Lucka #14 i Löven4Evers julkalender

Vi noterar den 14:e december idag och givetvis då dags för den 14:e luckan i vår kalender och 10 dagar kvar till dopparedagen. Då ser vi framåt..och bakåt.

Snackar vi nr 14 kommer vi osökt in på en av våra stora guldhjältar Ulf Dahlén och just nu, i vår strävan efter en plats i SHL står en annan Dahlén, dvs hans son Jonathan. Timrås lagkapten har imponerat å det grövsta i år och själv svarat för imponerande 13 mål och 22 assists på 15 matcher i år och är nära på som jag ser det, ensam orsaken till att Timrå i fredags satte rekord i antal segrar i rad i Hockeyallsvenskan med kaffe kaka 15 raka. I går kom 16:e segern och vad kan stoppa dom från en plats i SHL? Jag säger VI.

Ifjol, med näst intill samma trupper möttes vi fyra gånger med följande utgångar.

Björklöven-Timrå 3-1
Timrå – Björklöven 1-4
Björklöven-Timrå 7-2
Timrå – Björklöven 3-4

Här är highlights från 7-2 segern och det är det spelet jag vill hitta tillbaka till. Snabba anfall och sylvassa avslut från ryggraden.

Lägg till årets 4-1 seger i bortapremiären och att vi vann sista mötet säsongen 17/18 med 3-2 på bortaplan (18/19 lirade Timå i SHL) så har Timrå inte tagit poäng av Björklöven i de sex senaste mötena i seriesammanhang eller sen den 24 januari 2018. Lägger vi till träningsmatcher sedan senaste förlusten i seriesammanhang så blir resultatet 9-2 i segrar. Det mentala är inte att förringa.

Timrå må vara en maskin nu, men orkar Jonathan Dahlén bära sitt lag i en tänkbar säsongsavslutning med förhoppningsvis sju matcher mot fyra starka gröngula kedjor, OM vi och dom nu tar oss dit? Han lär få bära oket själv, vi bär det över lyra linor. Jag vet att Timrå har andra spelare som pricksäkert beskrevs i fredags av Adam Johansson på Expressen, men Dahlén är motorn och vilken bil du än plockar fram, med den bästa hjulupphängningen, de bästa stötdämparna och det vassaste bränslet, så återstår faktum. Utan en fungerande motor står bilen still. Björklöven har neutraliserat honom mer eller mindre i de fem senaste mötena och han måste hitta ett sätt att leverera i sju matcher med maximal speltid. Fixar han det?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: