror var vakt mellan båsen och hade fixat en överraskning. Efter en match tog han mig och min pappa till korridoren utanför lövens dåvarande omklädningsrum.
  Vi stod där utanför och väntade, och väntade. Spelarna for hem en efter en. Kommer ihåg hur ballt det var att se dom så nära.
  Tillslut var det bara en kvar och då kom det ut en gubbe ur omklädningsrummet som sa att det var ok att komma in. Jag fick gå in själv.
  Där, på en motionscykel sitter Sasja. Han säger åt mig att sätta mig på en cykel bredvid. Sen sitter vi där och cyklar och snackar om allt möjligt i 20min. Efter det mötet började min resa med Löven på riktigt.

  På tal som Sikens garage. Är säkert inte bara jag som är nyfiken. Men det känns som ett ”hemmaigaragetreportage” vore på sin plats 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: