Lucka 16 – Nytt avgörande från disciplinnämnden

Nästa lucka i julkalendern och i dagens lucka ett nytt avgörande från Disciplinnämnden gällande Antti Ylönen i Asplöven HC som i går slog AIK hemma i ICA-hallen med 2-1.

16

BESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn: Antti Ylönen

Förening: Asplöven HC

Adress: Marielundsvägen 5, 95336 HAPARANDA

Matchdatum: 2015-12-11

Mellan: HC Vita Hästen – Asplöven HC, HockeyAllsvenskan

Domare/Anmälare: Christoffer Holm

Böter: 5 000:- betalas senast 2016-01-15

Pressmedelande Hockeyförbundet

BESLUT

Efter match mellan HC Vita Hästen och Asplöven HC, HockeyAllsvenskan, den 11 december 2015, åläggs Antti Ylönen, Asplöven HC, följande straff för filmning (diving);

Böter om 5 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Antti Ylönen samt en filmsekvens från händelsen.

Av anmälan framgår i huvudsak följande: Ylönen vinner pucken i sarghörnet och ska transportera pucken bakom eget mål. En motspelare jobbar ikapp och lyfter upp Ylönens klubba under nedersta handsken och Ylönen faller då direkt till isen. På isen utdöms utvisning för diving.

Antti Ylönen har uppgett i huvudsak följande: Motståndarens klubbspets var under min vänstra handske men övriga delen på klubban tar under min armbåge/överarm vilket gör att jag tappar balansen. Största kraften på hakningen är på min vänstra överarm. Kraften på hakningen gör att min arm kastas upp, vilket gör att jag tappar balansen på vänster innerskär.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Filmsekvensen ger stöd för uppgiften i anmälan att Antti Ylönen gjort sig skyldig till diving. Förseelsen är av sådan karaktär att den bör leda till bestraffning. Påföljden bestäms till ett måttligt bötesstraff.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 14 p RF:s stadgar, utvisning enligt regel 138.

* * *

Antti faktiskt den 3:e i HockeyAllsvenskan som åker på böter på Diving, sedan tidigare har även Lindqvist (AIK) och Hagelin (IK Oskarshamn) åkt på böter och ser vi till SHL ytterligare tre spelare som åkt på samma straff. Sedan kan vi i samband lägga till böter för Linus Johansson, Mora IK för biting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: